Ahojky mamky,
Jak spaly vaše miminka když jim bylo 6 měsíců a více?
My máme od narození spáče, ale posledních 14 dní se budí co dvě hodiny na dudlík a to vždycky spinkal celou noc až do 6 h kdy jsem mu dala dudlik a dospal se cca do 8 h.
No teď je to šílený.
Přes den spí dopoledne 2h cca od 10-12 h pak oběd
Odpoledne spí tak hoďku někdy dvě pak svačinka
Po sváče chodí spát někdy kolem 17 h a to si dá 1h spánku , pak mu dávám mléko a chodil spát někdy ve 20h
Ještě než jdu já spát mu dávám mléko a budí se co dvě hodiny na dudlík.
Druhá dcera prvních 11 měsíců v podstatě nespala. V noci se budila každou hodinu, někdy i 3x do hodiny. Výjimečně vydržela spát v kuse dvě hodiny. Přes den spala 20-30min, svátečně hodinu v kuse. Pak jsem ji odstavila a do měsíce spala celou noc.
Normální u kojence je všechno. A spánek se mění pořád. Takže klid. 🙂 za 14 dní to může být jinak.
Mam dceru 15 měsíců, kojena. Přes den spí 30 minut. Večer usne v sedm, vstává po pate, vzhůru je průměrně 4x za noc cca 20 minut vždy. Mam oba děti nespavce 🙈
Tak koukám, že jsem na tom ještě dobře 😳
No, kdyby mi tak spalo dítě jako tobě, tak bych si piskala. Závidím a preju 😊
No asi jsem zhýčkaná 🙈 kolikrát mám co dělat, abych ho udržela přes den více vzhůru.. je to pak protiva, když spát tak spát 😀 ale v noci o tom přemýšlí víc asi .. 🙈
Celou noc mi děti začaly spát až kolem 2,5 let (prostřední spíš kolem 3,5), do toho půl roku se budily na mléko po 3-4 hodinách, nejčastěji se budily kolem 9 měsíců, jak rostly zuby, to byly vzhůru i co 30 minut, když daly 2 hodiny v tahu tak jsem byla šťastná, ale zase to přešlo a zase se vrátilo a tak dokola. Jakékoliv vnější zásahy do spánkového režimu se mi většinou vymstily, takže jsem je přestala dělat.
Do 18ti měsíců se oba synové budili po hodině. Některé období i po 20ti minutách. U prvního jsem pořád zoufale hledala, co dělám blbě. Zkoušela jsem snad vše včetně spánkových poradkyň a bez výsledku. U druhého jsem se smířila s tím, že začne spát lépe také až od 2 let a je to tak.
Takže buď ráda, jak to máš 🙂.
Popravdě, nepamatuju se už úplně přesně. Ale nejstarší v 6m nespal jinde než kočárku za pochodu, takže když jsme nešli ven, nespal přes den vůbec a v noci blbě. Od 8 měsíců spal v noci s probuzením o půlnoci ve 3 a v 6 vstával. Od roku spal celou noc, do 5-6h, přes den občas a málo.Od 18 měsíců se zase začal budit v novi. Mladší spával dopoledne a odpoledne cca 1-2h,v noci se budili na přeskáčku. Vstavacka v 5-6. U nejmladšího si to nepamatuju vůbec, režim nevím že by měl, usnul buď v kočárku nebo při kojení, byl kojený do 3 let a budil se dost celou dobu.