Jdu si i sem pro radu mimo naši skupinku podobně narozených dítek. Snad víc hlav víc ví 🙂 Mám 4měsíční malou, od narození celkem nespavec, čekala jsem na 3 měsíce, že pak nastavíme režim a bude spánek pravidelnější. Ale zatím spí méně a méně mi přijde. Ráno vstává cca 8-9, ale to ji kojením držím v posteli. Dnes ale třeba vstala v 5:30. Přes den spí dohromady cca 1hod, většinou 2 spánky. Jedině v šátku vydrží přes hodinu. V postýlce nebo jedoucím kočárku 10-20min. Někdy se budí s úsměvem, ale často lekem s roztaženýma ručičkama. Když se probudí, už se mi ji nedaří uspat. Večer usíná kolem 21:30 - 22:00 kojením, přendám ji do postýlky jedině úplně spící. Ale budí se snad po 20min do půlnoci, dokud si nejdu také lehnout. V noci dříve spala i 3 hod, teď se budí po 1-2hod, nakojí se a usne. Spí tak půl noci v postýlce, půl v posteli. Postýlku mám u nohou, není prostor dát ji vedle postele, tak si ji pak někdy přendám k sobě. Bdělá okna ji nic neříkají, vydrží běžně i 6-7hod bez spánku. Je to usměvavé dítko, moc nepláče. Ale mám strach, jestli nespí málo. A jsem z toho docela unavená a nic nestíhám. Máte nějaké tipy, co vám pomohlo? Děkuji za rady 😊
@marketanovakova14 tak to je přesně jako moje malá. Za mě nic špatně neděláte, bohužel mě se takhle budila dlouho no, uspavala jsem jen kojením. Přeji mnoho sil
@marketanovakova14 Naše malá se taky jeden čas budila leknutím, když cukla ručičkama. Pomohlo nám nám, když jsem jí zabalila do swadleru jako do zavinovačky. Ruce měla stažený a nohy v tom měla volně. Návod na vázání jsem našla na youtube. Malá to má po tatínkovi, ten se občas i teď budí chvíli po usnutí tím, že s sebou cukne.
@marketanovakova14 jestli neni plactiva a je v pohode, asi ji to tak staci 🤷🏼♀️ je to takove obdobi a zase se to treba zmeni. ja sem treba musela spanek casovat a fakt zamerne uspavat. spala mi vzdy 20 minut kazde 3 hodiny. bylo to narocne, orislo mi ze nedelam nic jineho jen krmim, prebaluju a uspavam 🙈 nekdy spala jen na me, nedala se odlozit vubec. taky sem uspavala kojenim, pak mela obdobi, kdy jen v nositku, pak zas v kocarku, pak jen na balone, ruzne se to menilo...ale nikdy jsem to nemela bez prace 🤷🏼♀️ zavist kdyz ma nekdo ditko, ktere usne samo, kamkoli se polozi 🙄
@marketanovakova14 dcera byla take nespavec. Pvecer usinala mezi 21.a 22.h a vstavala vetsinou kolem 6.h ranni. Mezitim se nekolikrat budila na kojeni. Pres den spala 2x az 3x maximalne pul hodiny. V jedoucim kocaru nekdy 1h az 2h. Pres den mi doma proste nespala. Ma proste od malinka mensi potrebu spanku.
@gbp Vždycky když jsem se snažila uspávat v postýlce, tak mi trvalo 30min ji uspat a pak spala třeba 5min, tak už jsek to vzdala 🤷🏼♀️
@marketanovakova14 tak v postylce se mi to nepodarilo nikdy 😄 🙈 bud musime byt v nakem kontaktu, nebo se to musi klepat (kocar, auto) 🤷🏼♀️
Malé jsou 4 měsíce pryč a přes den spí třeba po 40minutach, výjimečně dá něco přes hodinu. Večer se budí jednou do té 21hodiny a pak spinká, dokud nepřijdu do ložnice. Pak jako kdyby mě vycítila a hned se budí a jde ke mně do postele😄😄
Obě deti mi spaly tak dvacetiminutovky. 🤦 Syn se tedy nechal douspat. Obě pres den jedine v kocarku, dcera navic jen v jedoucim. Syn zase v noci jen s kojenim. No, preslo to. 😄 Syn má 2 roky, je pul roku odstaveny a budi se tak 1-3x za noc. Vetsinou staci pohladit.
Rekla bych, že nema smysl to resit. Určitě ji naucis i jiným navykum... Ale chce se ti? Jestli ti nevadi ji uspávat u prsa, tak to tak delej, když to funguje. 👍
Pokud je spokojena a ty to zvladas tak bych to neresila. Moje od 3 mesicu spala cim dal min, taky jedine u prsu bebo v satku, a budila se vetsinou s revem a vydrzela rvat treba pul hodiny v kuse. Ted ji bude pul roku a trochu se to spravilo, uz vydrzi spat treba hodinu i v kocarku a budi se spokojenejsi (ale zase uz mi nespi v satku - uz musi koukat kolem). Prvni dcera byla mnohem spavejsi, ta spala v kocarku spolehlive a v noci mela delsi spaci okna.
Jo kdybys uz pres den doma potrebovala trochu klid, doporucuju hacku - tam mi prvni dcera vydrzela spat i 2 hodiny a ta mladsi nespava aspon 40 minut, nekdy i hodinu.
Syn od miminka přes den skoro nespal, kolem těch 3m to bylo 3x denně 30 minut, víc ani ťuk. Daly se podle něj řídit hodinky 🙈 V noci spal ale krásně. Usnul zhruba v 19:30, kolem třetí si trochu ze spaní poplakal a spal do 5 ráno. To jsme vstávali, protože už byl vyspalý. Jít si lehnout přes den nešlo, než jsem usnula, byl vzhůru. Takže jsem si trochu pospala o víkendu, když se staral tatínek. Jako taky mi to přišlo málo 🤷♀️ Ale syn byl spokojený, ke spánku dítě nedonutíš, takže jsem se s tím smířila. V 8m přešel na jeden spánek denně, to byl ten den sakra dlouhý. No a teď v 18m spí cca od 21 do 7, po obědě hodinku až dvě. Takže světlo na konci tunelu je 😉😄
Přemýšlím, jestli nedělám něco špatně, když ji neumím uspat jinak než kojením nebo v šátku? V kočárku usne ani ne v polovině jízd. Dudlík nechce, bílý šum nepomáhá 🤷🏼♀️