Spánek přes noc jinde než u rodičů. Kdy začala vaše miminka?

lenda93
21. dub 2022

Ahojky, kdy vaše miminka začala spát třeba u babičky? Přítelova mamka by si ji nejradši vzala na spaní už po šestinedělí 😂 malé bude za 14 dní rok, zatím ji přítelova mamka jen hlídala přes den, ale klidně i 6 hodin, jednou dokonce 8,kdyz jsme jeli s přítelem do Prahy. Když tam přes den nejsem, tak je v pohodě, ale nevím, jestli by zvládly večerní uspavani🙈 s přítelem uspavame stále oba dva na noc v náručí 🙈😂

jjasmina
21. dub 2022

@lenda93 kojena nebo nekojena? To byl pro mě středobod, prvně spala malá u švagrové ve 13 mes

rencinka87
21. dub 2022

My jsme to absolvovali nedavno - takze starsi byl poprve pres noc bez nas v 5,5 letech, mladsimu bylo 2,5 😁 Ale tos asi slyset nechtela 😂
Oba byli kojeni plus minus do dvou let, starsi nechtel o prespavani nekde jinde beze me ani slyset a ja nemela potrebu ho nutit. Jinak s babickou byval pres den od te doby, co nebyl kojeny casto, takze jsme ho privezli dopoledne a vecer zase jel domu.

ester_ka
21. dub 2022

@lenda93 na noc bylo dítě prvně u babičky v 2,75 letech

maryjane91
21. dub 2022

@lenda93 moj bol prvy krat ked mal 20 mesiacov, dovtedy bol kojeny plus cele noci na prsniku, jedna noc u babičky (uplne kludna, uplne ine rituály nic ako doma nechala som babičku nech si spravia vlastne zvyky) a skončilo aj kojenie a teraz ma dva a pol roka a sám sa pýta k nej spat. Niekedy to deti zvládnu lepsie ked to rodicia velmi neriešia 🙂 aspon moj je taky ze vsetko nové je super 😁

vikysek0987
21. dub 2022

@lenda93 Dceři byly 4.měsíce (nekojena)Jela k dědovi na noc, přežila i my,aspoň jsem se vyspala(oni ty děti to vůbec ne vnímají)Teď je jí 17.měsíců a už přeci jen více vnímá,ale vše nakonec v pořádku a ona se vyřádí a je to pro ní něco,,nového,,zas,než být jen doma....

drep
21. dub 2022

Dcera spala u babičky asi v roce a půl, do té doby nějak nebyla příležitost/důvod, kojená byla do roka. Od té doby poměrně pravidelně. Obecně si pobyt s babičkami a dědečky hodně užívá a já jsem ráda. Jednak myslím, že je prima mít velkou rodinu a hodně lidí, co ji zbožňují a jednak každý jednotlivý člověk s ní dělá něco jiného a jinak se navzájem obohacují.

emillyhk
21. dub 2022

@lenda93 Máte babičku v nějaké rozumné vzdálenosti? Jako že kdyby byl problém, tak si pro malou můžete přijet? Pokud se na to cítí babička i ty, tak proč ne - třeba se konečně trochu prospíte 😉

jjasmina
21. dub 2022

@vikysek0987 závist ja tu mou kojomilu dát dřív ani nikam nemohla

michaelarousova
21. dub 2022

@lenda93 synovi bylo 8. Mesicu ale nebyl kojeny☺️ V roce a neco byl uz s babickou a dedou na par dni na horach☺️

jaja01k
21. dub 2022

Starší byl poprvé sám přes noc u babičky asi v 10 měsících, mladší v 5 měsících. Ale byli tam zvyklí a někdy i když jsme tam byli společně, spali s babičkou, ne se mnou. Takže to pro ně nebylo něco úplně neznámého.

palmalaura
21. dub 2022

@lenda93 starší spal poprvé u babičky ve 20 měsících, nechtěla jsem, abych byla poprvé pryč až budu v porodnici s mladším, tak pár měsíců před porodem spal jednou měsíčně u babičky. Byl v té době kojeny, ale spal celou noc a zvládl to v pohodě, ale babička bydlí 400 metrů daleko a my byli připraveni si pro něj dojet i v noci, kdyby byl problém. U mladšího jsme počkali, až si sám o přespání řekne, což bylo cca ve 2,5 letech.

la_amanita
21. dub 2022

Ve dvou a půl. Do dvou byl kojený a bez prsa by to vážně nedal. Malé, několikaměsíční miminko, bych ale na přespání nikam nedala ani nekojené, jen tak z plezíru.

martiniquest
21. dub 2022

Syn spal poprve ve 3 letech, dcera ve 2 a kousek. Mimino bych pres noc nedala

ee.liska
21. dub 2022

Starší děti cca v 4 měsících, kojeni oba do roku. Nejmladší v 8 měsících, kojen přes dva roky 🙂

leymea
21. dub 2022

Zavidim, ze ma babicka takovy zajem 😊 rodice bydli vedle nas takze deti vidi furt a timpadem neni takovy zajem aby u nich spali. Starsi syn u nich spal poprve skoro ve 3 letech, ale uz v te dobe jsme meli druheho syna, takze pro me vlastne skoro zadny odpocinek. Mladsi syn (2 roky) u nich jeste nespal, ale verim, ze letos o prazdninach by uz mohl 😊 druheho dedu vidi malokdy, coz je skoda a meli bychom to napravit, protoze bydli na vesnici kde by se kluci vyradili 😊 a druha babi ma jiny nazor na vychovu nez ja a jede si svou, neposloucha co ji rikam, jen ona ma pravdu. Takze k te jsem ani nepremyslela, ze by sli spat.

veruuu_kubesovic
21. dub 2022

Pokud se na to babička cítí a bydlí nedaleko, tak proč ne? Nase děti teda nikdy, občas u babičky přespali když byla nějaká akce, rozhodně ne však pravidelně....

danvitka
21. dub 2022

V 6 měsících když byl nekojen byl poprvé.

sirinfirst
21. dub 2022

Obě děti ve 2 letech a kousek. A rovnou na týden, babička bydlí daleko. V necelých dvou letech jsem odstavovala.

areh
21. dub 2022

Syn byl teď v 19m poprvé na jednu noc. U babičky spal líp než doma (tak to měl starší taky 🤷🏼‍♀️). Jinak je kojený, zvládli to všichni bezvadně.

limali
21. dub 2022

@lenda93malý bol hrozne sociálny, takže keď mal pol roka, šli sme prvýkrát na Slovensko za mojou rodinou a nemal žiaden problém s tým, že ho uspal niekto iný a UM mu v noci tiež dával niekto iný. My sme sa mohli vyspať vo vedľajšej miestnosti. Úplne samotného sme ho nechali na noc len dva krát, keď mal rok a pol. Teraz je na nás už veľmi naviazaný a odmieta cudzích, aj rodinu, tak zas budeme musieť počkať do doby, než si trebárs sám povie 🙂 Inak myslím, že ak ste s tým v pohode vy, dieťa aj druhá strana, neriešila by som konkrétny vek. Osobne som ho do 6 mesiacov nedala z ruky skoro ani manželovi 😀

loylii
21. dub 2022

@lenda93 takovýhle dotazy jsou tu porad dokola a mě udivuje kolik ženských by radši dalo dítě k prarodicum nejlépe v 18ti😂.. já měla deti na noc u moji mamy v 2,5 měsících. Ne z rozmaru, ale proste jsem musela. Od te doby tam spi každý měsíc. I když nepotrebuju. Babička s dedou si chtějí vnoucata užit. Prckove jsou nadseny, mají vlastní pokojíček a nic jim nechybí. Pokud jsou vztahy v rodině v pořádku a dítě je zdrave, nekojené, nemám s tím problém. Sama jsem s brachou byla u babičky běžně i týden v kuse a doted na to s láskou vzpomínám. Babičku jsem brala jako druhou mamu.

michaelarousova
21. dub 2022

@loylii amen!😂mame to uplne stejne☺️

andelka
21. dub 2022

Oba starší od 3 let. Nejmladšímu je 3 a čtvrt a zatím nespal jinde. Ale ten byl dlouho kojený a do 3 let nespal ani nikdy beze mě. Tak to má posunuté. Ale do 4 let to určitě zvládne taky. Nicméně když byli malí, tak jsem je nenechávala někomu jinému na krku dýl než třeba 2-3 dny. Až teď když jsou starší, tak bývají u babičky týden.

bbarshaa
21. dub 2022

@loylii závidím… Dcera (9m) u tchyně jeci jako by ji na noze brali a s moji mamkou v pohodě, ale úplně nevím zda by to dala přes noc. Asi jo, ale mamka pracuje a zatím se ani nedivím, že nijak moc zájem sama o noční party s vnučkou neprojevila zájem. Mají ještě jednu vnučku už téměř 3letou, tak tu si berou na víkendy sem tam.
Dceru miluju, ale sem s ni nonstop a docela by mi bodlo, kdybych ji mohla někde chvíli “nechat”.

jannym
21. dub 2022

Mladsi nekdy mezi 1,5 az 2 lety na takou tu babickovskou hlidacku (mi si je vezme k sobe at si odpocines, uklidis byt atd.), syn ve 2 letech z nutnosti starsi sla na operaci a ja chtela byt v nemocnici s ni. Dobrovolne si ho jeste nevzaly a to mu budou 4…no je to posuk a nerizena strela, to ja vim, ale obcas me to zamrzi, ze dcera mohla a muze a on ne, ale kdyz on je to takovej mamanek…

lenatko91
22. dub 2022

Malá má 2,5 a spala u tchyně jednou, když jsem skončila v nemocnici. Těch pár dní potom bylo peklo, malá ode mě nechtěla ani na krok. Takže ještě dlouho nikde spát nebude, počkám si, až s tím nápadem přijde sama od sebe.

kakba
22. dub 2022

Prvni na tejden ve 3.mesici. Druha ve 4.mesici taky na tejden. Obe v tuto dobu nekojene.