Ahoj holky, zajímalo by mě, jaký máte režim s tříměsíčním miminkem, zajímal by mě hlavně spánek. My s malou celkem bojujeme aby spala. Vypadá to u nás takhle:
7-8:30 ráno vstáváme
Kojíme, přebalujeme, odsaváme, dáváme kapky (BioGaia), dávám ji pod hrazdičku, povídám jí
9:30-10:00 si ji musím navázat v šátku, nebo vzít kočárek a jít ven, jinak mi nespí, dá pouze cca 30 minut spánku, když se zadaří, tak 40 minut
Pak kojíme, opět stejný kolotoč, hrazdička atd..
12:00-13:00 Jdeme ven a malá dá jediný dlouhý spánek za celý den a to 2,5-3 hodinky
15:00-16:30 přicházíme domů, kojíme, přebalujeme, hrazdička, povídám jí
17:30-18:00 snažím se jí uspat navázáním do šátku, většinou dá opět zhruba jen těch 30 minut
18:30-19:30 koupání, kojení, mazlení
21:00 většinou teprve usíná a to jedine s prsem v pusině, pak ji musím opatrně dát do hnízda v naší posteli a většinou spinká
01:00-2:00 v noci kojíme
4:30-5:30 kojíme
Někdy se stane, že kolem 7:00 ještě kojíme a pak usne, zhruba do těch 8:00, občas se stalo, že neusla.
Holky uklidnite mě s tím spánkem, přijde mi, že přes den tomu dá fakt málo, ale zase pěkně spinká v noci, tak nevím no. 😊
Napište i svůj denní režim. 😇
Mám 3.měsíční holčičku a za celý den spí cca 11-12 hodin. Vic ani ťuk. Přes den max 30minut a to i venku v kočárku.
@lachtanice86 Wow a co děláte jinak? 😁 To musí byla taky pěkně náročné! Kdy takhle začala málo spinkat?
Malej když měl 3 měsíce spal do pulnoci a pak co 2 hod. na kojeni, vstávali jsme v 6:00hod 🙂. Přes den se uspal jen v nosítku, pak jsem ho přehodila do kočárku ven, bylo leto a spal 2 hodiny. Teď je mu skoro rok a už 2 týdny vstaváme v 5:30Hod. Člověk si zvykne 🙂 to máte ještě zlaté dítě.
@nattye náročný to je. A má to už od příchodu z porodnice.
Myslím, že ti spí hezky. Náš malej 4 měsíce spí přes den jen v kočárku. V noci donedávna to bylo tak, že usínal v jednu ráno a vstával v 9, mezitím jsem i 3x kojila. Poslední týden se to zlepsilo a usne ve 22h a na dvě kojení vydrží občas i do devíti.
Mám dvouměsíční holčičku... Večer chodí spát kolem 20.h, budí se mi až kolem půl šesté ráno, nabasti se, prebalim ji, ještě do těch 9h minimálně spí. Pak se naji, prebali, hodím ji do lehatka nebo na deku a hodinku si brouka, pak si s ní hodinku povídám něho jo mám v šátku a pak zase spí... Ve se týče koupání... Koupu obě děti hned po sobě okolo 17:30, pak se nabasti a jdou spát. Malou hid položím do postylky a usne nebo vedle mě na gauči a pak ji přenesu.
Syn, to byla jiná. Trápilo ho věčně jako miminko bříško, půl roku jsme prakticky nespali. Pak se to srovnalo.. Jinak ne každé miminko jde hned hodit do režimu. Zkus dodržovat určité časy, prsvidelsnot je důležitá. My ji dodržujeme stále i u trileteho syna.... Do čtyř měsíců věku prý miminko nejde rozmazlit a režim některá nedrží... Čtyři měsíce by měl člověk vše uzpůsobit miminku až pak vymyslet režimy pokud to předtím nebylo možné. Měla jsem pěkný článek, ale nemůžu ho najít...
Synovi jsou už tři roky, takže přesné měsíce si nepamatuju, ale velmi záhy přešel jen na dopolední a odpolední spánek (vpodstatě v době, kdy začal usínat a probouzet se nějak pravidelně, takže možná už kolem toho třetího měsíce)... v devíti měsících už byl jen na odpoledním... Ale krásně spal přes noc. Pro mě jako mámu bylo vždycky mnohem pohodlnější, že spal se mnou v noci, než několikrát za den po půl hodinkách. Protivný a přetažený přes den nebyl. Takže za mě dítě, které spí v noci, přes den už opravdu zdaleka tolik nepotřebuje.
@nattye můj malý sice v tomto období vstával asi v 9hod, ale pak vždy 1,5 nebo 2hoď vzhůru a pak jen 30min. Nikdy dýl.. Do postele jsem dávala tak okolo 8, usínal u prsa a pak jsem tam musela stejně ještě třeba co čtvrt hodiny chodit a chovat. Třeba do 10hod. Postupem času se to zlepšovalo. Teď (6mes) usíná tak v půl 9 a většinou už tam nemusím. Ale přes den spí už jen 3x po hodině, někdy dvě po obědě.
To je v pohode😀hlavne ze spi v noci.pres den spi furt jen uplny miminka.jinak ja pres den neuspavam.ma moznost spat kdy chce tim ze lezi a ja se nenervuju zda usne nebo ne.muj 6m spi pres den tak max.2h dohromady...uzivejte si miminko😀