Spánek 6m. miminka. Je to v pořádku?

luna03
3. bře 2023

Ahoj, chci se zeptat. Mám 6m holčičku a co pozoruji, tak v tomhle věku mimca spí třeba 2x za den, ale ona spí třeba 4x za den... Někdy je to hodina, někdy jen 40 minut ale prostě si musí dávat sloficky, dýl nevydrží. Večer usíná mezi 7-8 a budí se pak jen na mléko 1,2x za noc a někdy vstane v 6 někdy až v 7. Myslíte že je v pořádku že takhle pořád hodně spinká? Spánky ji natahovat nejdou ona prostě déle jak tři hodiny vzhůru nevydrží. Je to možná blbej dotaz, ale tak nějak mě to napadlo jestli je to v pohodě , vypadá že jí to vyhovuje😀

lenerka1
3. bře 2023

Mám stejně starou dcerku a spí si dle potřeb, když si dává kratší slovíčky, tak spí častěji, když v kočárku vytuhne na 2-3 hodiny, tak pak vydrží i déle vzhůru a spánků je méně. Neřeším, je spokojená a my taky 🙂

luna03
autor
3. bře 2023

@lenerka1 tak dobře, to jsem chtěla slyset. Já ji taky nechávám si dělat co ona uzná za vhodné a zrovna potřebuje. Jen jestli ji třeba něco nechybí tudíž víc nespinka. Ale když je to v pořádku, tak to řešit asi není třeba 🙂 děkuju

lenerka1
3. bře 2023

@luna03 No u nás ty kratší spánky momentálně způsobují prořezávající se zuby, ale je to poznat i na náladě, je častěji neklidná a dásně hobluje kousátky jak divá 🙂. Naučila jsem se spánek dětí pokud možno neřešit, protože v těch prvních letech se to tak rychle mění, že škoda plýtvat energií 😁

luna03
autor
3. bře 2023

@lenerka1 jooo, já jsem první 4 měsíce nedělala nic jiného než že jsem ji chtěla udělat režim a byla zoufalá z toho , že nespí 😳 no protože se jí chudákovi zrovna nechtělo takže to stejně celý prorvala 🤣 teď už na to dva měsíce prdím, když vidím že chce spát tak jí dám spát a jsme šťastný úplně všichni 😀

veroniqess
3. bře 2023

Nemyslím si, že by miminka v šesti měsících běžně spala dvakrát denně. Syn 6 měsíců spí třikrát denně, když vstane hodně brzy i čtyřikrát, vzhůru vydrží cca 2,5 hodiny, což je naprostý standard v tomto věku.

veroniqess
3. bře 2023
andreacantu
15. bře 2023

@luna03 at spinka kolik ne treba. Nase mala spala 4x za den jeste v 9 mesicich proste si ducla na max 45 minut a pres noc taky pekne spala. Ted je ji 16 mesicu a stale dva spanky a k tomu celou noc. A je uplne normalni. Beha jako cert, mluvi a je s ni sranda. Aspon ma Diky spanku dostatek energie na objevovani sveta. Bud rada znam spoustu maminek co by nam zavidely protoze jim ditka nespinkaji.

habakuk22
20. bře 2023

Náš malý má 6 měsíců a spí 3krat denně, většinou dva delší spánky cca hoďku až hoďku a půl ( jeden dopo a jeden po obědě) a pak jeden krátký odpoledne cca 30 minut. Nedávno měl období kdy spal 4krat 30 minut.