Zdravím dámy, chci se zeptat zda to někdo má/ měl podobné a popřípadě co dělat..
Mám 2m dcerku, která v noci nechce spát. Trpí obrovskými hysterickymi výkyvy, přes den též, ale to ji šoupnu do kočárku a jdeme ven a tam spí, ale doma prostě nechce... a jak se přehoupne 19 hod tak jedeme každý den to stejný, hysterický řev, uklidní ji leda prso, ale ne vždy. Spí mi po 6-10 minutách.
Dnes od 19 hod až do 5 rána nespala a jen rvala, to už určitě přetažením, protože brisko by ji bolet nemělo, měla ho krasne měkké, stolice byla a nekopala ani se neprotahovala jak zizala. Miminko má naspat alespoň 14 hod za 24 hod denně a ona mi naspi tak 3 hod, nechce vůbec spát, nebo takhle - chce, ale nejde ji zabrat. Zavinuji, chovam stále, houpu, nosítko vše a nic proste. Napapana je, prebalena též, ale proste nechce spát.
Nevím důvod ani co prostě udělat, ale ať se ji pokusím uspat jakkoliv, tak jen na 10 min a pak se vzbudí a řev, uspavam hodinu a pak těch 10 min spi a jedeme na novo. Ani šum, nic prostě nezabírá, nejradši bych ji vzala ven, protože vim ze to pak spi 3 hod, ale nemůžu s mimcem jít v 22 hod ven zejo... mate někdo nějakou zkušenost? 😔 Dávám na hystericky výkyvy na doporučení MUDr viburcol cipky, které také nezabiraji a je to horší... nevím... na brisko dáváme vše, kapky, cajik, masáže, zábaly... spis bojujeme s tím spánkem.. děkuji 😔
@veronikacv pokaždé je to jinak prave, někdy až třeba prehoupne 22 hod tak začne plakat, my taky máme režim na koupání a papani ale moc nám to nezabírá 😔 přes den ano, ale ne večer .. ale děkuji moc😍
@mvagnerovaa aha ☹ taky dost lidem pomohlo pustit bílý šum. Mně malej někdy přestal plakat, když jsem si ho dala na rameno jako na odkrknutí a i takhle usnul. Tak doufam, ze to brzy přejde 🍀
@veronikacv děkuji moc, nekdy to taky zabere, ale ne vždy 😔
Uf, měli jsme to podobné, doteď není moc režimová, nefungovalo na ni prostě dát spát dřív. Plakala a plakala hodiny večer, prso vůbec nepomáhalo 🤷♀️ občas mi zabrala metoda dle Karpa, těsně zavinout, hlasitě pustit bílý šum a houpat třeba na míči. To třeba na chvilku usnula, odpočinula si, pak se vzbudila a plakala dál. Bříško to taky podle mě nebylo. Pomohlo být trpělivá, chovat a chovat, střídat různé polohy, ale někdy jsem si zaplakala i s ní. Zmírnilo se to ve 3,5m, pak řvala jen už třeba hodinu a 1-2x do týdne, ve 4,5m přešly tyhle večerní pláče úplně.
@moonulka tak jsem ráda, že jsem v tom nebyla sama... mám to podobné... tak snad nás to už prejde 😟 od včera plakala od 17 hod až do 5 do rána a dnes máme 19 hod a je zatím hodná.. tak uvidím co nás večer bude čekat 🤗
@moonulka moc děkuji za radu! Zkusila jsem zavinout, houpat a šum a parádně to pomohlo, buď usnula a nebo se alespoň po hysterickým pláči uklidnila. Děkuji ♥️
@mvagnerovaa tak to mám radost! 😊 Nám to nepomohlo úplně vždy hned, zkoušela jsem to i víckrát během večera.
Ahoj, ta 19 hodina uz bude asi doba, kdy by mela spinkat. Chvile, kdy dite zacne brecet a hystercit z unavy, je uz pozde na uspavani. Zkus uspavat treba o hodku drive.
Taky nekomu pomohlo vybudovat si pravidelne ritualy. Treba v pet vykoupat, pak na ni treba v klidu povidat, precist pohadku, cokoliv. A kolem te seste uz uspavat,abyste se vyhli hysterickemu placi v sedm 🙂