Zdravím☺️ Ráda bych slyšela názor a radu zkušenějších maminek ☺️ Mam půlroční holčičku ( nevím zda to bude podstatné tak to raději napíšu je na UM )
Doktorky se zeptat nemůžu protože jak už mi jednou řekla tak jí mam budit každé 3 hodiny i v noci.
Přes den jí každé 3 hodiny chodí spát v 20h a přibírá krásně.
Ale jde mi o to že troufám si řict že jsme měli režim od miminka že vstávala na první jídlo ve 3 rano ( někdy v ty 4h ) pak usnula a ještě spala tak do 7 do půl 8. ( pak už jedla každé 3h )
No jenže jak je starší tak se budí v 5h a párkrát se mi stalo že se vzbudila až po 6h a já pravě nevím mam ji budit furt v ty 3 nejpozději v 5 hodin a držet ten režim ? Nebo prostě se řídit pak jak se vzbudí?
Protože kolikrát se i stane že si kňourne (zabrečí jednou ) ale jak kouknu do postýlky (odkreju) tak spí - a je to právě kolem té hodiny co dřîve jedla - a ja nevím zda ji mam vyndat a nakrmit -což by znamenalo ji vzbudit - protože jak říkám kňourne ale jak kouknu tak se někdy otočí na bok a spí dál a já vždy nevím zda vzbudit a nakrmit nebo ne 🤷🏻♀️
Zase si říkám že ji přece nebudu furt budit , a taky jak je větší nebude přece furt vstávat ve 3 - 4 ráno .
Ale zase nechci aby nějak strádala - tak se chci zeptat co by jste mi poradili . Mam nechat na ní to vstávaní i když to bude později než obyvykle nebo ji budit a řídit se režimem co jsme měli.
Děkuji za odpovědi
Snad jsem to napsala nějak srozumitelně
Nebuď ji. Už je dost velká. Já malou sice ve ctyri budila, ale to proto, ze v půl páté začalo svítat a ona by pak už neusla, sama by se budila právě v tech pět. Jenom teď se začla budit 2x za noc sama. Nevim jestli to jsou zoubky nebo co. V každém případě by se mi to tak zpátky zase líbilo. V každém případě v půl roce už si řekne. Tu už tak jednoduše nedehydratuješ nebo něco takového.
@nnikola24 Určitě nebudit. Naše malá od narození spinká celou noc, na kojení se mi budila až kolem 5.hod. Teď je na UM, je jí 5 měsíců, usíná mi kolem 22.-23.hod. a spinká do 7,někdy do 8.hod. A krásně prospívá, nikde problém není.
To buzeni po trech hodinach se vetsinou doporucuje prvni dva tydny, Pokud tam neni zdravotni problem. Bud rada, ze ti takhle spinka
Já bych nebudila, buď ráda , že spí, Kámošce spí malej celou noc od 3. Měsíce, bože jak závidím.Vcelku by mě zajímalo, co do toho um davaj, že děcka chrápou celou noc
@jjasmina To nebude asi kvůli UM... I když je pravda že když jsem kojila, malá se budila kolem 5. Teď je na UM, a spí dýl. Včera usnula před 22. a spí doteď 😊 ji budu muset za chvíli asi už vzbudit 🤔
@jjasmina to neni UM. Náš tříměsíční je na něm od narození a stejně se v polovině noci budí. Chodí spát mezi 20-21 a vzbudí se většinou do 2, nebo ve 2 ho budime my. Pak spi vetsinou az do 7. Je to tak trochu nase pohodlnost ho v noci vzbudit, protože pak mi spi do rana, jinak kdyz nahodou zaspime budik a on se probudi az později, tak to byva treba kolem 5 a pak uz nechce chrápat. Ale co se týče UM tak nejsme ani na doporucene davce, to mi prostě neni schopen vypít, ale prospívá krasne, takcto neresim. On si zase rekne, az mu to bude malo.
Nechávala jsem to na synovi,jak mu padl 1.měsíc. Řekl to i doktor,že ho mám nechat spát,jelikož krásně prospíval. Byly opravdu výjimky,kdy se vzbudil mezi 3-4h ráno. Byl spave miminko,stejně jako já. Za to teď si to vybírá. Buď sny,nebo mokrá plena 😁
@jjasmina Fakt to není o UM.🙂 Já kojila 8,5m a teď je na UM a vůbec žádná změna se spánkem. 🙂 Ale on spal pěkně brzo, od osmi do 5 do rána už vydržel od asi 4-5m. 🙂
@me_druhe_ja tak jsou výjimky 🙂 nee nemyslela jaem to zle, jen, že kolem mě, kdo dává um , tak snad jim spí děti 12 hod.
@mariegroth moc děkuji malá je zdravá ale pravě ve 3 měsících mě dr vynadala že to dělám pro svoje pohodlí určitě a mam jí budit i v noci každé 3h
@jjasmina Já si myslím, že je to fakt individuální. 🙂 Mě nikdy 12h v kuse nespal. 😀 teď se budí už docela dlouho v šest, max půl sedmá. A chodí spát kolem 20-20:30. Ale někdy jde už 19:30 a někdy až po 21:00 (záleží na odpoledním spánku), ale stejně ta šestá ráno to jistí. 😀 že by spal třeba do osmi si muzu nechat jen zdát. 😀 ale nestěžuju si, spí hezky, usíná sám i přes den. ;)
@jana_zofie děkuji toho se právě bojím aby jí něco pak nebylo když bude spát dlouho bez mléka, nevím jak to napsat aby se třeba vzbudila když bude spát dlouho. Ale říkám si že už jî je půlroku přece ji nebudu budit až do roka ve 3h aby se najedla
@me_druhe_ja děkuji mě šlo i o to že se začne sebou hazet v posteli a třeba si kňourne ale jak kouknu do postýlky popřípadě i odkryju tak spí dál - a takhle to dělá třeba ve 3h pak ve kolem 4h no prostě víckrát - a já si pak říkam mam ji vyndat a dát jí najíst nebo ji nechat až se vzbudí úplně
@klokanka31
@jjasmina tak nevím zda je to vyloženě kvůli UM 😃 malá je spinkací už co se narodila a celé dva měsíce doslova prospala v kuse 🙈když nepočítám jídlo pak se to kolem 3m zlomilo a přes den spí max 30min
@nnikola24 me taky v behem noci knoura, knuci a mnouka, az si rikam, jestli je to dite nebo nejake zviratko😄ale ja se to naucila ignorovat a reaguji az ve chvíli, kdy zacne zvysovat hlasitost nebo kdy uz je to moc caste. Manzel ten k nemu porad skace a furt ho utesuje i když to malej nepotřebuje, nejak mu to pry neda. Neboj se, mala se vzbudi kdyz bude mit hlad nebo žízeň. Uz je dost velka na to, aby byla buzena takhle casto.
Ja taky budila, byla jsem blázen každé 3-4 hodiny, u druhého už to dělat nebudu, pokud bude prospivat. ale myslím, že kolem toho pzl roku už jsem nechavala spát až se vzbudí samo... Každopádně pokud ti prospívá, tak bych rozhodně nebudila, už je velká
Zasadne nebudim, jen pokud nahodou nekam nejedem. Do 1 mesice vstaval sam na mliko okolo 3 hodiny. Od te doby prochrape celou noc. Sem tam zaknoura nebo se chechta ze spani, ale nevstavam, vi, ze potrebuju spat 😁 Dikybohu 😁
Nas bobes je od zacatku na UM a jak jsme prisly z porodnice, tak jen prvni den jsem budila co 3 hodiny a pak se budila sama a rekla si. Ted ma 10 mesicu a krasnych 9kg ;).
@jjasmina mě mamka kojila do 7 měsíců,na sunar přešla,páč jsem byla nenasyta a i přes to,že mě musela na jídlo budit a během kojení taktéž,vypila jsem obě prsa a měla málo. Přesto jsem prý vydržela spát 12h (od 20-8h) a přes den taky,návštěva,sourozenci,televize,nic nevadilo 😁 pak jsem si to vybrala v batolecim věku (ve 3letech jsem zdrhla 7lidem,co mě měli na dovolené hlídat 😂)
My jsme do 1. měsíce také budili, ale pak se nám jednou po noční dávce UM tak zeblinkala (refluxář), že jsme řekli, že raději počkáme až si v noci řekne (je to žrout, takže hlad dává jasně najevo) a světe div se od té doby 12 hodin spokojeně spí celou noc. Sem tam tedy zaknourá, ale to je spíš, když ji uteče palec z pusy, nebo se někam odplazí v postýlce. Jinak v noci dáme max. vodu/čaj a to jen v létě.
@nnikola24 Tak to máš doktorku pěknou 🐄
@klokanka31 souhlasím. Buď je to mladé tele,co jede "slunickarske" metody,nebo nezná potřeby dítěte mimo medicialni postupy. Jinak my v porodnici měli,že na noc,stačí budit po 5h,přes den max 3h.
Naštěstí náš pediatr je ten samý,který měl mě už od miminka. Až odejde do důchodu,nevím,kam jinam bychom šli 🤔😟
@amazonkajanik Já v porodnici naštěstí nebyla, jen mi řekli ať po 3 hodinách malou budím. Ale nechala jsem to na ní kdy má hlad, protože dvakrát jsem se jí snažila probudit, ale to prostě nešlo. Cca do dvou měsíců měla tak tvrdý spánek, že se nevzbudila ani když jsem ji vzala do náruče, hýbala jí s ručičkou, šimrala za ouškem nebo pod bradou, prostě nic. Maximálně se jen pousmála a spala dál.
@amazonkajanik A je blbý že máte starého pediatra 🤔 My máme doktora, je mu cca 47-50,tak snad nám vydrží než malé bude 18 😊
@klokanka31 my taky mame starého pediatra, mela manzela jako dítě, tak snad nam jeste chvili babca vydrzi. Ale uz mam domluvenou doktorku v 18🤣 uz zbyva jen 17let a 8,5 mesice🤣
@veve559 😄 však to je za pár...
@nnikola24 Ono obecne receno pediatri nejsou zadni odbornici na detsky spanek.
Pokud bude mit mala hlad, tak se probudi.
@klokanka31 blbej je ten věk no,ale zkušenosti ne. Je přísný,to rozhodně ano,někdy naladovy(když toho má moc,ale dá se to na něm poznat a vychytat přístup) ale nikomu nic netlačí,řekne svůj názor,pokud jde o doporučení,které neberu v potaz (viz Prevenar) tak otočí oči v sloup. Pokud přijdu s tím,že se mi něco nelíbí,syna prohlédne a buď stanoví diagnózu,nebo řekne,že nemám být utlocitna (s úsměvem na rtech)což se stalo jen jednou a to v roce,ale nakonec se braly vzorky ...A fakt to nic nebylo. Jen dieteticka chyba ...
Neeee nebud. 🙂 Už je to velká holka, spánek se začne prodlužovat a v ideálnim případě bude spát celou noc. Některý mimca to dávají už od porodnice. 🙂