Spánek a strach. Co jste dělaly Vy?

deniss88
20. únor 2020

Mile maminky, mam dotaz.
Moji skoro 2 mesice starou holcicku se snazim davat do postylky, kdyz behem dne usne, aby si zvykla, ze ma svoje mistecko na spani....
Nekdy se ale stane, ze proste "vytuhne" na gauci, mam ji prenaset, nebo ji nechat byt? Co jste delali vy? Abych ji nějak to, co ji učím zase nerozbila, ze jednou usne tam, a jednou tamhle.
A dalsi dotaz, preecetla jsem si clanek ohledne SIDS a ted z toho nemůžu ani spát... Strachy jsem uplne vyrizena , hrozne se o malou bojim, co jste delaly vy? Abych ten strach a úzkost potlacila?
Mam chuvicly, monitor, spim napul oka, porsd ji kontroluji, v kocarku do ni stoucham, je to na palici, chci si uzivat miminko a nejde mi to...
Dekuji! ♥️

vaseli16
20. únor 2020

No tak k tomu prvnimu...maly spal na gauci,s nama v posteli, v satku,v kocare...proste jak to vyslo...asi od 2,5 mesice spi v noci v postylce...
A k SIDS mam monitor dechu...no a vsude se pise ze rizikova poloha je na brisku jenze maly od 3.mesice cca spi jen na brisku kdyz je na zadech tak je behem 10min vzhuru...takze asi tak.Samozrejme ten strach tam byl taky ,taky jsem maleho kontrolovala,v porodnici jsem u postylky sedela jak sova...doma prvni mesic taky...ale casem se to srovnalo...malemu je ted 5měsíců.

deniss88
autor
20. únor 2020

@vaseli16 dekuji za odpoved, takže ji mam nechat byt tam, kde usne? Chtěla jsem, aby se do te postylky naucila a takhle se bojim, ze si nezvykne proste... Dekuji, uz aby nam bylo taky aspon 5 mesicu 🙏

veruuu_kubesovic
20. únor 2020

@deniss88
Obě děti spí s námi v naší posteli, syn dokonce od narození, v postýlce spal minimálně, monitor dechu jsem u něj vůbec nepoužívala....a žije...
Jsi MÁMA, strach už budeš mít napořád, ale chce to se nestresovat z každého prdu, co budeš potom děláš při nemoci, při tůstu zoubků...
Ano, SIDS je strašákem všech maminek, ale v mé okolí žádné dítko na tohle nezemřelo, tak si říkám, že proč by zrovna to mé mělo? a kdyby se to přeci jen stalo, nijak tomu bohužel nejde zabránit....

veruuu_kubesovic
20. únor 2020

*dělat při nemoci, při růstu zoubků...

leniczka23
20. únor 2020

Ja sem treba proti tomu spat pres den ve stejne postylce jako v noci, chtela jsem, aby deti vedely jaky je rozdil mezi dennim a nocnim spankem..Takze pres den spaly v obyvaku normálně zapnuta televize, normalne jsme mluvili atd.
Co se tyka SIDS..hod se do klidu. Jako budit dite a strkat do nej atd uz mi prijde skoro na psychologa. Co bys delala kdyby dite chtelo spat s vama v.posteli? tam monitor nedas.. Je normalni se o dite bat, ale nespat kvuli tomu mi uz prijde krapitko moc..nicmene doporucim ti monitor dechu na.plenku, ten muzes mit v kocarku i pres den kdekoliv.. pokud te to uklidni tak jdi do nej..

te_reza
20. únor 2020

Teď se bojíš sids, pak přijde něco jiného. Holka spala od narození v postýlce u mé postele, s monitorem dechu. První měsíce spala v tom pojízdném košíku nebo v kočáru

me_druhe_ja
20. únor 2020

Já naopak od začátku dávám do postýlky jen na noc, aby se naučil, že jak je postýlka, je noční spaní. Přes den kde usne, tam ho nechám. Gauč, kočár, hraci koberec, lehátko (jde dát do lehu), moje kolena....
S druhým ti neporadím....Monitor dechu nemám, chuvicku taky ne....až teď jsem si pořídila kameru se záznamem pohybu, kdyby měl v noci záchvat a já se nevzbudila....Abych o tom věděla. Buď ráda, že máš štěstí na zdravé dítě a nestresuj se, akorát to přednáší š na malé.

merope
20. únor 2020

Na SIDS mám monitor a tak nějak s ním spím v pohodě.

drakenn
20. únor 2020

@merope na SIDS neexistuje monitor..

merope
20. únor 2020

@drakenn Jéje, teď koukám, že fakt ne ... no, tak ho mám na to všechno ostatní, na co ten monitor funguje.

lula86
21. únor 2020

@deniss88 tak já si od začátku říkala že syn nebude spát s námi v posteli, kvůli tomu že jsem se bála ho zalehnout apod. a můžu ti říct, že po týdnu doma spal s námi vždycky k ránu ho k nám dám když je neklidný. Přes den spí mimo postýlku (na gauči, v kočárku) až večer ho ukládám do postýlky. Monitor dechu máme, ale zapínám ho až večer. Ze začátku jsem se taky bála s ním jezdit v kočárku, co kdy by... dělala jsem to že jsem si naslinila prst a lehce jsem ho přiblížila k nosu je tak cítit dech. Výhoda dítě se nevzbudi a spí dál. Takže tě to uklidní že je všechno v pořádku. Dělala jsem to jen když se mi něco nezdálo. Časem si zvykneš a přestaneš se strachovat. Jak už tady někdo zmínil bála by ses postupně dalších věcí a to by byla úplná škoda. Stres je děsný a takhle si začneš mateřství užívat ne jenom stresovat.

dance01
21. únor 2020

Naše má taky skoro 2 měsíce a přes den spí v hnízdečku na gauči a vždy kolem sedmé večer se jí snažíme dávat už do postýlky, aby si zvykla na nějaký režim. Monitor dechu nemáme a o SIDS jsem se dozvěděla v těhotenství, kdy jsem z toho byla opravdu vyplašená a první dny doma jsem měla strach, ale teď už jsem s tím v pohodě.

makronka222
1. bře 2020

Kup si monitor dechu, to te nenapadlo? Dite prenasim do jeji postlee

deniss88
autor
2. bře 2020

@makronka222 ten mam, viz.muj příspěvek