Ahoj ženy, jdu se k vám poradit, protože už si sama nevím rady 🤷🏼♀️
Dcera usina kolem osmé hodiny večer, a to tak, ze tam s ni lezim, počítáme si, zpívám ji a ona usne. Jenže...Už třeba za dvě hodiny se s pláčem budí a vola mě. Jdu si tedy už taky lehnout, ale za chvíli zase začne fňukat a musím ji utěšit. Po chvilce se vzbudí a chce pít, pak zas několikrát pláče, pak chce curat, pak nemůže usnout, pak zase několikrát pláče, pak zase pít, zase je vzhuru a takhle porad dokola celou noc. Je třeba desetkrát za noc vzhuru a nespi v kuse déle než dvě hodiny, což mi na dvou letech přijde dost málo. Přes den mi nechce spát vůbec, ať se snažím uspat ji v kocarku nebo doma v posteli. Proste spát nebude, i když je unavená, takže tomu spánku celkove moc nedá. Mám strach, aby byla zdravotně v pohode, protože očividně nemá klidný a tvrdý spánek. Denních aktivit má dost, rituály dodrzujeme, ale stejně nic 🤷🏼♀️
Děkuji za rady
ahoj, co přes den zkusit uspat v šátku? To by nepomohlo? Nebo pokud kojíš, tak u prsa? A v noci... nerostou zuby?
4 roky a je to stejný. Nevím, co s tím..
U nas na to nocni buzeni zabira, ze spime spolu, jakmile se vzbudi, chytnu ji za ruku, pohladim, ona vi, ze jsem tam a spi v klidu dal.... Uspavat dvoulete v satku si neumim vubec predstavit, to je blbost. Spis fakt zkusit ten kontakt, zda se nezklidni... Jinak nevím...jak se rika: vydrzet, přejde to 🙄☺️
Měli jsme u dcery totéž ale bylo to jen období co přešlo 🙂
U nas to bylo kolem 2r obdobne. Spime vsichni dohromady, takze se na nas jen nalepil a spal dal. Pak zacaly nocni desy, to bylo taky vyzivne obdobi. Relativne dobre spime od 2,5r. Ale i tak se v noci budim - protoze do me smradoch kope a vystrkuje me z postele. Uz mu budeme kupovat vlastni postel, za 9 tydnu rodim, at se muze presunout do sveho, jestli bude chtit
Víc unavit 🙂 Synovi teprve budou dva, kočárek je už měsíc schovaný, všude chodíme pěšky nebo na motorce. Za den jsme tak 4 hodiny venku a spí jako dudek odpoledne i celou noc.
U nás se výrazně posunulo spaní k lepšímu (na nerušený spánek celou noc), když ve dvou šla do svého pokojíčku. Má tam výsuvné lůžko, takže bys mohla ze začátku, než si to sedne, tam být s ní (i teď ve třech letech občas některé noci jsem s ní, když má špatné sny třeba). A pití na noc, pokud je zdravá, nepovoluju. Eliminuji čůraní a chráním ledviny (potřebují aspoň v noci odpočívat).
@saffy naopak mam vypozorovane pokud je mala uz hodne unavena jakoby pres caru tak spi jeste hur nez normalne....jinak tipy na klidny spanek nemam kdyby jo aplikovala bych je u nas doma 🙈 proste nefunguje nic...ted mam v planu ji presunout na velkou postel do pokojicku, ale u starsi tento presun teda na kvalitu spanku vliv nemel a spi lip az ted v 3,5letech (budi se treba jen 1-2x)
@rosa106 Dobrý den synovi budou zeď dva roky a taky hůře spí.. jsou noci kdy se nevzbudí vůbec a někdy se budí pořád. Doktorka mi řekla že prostě některé děti to tak mají a časem se to upraví 😊