Spánek na bříšku. Jak jste řešili, když jste měli postýlku bez bočnice?

martinatd
29. lis 2021

Ahojte mám dotaz. Syn 8 M se mi teď učí spinkat na bříšku. Už to trvá několik dní a je to čím dál horší. Při otáčení se totiž budi a fnuka..musím ho neustále otáčet zpět. Párkrát jsem ho už nacapala jak na bříšku spí, tak jsem si myslela že už to bude lepší ale dnes se budil i 3x za hodinu. Jak dlouho to může trvat m🙈a jak jste to řešili když jste měli postýlku bez bočnice... někdy jak se válí sem a tam ho najdu mezi mou a jeho postýlkou a upřímně se trosku bojim jak ho ještě můžu najít, sice se od něj vždy vzdalim ale už jednou jsem ho našla málem zaboreneho hlavou v perine. Děkuji

katule1990
29. lis 2021

@martinatd Moje dítě se teď taky naučilo spát na břiše a neřešim to. Myslím, že takhle velký dítě, co už dávno otočí hlavu, jak potřebuje, se neudusí. V postýlce bez bočnice mám hnízdečko, takže z toho pohybem ve spánku nevyleze. Z naší postele už mi takhle jednou spadl.

martinatd
autor
29. lis 2021

@katule1990 no , můj se to právě ještě nenaučil, tak mě zajímá jak dlouho to fnukani a buzení se může trvat 😔 nespím víc jak hodinu v kuse a možná ani to ne..takže bych byla ráda kdyby to bylo už za námi 🙈

sirinfirst
29. lis 2021

Nějak nevidím problém 🙂 .. Na břiše se spát naučí, jestli to bude trvat ještě pár dní nebo týdnů, to nikdo neodhadne. Postýlku bez bočnice přiraženou k naší posteli jsme měli na obě děti a máme připravenou na třetí. Děti spaly většinu noci spíš u mě než v postýlce, ale čemu to vadí? A v 8 měsících bych hlavu v peřině taky neřešila, snad už ji umí zvednout, ne? 🙂

katule1990
29. lis 2021

@martinatd Myslela jsem to tak, že kdyby nemohl dýchat, tak tu hlavičku otoči. Nechala bych ho na bříšku, když je mu to tak pohodlný, třeba se bude pak míň budit.

jjasmina
29. lis 2021

v 8 mes jsem to už neřešila, hlavu zvednout určitě umí nebo by umět určitě měl

zuzroko
29. lis 2021

@martinatd začala mi to malá dělat na půl roce. Ze začátku jsme ji vždy otočila, ale u toho se probudila, tak jsem to pak po par dnech vzdala a nechala ji spat dokud sama nezacala plakat, pak jsme ji teprve otocila. Cca so 2 tydnu uz se naucila otacet ve spanku sama ☺️