Spánek 2měs. miminka. Jak je to u vás?

mouss
27. zář 2021

Ahoj holky,
V kolik hodin ukládáte k nočnímu spánku 2 měsíční kojená miminka a kdy pak ráno finálně vztávají? Nepočítám samozřejmě pauzy na kojení.

Nám se vytvořil režim, že ukládám ve 21h a ráno finálně vztává kolem 5-6h. V noci se budí na kojení jak má zrovna hlad nebo nepohodlí, někdy 1x, někdy 3x za noc, ale vydrží spát delší časové úseky a ve své postýlce. Takhle to vyhovuje mě, protože se vyspím, ale nevím jestli je to dostatečné pro ni. Přes den se však nedá odložit, spí jedině u mě na prsu nebo na hrudi... Šátek, nosítko, šum ani kočárek na uspání nezabírají. Kojí se přes den skoro pořád, nejpozději po hodině, tak ani ten spánek ve dne není nijak dlouhý. Problém je v tom, že večer kolem 18h už začne být mrzutá a vztekat se u prsa. Přemýšlím čím to je, jestli jí nemám dávat k nočnímu spánku dříve? Možná už je pretažená z celého dne. Bojím se ale aby tím posunutím neměla už ve 3-4h ráno oči jak baterky a dál neusnula. Kolik hodin v noci by měla takhle malá miminka spát? Vč. pauz na kojení.

jjasmina
27. zář 2021

@mouss já konkrétně měla nočního nespavce, takže takový krásně spinkáni jako u vás neznám, kojila jsem kdykoliv a často

tynule123
27. zář 2021

@mouss máme to podobně sice za týden 4 měsíce a chodí spát až v 22 hod a v 6 už je vzhůru a v noci pauzi na kojení a někdy ani neusne hned a cumakuje chvíli. Ale asi mu to stačí.

nagojka
27. zář 2021

Mi to meli stejne prvni mesic...ukladani ke spanku ve 22:00 driv nebyla sance a vstavalo se 6-7...ted si to sam zkratil ze chodi mezi 19-20...ale nekdy taky az v 21...zalezi jak v noci a pres den spinka...rezim si udava on sam tak jak to vyjde tak to mame...v noci se vzbudi max 2

mamikry
27. zář 2021

@mouss Kdyz malemu byly dva mesice, ukladala jsem ho kolem seste, cas si stanovil sam a drzi ho do ted. Kolem pate zacne byt nervozni, tak ho vykoupu a jde se do loznice nakojit a spat. Budil se ruzne, ale vetsinou vydrzel do jedenacti, pakbuz po dvou hodinach. Vstaval cca kokem seste az sedme.

petralp
27. zář 2021

@mouss jak padne šestá hodina, tak začne být ufňukaný. To vím že je jeho hodinka. Vykoupe se, nakrmím a do osmi je v postýlce. Ze začátku se mi budil 2x za noc a teď poslední dny spí celou noc,sem tam se ozve,ale stačí podat dudel a spí dál. Vstává v 6.

mouss
autor
27. zář 2021

@petralp kolik je malému?

lenula02
27. zář 2021

Naše ve 2 měsících chodila spát o 18h, budila se pak kolem 22,30 na mliko a pak kolem 3h a pak až ráno... Najeli jsme díky tomu na stabilní režim, který si pak upravila i sama podle posunu času a samozřejmě i věkem. Teď má 2 roky a 3 měsíce a chodí spát ve 20,15 a po obědě spí 2-3h.
Držím palce 🍀

martinau5
27. zář 2021

@mouss taky máme stejně staré mimino. V noci spí od 9 do 6 v kuse (zatím), ale přes den to je bída. Taky pospává po půl hodinách, někdy ani to ne. Chce spát, ale nemůže zabrat. Když mu dám dudlík, tak ho podudla, vyplivne a zase hledá. Bohužel není kojeny, tak ho ani u prsa nemůžu uspat 🤷🏻‍♀️Tak jen čekám a doufám, že se to brzy zlomí.

petralp
28. zář 2021

@mouss teď měl dva měsíce. Tuto noc opět spal celou. Ve dvě kvikl tak jsem mu zkusila dát dudel a hned vytuhl. Pak ho vyhodil a spal až do pěti. Uvidíme jak dlouho mu to vydrží 🤦🤣🤣

martinau5
28. zář 2021

Dneska jsem to zkoumala a našla jsem tabulku, kde jsou rozepsány intervaly a délky spánku. Zjistila jsem, že vlastně naše děti spí úměrně svému věku.
https://www.nase-mleko.cz/rubriky/clanky-2/5-ty...