Ahojte, jen dotaz, kolikrát denně vám spalo vaše miminko ve 2 měsících a kdy vám přešli na méně spánku? Uspavam 5-6 denně a už mi hrabe. Vydrží max 45 minut vzhůru a pak chce spát, někdy se stane že se povede a spí dlouho ale zrovna dnes ukázkový den, od 5:30 vzhůru a už jsem 3x uspavala. Děkuji za vase zkušenosti
@1pomnenka no to mi moc nepomohlo, ono ne každé dítě umí takto usnout. Máte štěstí..🙂
Mladší usínal sám, byl velký spáč. První půl roku prakticky prospal tak 20hod určitě 😀 , vydržel tak půl hodiny a pak 2hod spal.
Do roka a půl měl dva spánky a prospal 15hod-18hod
Spánek se mu láme až teĎ před 6 rokem, že už nepotřebuje spát po obědě, ale ještě tak 2 měsíce zpět vydržel spát po obědě 2-3hod
Starší syn byl horší 😀 > Ale od narození měl tak cca 3 spánky denně.
Vaše miminko je malé, musíte si režim vytvořit, dát mu čas a sobě taky, staršímu jsem posouvala spánek několikrát, v noci se budil po 2-3 hod - a i v 9 letech se 1x za noc vzbudí a na záchod chce abych ho doprovodila, protože se bojí ...
Ale co mi přišlo u druhého, nechala sjem ho jak si řekne netlačila jsem , bylo mi to jedno. Už jsem to tolik neřešila jako u druhého a ono to šlo sam. Zda to bylo mým přístupem nebo potřebou syna to se nedozvím 😉
Záleží proč a jak uspáváte? Brečí? Jo to určitě potřeba spánku? Jak vypydá Váš den?
@ladyhacek taky netlačím, jak vidím že je unavene jde spát. Uspavat v šátku. Potrebuju se pohybovat přes den se starším. V kočárku nespi už 3 týdny, v postýlce být nechce, jediný šátek zabral. Občas zkusím postýlku ale zatím bez úspěchu.Jinak ano,pláče poměrně částo. Náš den je probuzení, většinou do půl hodky chce spát a časy se přes den liší. Dnes chtěla vlastně celý den jen spát, vydržela max půl hodky pak rvala. Včera jsem uspaval jen 3x protože si v šátku dala 4 hodiny. Momentálně to má hodně rozdílné, každý den to vyjde jinak
A nemůže jí i něco trápit? I třeba proto špatně spí, pak je unavená.
Netrápí jí bříško?
@ladyhacek no nemá ráda ležení na zádech a i na rukách ji to občas vadí, bříško ji netrapi, ale u takových miminek to může být i růstový spurt a dalších milion věcí 🙈 byla bych jen šťastná, kdybych ji nemusela celý den tahat, doslova 🙈
Já neporadím, ale mam doma to samé v bledě modrým. Jsou mu 4,5 měs. a přes den neumí usnout jen tak. Prostě neví jak na to asi a vzhůru, bez toho, aby kňoural, vydrží kolem 30 min. Je to něco přes měsíc, kdy převážně večer teda stačí když už ho položím jen do postýlky. Usíná ale až mezi 21:30 - 22:00. Dnes dokonce prvně až ve 23:00. Ty vedra mu dávají zabrat. Co je dobrý, tak že spí celou noc až do rána. Vzbudí se mezi 5:00 - 6:00, nakojím a vím že když ho uspím tak bude spát ještě tak 2 hodiny k tomu. Mam jen jeho a docela jsem si už zvykla, že nemam na nic čas. Kolikrát vařím až v noci neboť přes den je to na etapy..
Doma mám 3 měsíční holčičku a přes den jsme se spánkem bojovaly už od začátku. Pak jsem dostala od sousedky Snugglebundl a za mě je to bomba. Když mi malá nemůže usnout, šoupnu jí tam, chvíli ponosím a ona vytuhne, opatrně ji v tom položím do postýlky a spí. Krásně se v tom uvolní, doporučuji všude kudy chodím
Neuspávala jsem, nakrmila jsem, přebalila, pokoukalo, až se unavilo, usnulo. Pokud jsem vzala ven do kočárku, tak okamžitý spánek. Miminko nebude vstávat v 7, když jsem vyspinkaná dorůžova já, vzbudí se, když má hlad, takže klidně v 5.