Spánek dítěte. Vyžadovalo vaše dítě v noci neustálou přítomnost?

isabel95
23. lis 2023

Ahoj,
Setkal jste se prosím někdo s tím, že vaše dítě začalo v noci vyžadovat vaší neustálou přítomnost. Moje malá (15.m.) už 3 týdny v kuse vyžaduje neustálou přítomnost, předtím sem uspala a spala krásně až do rána. Teď je na mě nalepena a nemůžu se ani pohnout jinak hrozně pláče. Žádný změny nemáme. UM přestala vyžadovat sama a dudlika přes den taky nechce sama od sebe. Na usínání ho má normálně.
Abych byla upřímná mě to nějak nevadí, beru to tak že má období že mě teď víc potřebuje a přejde to. Ale tchyně neustále něco valí do manžela. Že mela spát sama atp. Mám malej byt a tak spát v pokojíčku nemůže, a má prostě postel u nás. .a když potřebuje přijde si. Do teď jsme s tím neměl problém nikdo. .setkal jste se někdo s tímhle-přešlo to dítko nakonec ?
Moc děkuji

zmrzlinka
23. lis 2023

@isabel95 to víš ,že je to jenom období a přejde to.Tchyni neřeš.Spiš bych filtrovala informace ,které je prodáváte.Nemusi vědět všechno.Pak nebude rýpat.

miryp
23. lis 2023

Nedej sebe ani ji, děláš to správně. V tomto věku by naše děti bez nás nespaly ani náhodou, do pokojíčku se odstěhovaly jen pár let zpět (mají 10 a 8). A i teď mají občas den, kdy večer přijdou, že mají "špatné myšlenky" a chtějí spát u nás. Tak u nás prostě spí. Však si užívejme chvil, kdy nás chtějí cítit po svém boku, čas letí jako blázen a člověk se ani nenaděje a budou to zcela samostatné "jednotky"...
Tchyni jsem dala velmi brzy po prvním porodu najevo, kde je její místo a že výchova mých dětí jí nepřísluší a mám klid.

isabel95
autor
23. lis 2023

@zmrzlinka ja s ní moc moc nekomikuju, a manželovi to zakázat nemůžu, přece jen je to máma. Už jsem se mu snažila naznačit a moc to nedopadlo. Moc děkuji🙂

isabel95
autor
23. lis 2023

@miryp moc děkuji🙂

exbordelar
23. lis 2023

No jiste! 😃 je to male decko! Je to normalni! To, ze to neprijde normalni tchyni, neznamena, ze se podle toho musis ridit. 15m decku nevysvetlis, ze ma spat samo - to je holy fakt - a nechat ho rvat asi taky nechces, ne? A nebo jak pako kazdou hodinu v noci za ni chodit a znovu ji uspavat.
Proste delas to, co v tu chvili jako mama intuitivne citis a co je pohodlne pro ni i pro tebe, a tak je to spravne 😉

mysh_me
23. lis 2023

@isabel95 rada bych reagovala na vetu, “zakazat mu to nemuzu, je to mama” - tak muj manzel uz mi par temat “zakazal”, o kterych nemam rikat ani vlastni mame 😀 vetsinou je to neco co se tyka nasi rodiny/manzelstvi, ne vyslovene intimniho ale proste neco o cem tchyne vedet nemusi, a oba vime ze by do toho rypala nebo si z nas utahovala, a on to nerad posloucha, tak proste bude pro vsechny jednodussi a prijemnejsi, kdyz o tom vedet nebude… s mamou mam blizky vztah, ale opravdu to neznamena ze se ji musi vse hlasit 😀 zjednoduste si zivot a nereste zbytecne kecy 😉

isabel95
autor
24. lis 2023

@exbordelar já bych ji vydávat nenechám, když byla miminko ( je to moje první, člověk na spoustu věcí přijde postupně) tak se neúmyslně dostávala do takových záchvatu že nesla ani uklidnit - a to má po mě. Náš rodiče dávali v ten moment vždy pod vodu dodnes si pamatuji jak sem se bála že se utopim , brečet jsem už nechtěla ale nešlo to . A pak studena voda = konec .
Takže moje dítě - nikdy nic takového nezazije at si mele kdo chce , co chce . Prostě jsem máma, mám rodičovskou "dovolenou" =mam se starat o dítě a tak to beru tak ze jsem tu teď prostě 1000% pro ní.
A to že si s v noci dle potřeby preleze a prituli se, mě nějak nevadí ani neomezuje . Vlastně bych i řekla že jsem ráda že ji můžu dát ten kontakt když chce a potřebuje. Jen mě prostě zajímalo jestli třeba nejsem na hlavu já když to tak mám.

exbordelar
24. lis 2023

@isabel95 nejsi na hlavu 😀 neni nic krasnejsiho nez se v noci tulit k tomu teplemu roztomilemu telicku 🥰

emillyhk
24. lis 2023

@isabel95 Nevím v jakém období, ale jo, měli jsme, dokonce několikrát. Pokaždé to přešlo 😊

efa1
24. lis 2023

@isabel95 Do cca 2 let dcery jsem se v noci nemohla dojít ani vyčůrat, byla na mě nalepená a okamžitě se budila. Pak to zvolna precházelo, teď ve 4,5 letech úplně v klidu spí s bráchou na palandě. Tchýni jedním uchem tam, druhým ven

krisstina93
24. lis 2023

Ano, dvě ze tří našich dětí minimálně do roka a půl sami neusli. Syn se mnou usinal ještě skoro ve 3 letech, dcera bude mít dva roky a už je to tak půl napůl, ale většinou se v noci vzbudí a chce k nám.

pavicka
29. lis 2023

Dceri bylo v lete 5, neustale ji musim bud ja nebo manzel uspavat..konkretne presne vim, ze k dnesnimu dni spala 3x celou noc..😅🙄 porad se budi, vola, jestli tam jsem, prelejza ke mne, budi me, atd. Radu nemam. Uz jsem 'si zvykla' 🤷‍♀️

azanka
1. pro 2023

Děti 4 a 7. To mladší vydrží v posteli samo maximálně do 0:30. To starší jak kdy, ale pokud je samo, vstává ukrutně brzy. Takže ieden kus se mnou, druhej s manželem. Neřešim, jednou to přejde. Co si o tom kdo myslí je mi jedno. Naše děti, naše zodpovědnost.

lcn162
2. pro 2023

Dceři je 8, s výjimkou tak 3 nocí v měsíci přijde každou noc k nám. Když měla 3 a syn rok, ptala se tchýně, jestli už malý spí sám. Odpověděla jsem otázkou malý nebo malá? Tchýně vytřeštila oči a od té doby se neptá.