Ahoj ženy, jdu se k vám poradit, protože už si sama nevím rady ♀️
Dcera usina kolem osmé hodiny večer, a to tak, ze tam s ni lezim, počítáme si, zpívám ji a ona usne. Jenže...Už třeba za dvě hodiny se s pláčem budí a vola mě. Jdu si tedy už taky lehnout, ale za chvíli zase začne fňukat a musím ji utěšit. Po chvilce se vzbudí a chce pít, pak zas několikrát pláče, pak chce curat, pak nemůže usnout, pak zase několikrát pláče, pak zase pít, zase je vzhuru a takhle porad dokola celou noc. Je třeba desetkrát za noc vzhuru a nespi v kuse déle než dvě hodiny, což mi na dvou letech přijde dost málo. Přes den mi nechce spát vůbec, ať se snažím uspat ji v kocarku nebo doma v posteli. Proste spát nebude, i když je unavená, takže tomu spánku celkove moc nedá. Mám strach, aby byla zdravotně v pohode, protože očividně nemá klidný a tvrdý spánek. Denních aktivit má dost, rituály dodrzujeme, ale stejně nic ♀️
Děkuji za rady
ahoj, co přes den zkusit uspat v šátku? To by nepomohlo? Nebo pokud kojíš, tak u prsa? A v noci... nerostou zuby?
4 roky a je to stejný. Nevím, co s tím..
U nas na to nocni buzeni zabira, ze spime spolu, jakmile se vzbudi, chytnu ji za ruku, pohladim, ona vi, ze jsem tam a spi v klidu dal.... Uspavat dvoulete v satku si neumim vubec predstavit, to je blbost. Spis fakt zkusit ten kontakt, zda se nezklidni... Jinak nevím...jak se rika: vydrzet, přejde to ️
Měli jsme u dcery totéž ale bylo to jen období co přešlo
U nas to bylo kolem 2r obdobne. Spime vsichni dohromady, takze se na nas jen nalepil a spal dal. Pak zacaly nocni desy, to bylo taky vyzivne obdobi. Relativne dobre spime od 2,5r. Ale i tak se v noci budim - protoze do me smradoch kope a vystrkuje me z postele. Uz mu budeme kupovat vlastni postel, za 9 tydnu rodim, at se muze presunout do sveho, jestli bude chtit
Víc unavit Synovi teprve budou dva, kočárek je už měsíc schovaný, všude chodíme pěšky nebo na motorce. Za den jsme tak 4 hodiny venku a spí jako dudek odpoledne i celou noc.
U nás se výrazně posunulo spaní k lepšímu (na nerušený spánek celou noc), když ve dvou šla do svého pokojíčku. Má tam výsuvné lůžko, takže bys mohla ze začátku, než si to sedne, tam být s ní (i teď ve třech letech občas některé noci jsem s ní, když má špatné sny třeba). A pití na noc, pokud je zdravá, nepovoluju. Eliminuji čůraní a chráním ledviny (potřebují aspoň v noci odpočívat).
@saffy naopak mam vypozorovane pokud je mala uz hodne unavena jakoby pres caru tak spi jeste hur nez normalne....jinak tipy na klidny spanek nemam kdyby jo aplikovala bych je u nas doma proste nefunguje nic...ted mam v planu ji presunout na velkou postel do pokojicku, ale u starsi tento presun teda na kvalitu spanku vliv nemel a spi lip az ted v 3,5letech (budi se treba jen 1-2x)
@rosa106 Dobrý den synovi budou zeď dva roky a taky hůře spí.. jsou noci kdy se nevzbudí vůbec a někdy se budí pořád. Doktorka mi řekla že prostě některé děti to tak mají a časem se to upraví