Spánek po obědě u 16měsíční holčičky. Zkušenosti?

bozenalucka
6. říj 2020

Ahoj Holky,mám tu takový dotaz dcera chodí už od 8měsíce pravidelně spát po obědě,spí ty 2-3hoďky.
Teď jí je 16měsíců a poslední dobou začala blbnout že prostě nebude spát po obědě.Takže nespí,neusne.Ale pak odpoledne už je protivna a když jdeme ven usne i v sedě v kočáru,jelikož už nechce ani chodit.
Vejce chodí spát v 19.30hod.S tím problém nemáme.
Někdo také zkušenost?Děkuji😉

konidana
6. říj 2020

@bozenalucka jo. Dcera spala od půl roka jen v kočáru na procházce. Od 17. m se mi jí už nepodařilo uspat ani náhodou. Takže prostě nespala. V létě to šlo, občas vytuhnula doma třeba v 16. nebo klidně v 18.h ale to bylo výjimečně a jen po velmi náročném dni. V zimě, když jí byly 2 roky, tak byla na zabití nebo bych si to hodila já, takže jsem ji na půl hodiny navázala do šátku a šla s kočárem s miminem na procházku. Ona se vyspala (20 - 30 min.) a pak jsme šly zase domů . ona hezky pěšky, aby se zase do večera trochu unavila. Myslím ,že pak od 2a1/4 do 3 a3/4 (než nastoupila do školky) už moc přes den nespala, možná někdy ve vozíku - manžel jezdil s oběma dětmi skoro denně na kolo.

ejmate
6. říj 2020

@bozenalucka záleží v kolik ráno vstává. Naše má teď 17 měsíců a když vstane v 6, jde spát v 11 a spí 2-3 hodiny. Když spí dýl ráno, o to kratší má spánek v poledne. Večer chodí spát před 20 hod.

squezy
6. říj 2020

@bozenalucka My máme 20 měsíční dvojcata a uspavam od narození za jezdiciho kocaru. Pojezdim s nimi na trávě a doma to dospaji, to už se chodit naštěstí nemusí. Zkoušeli jsme párkrát uspavat doma, ne ne a ne. Jestli ji stačí půl hodinka v satku, tak budiž. Ten kocarek by nepomohl? Neusla by v něm?