Spánek dvouletého dítěte. Co by pomohlo pro klidný spánek?

rosa106
21. říj 2019

Ahoj ženy, jdu se k vám poradit, protože už si sama nevím rady 🤷🏼‍♀️
Dcera usina kolem osmé hodiny večer, a to tak, ze tam s ni lezim, počítáme si, zpívám ji a ona usne. Jenže...Už třeba za dvě hodiny se s pláčem budí a vola mě. Jdu si tedy už taky lehnout, ale za chvíli zase začne fňukat a musím ji utěšit. Po chvilce se vzbudí a chce pít, pak zas několikrát pláče, pak chce curat, pak nemůže usnout, pak zase několikrát pláče, pak zase pít, zase je vzhuru a takhle porad dokola celou noc. Je třeba desetkrát za noc vzhuru a nespi v kuse déle než dvě hodiny, což mi na dvou letech přijde dost málo. Přes den mi nechce spát vůbec, ať se snažím uspat ji v kocarku nebo doma v posteli. Proste spát nebude, i když je unavená, takže tomu spánku celkove moc nedá. Mám strach, aby byla zdravotně v pohode, protože očividně nemá klidný a tvrdý spánek. Denních aktivit má dost, rituály dodrzujeme, ale stejně nic 🤷🏼‍♀️
Děkuji za rady

keety2
21. říj 2019

@rosa106 Dobrý den synovi budou zeď dva roky a taky hůře spí.. jsou noci kdy se nevzbudí vůbec a někdy se budí pořád. Doktorka mi řekla že prostě některé děti to tak mají a časem se to upraví 😊

luj89
21. říj 2019

ahoj, co přes den zkusit uspat v šátku? To by nepomohlo? Nebo pokud kojíš, tak u prsa? A v noci... nerostou zuby?

kajalka
21. říj 2019

4 roky a je to stejný. Nevím, co s tím..

vladienka
21. říj 2019

@luj89 dvouletaka v satku?? Ja som malu nosila ale v 2 rokoch to je fakt sialeny sposob uspavania

@rosa106 Moc to neovplyvnis.. musi si k tomu nejak dojst sam, mozno ked vyjdu vsetky zuby, zlepsi sa to

svntvt
21. říj 2019

U nas na to nocni buzeni zabira, ze spime spolu, jakmile se vzbudi, chytnu ji za ruku, pohladim, ona vi, ze jsem tam a spi v klidu dal.... Uspavat dvoulete v satku si neumim vubec predstavit, to je blbost. Spis fakt zkusit ten kontakt, zda se nezklidni... Jinak nevím...jak se rika: vydrzet, přejde to 🙄☺️

lilian2111
21. říj 2019

Měli jsme u dcery totéž ale bylo to jen období co přešlo 🙂

luj89
21. říj 2019

@vladienka to asi záleží na každé mamince, mě to přijde přirozené a uspávám takto stále svou dceru, která má 2 r 4 m, v posteli neusne, v kočáru max pokud je hoooodně unavená, takže o x hodin později než by měla jít spát a pak by neusnula večer.

martiniquest
21. říj 2019

U nas to bylo kolem 2r obdobne. Spime vsichni dohromady, takze se na nas jen nalepil a spal dal. Pak zacaly nocni desy, to bylo taky vyzivne obdobi. Relativne dobre spime od 2,5r. Ale i tak se v noci budim - protoze do me smradoch kope a vystrkuje me z postele. Uz mu budeme kupovat vlastni postel, za 9 tydnu rodim, at se muze presunout do sveho, jestli bude chtit

saffy
21. říj 2019

Víc unavit 🙂 Synovi teprve budou dva, kočárek je už měsíc schovaný, všude chodíme pěšky nebo na motorce. Za den jsme tak 4 hodiny venku a spí jako dudek odpoledne i celou noc.

vladienka
21. říj 2019

@luj89 neviem si predstavit ju nacpat do satku, ved to su velke 13 kilove deti. Vacsina mojich znamych uz nepouziva ani kocik nieto satek. Myslim ze lezat pri nich, citat im, dohovorit, vysvetlovat je cesta

keety2
21. říj 2019

@saffy My jsme taky neustále venku litá je k nezastavení ale podle mě vliv to nemá. Někdy si říkám jak je unavený že bude spát až do rána a není to tak ..

vladienka
21. říj 2019

@saffy toto vacsine detom nepomaha.. naopak deti ktore tazko zaspavaju a spia su strasne aktivne a cely den len lietaju uz same od seba

luj89
21. říj 2019

@vladienka pro vas to je mozna nepredstavitelne, ale u nas to funguje a nevidim duvod na tom neco menit. Dcera ma max tak 11 kg, ale to je jedno 🙂. I kdyby mela 13, nic by se nemenilo.

rosa106
autor
21. říj 2019

@luj89 Nene, šátky ani nosítka u nás nefrci a ani už nekojim 🤷🏼‍♀️

rosa106
autor
21. říj 2019

@svntvt Spí s námi a taky hladim, uklidnuji, ale nepomáhá to 🙈

rosa106
autor
21. říj 2019

@saffy Tak nedostatkem únavy to nebude, jsme též dopoledne i odpoledne pryč. Navíc v kocarku už se taky nechce vozit. A ona i unavená je, v tom problém není, ona neumí spát.

malenka3
21. říj 2019

U nás se výrazně posunulo spaní k lepšímu (na nerušený spánek celou noc), když ve dvou šla do svého pokojíčku. Má tam výsuvné lůžko, takže bys mohla ze začátku, než si to sedne, tam být s ní (i teď ve třech letech občas některé noci jsem s ní, když má špatné sny třeba). A pití na noc, pokud je zdravá, nepovoluju. Eliminuji čůraní a chráním ledviny (potřebují aspoň v noci odpočívat).

kata267
22. říj 2019

@saffy naopak mam vypozorovane pokud je mala uz hodne unavena jakoby pres caru tak spi jeste hur nez normalne....jinak tipy na klidny spanek nemam kdyby jo aplikovala bych je u nas doma 🙈 proste nefunguje nic...ted mam v planu ji presunout na velkou postel do pokojicku, ale u starsi tento presun teda na kvalitu spanku vliv nemel a spi lip az ted v 3,5letech (budi se treba jen 1-2x)

vladienka
22. říj 2019

@rosa106 este ma napadlo ze u nas dost pomaha zapnut aroma difuzor, ten vzduch je proste prijemny a nebudi sa ani na piti

svntvt
22. říj 2019

@rosa106 tak to bude obdobi no... Hele našemu tatkovi babicka delala odvar z maku 😂😂 a slysela jsem i o tipech jako namočit dítěti dudel do slivovice 😂😂😂😂 vydrz,bude lip!!!☺️

kata267
22. říj 2019

@rosa106 jo jinak abych uklidnila autorku dotazu, tak moje ani.ne 2leta dcera taky bojkotuje odpoledni spani