Spánek 2leté. Nemůže jít o nějakou poruchu?

florida2001
8. čer 2023

Male ted byly 2 roky a nevim co delat aby spala dele a kvalitne. vcera usinala uz v 7 ale ne a ne usnout. pak se rozbrala a knourala az odpadla v 9. v 5 rano byla vzhuru. spala vkuse ale jen 8 hodin, je 8 rano a desne protivna uz ted. dny predtim normalne usina kilem 8 ale budi se a nejdy je vzhuru i hodinu. pak budicek mezi 5-6. prijde mi to ne moc v poradku a odrazi se to na jeju nalade. nemuze jit o nejakou poruchu? jsem uz s toho taky unavena nevyspana. kdy to skonci? jsou ji 2 roky a to spani je proste na prd vic jak pul roku. jsou i noci co je vzhuru dve hodiny. ma atopicky ekzem co ji svediva ale posled i tyden dva pod kontrolou a neskrabe se tolik.

miryp
8. čer 2023

V tomto věku rostly našim dětem stoličky a spaly hůře a nálady byly jako na houpačce. Pokud ale chodí spát i přes den, tak mi nočních 8 hodin spánku v kuse nepřijde špatné.
Avšak s přihlédnutím k tomu ekzému - už jste odhalili spouštěč? Nejčastěji to u takto malých dětí bývá alergie potravinová, kde převládá alergie na mléčné bílkoviny. Tam pak nespavost a psychická podrážděnost bývá součástí příznaků. MUDr. to s tebou neřešila, nehledali jste spolu spouštěč, nezkoušela jsi eliminační diety? To je u ekzému základ.

martulka88
8. čer 2023

@florida2001 Nám se osvědčilo nastavit režim, který jedeme stále stejný. Syn do půl roka neodložitelný, spánek přes den v postýlce nemyslitelný. V půl roce jsme najeli na režim, je mu 16měs. a stále funguje. Ano, občas noci jsou horší, ale to ani my nemáme super noci (jsou to pořád lidi jako my a ani my nespíme den co den stejně). Syn se jde v 18.hodin koupat, pak večeře a do 19.hodiny spí. A spí takto do 6-8ráno - podle toho, jak sousedi jsou hluční a podle toho, kdy se v noci vzbudí na jídlo (to je mezi 2-5.). A přes den spinká, už asi pd 4měsíců, jen po obědě (1-2hodiny). Ségry děti měly taky režim a děti se jim budili okolo 5-6.hodiny. Prostě každé dítko jinak spinká a je potřeba vysledovat, kdy je nejlepší jít spinkat. Jinak dáváme na okno černou deku + máme zatemňující závěsy a máme v ložnici černočernou tmu. To synovi navozuje lepší spaní. Když začalo jaro, budil se se svítáním. Budu chtít objednávat rolety se zátěrem, ať se každý večer nedrbu s pověšením záclony.

florida2001
autor
8. čer 2023

@miryp na testech byla a ma alergii na veprove hrasek a celer pak psa. pristi tyden je objednana na Alex testy. tak u idime co jeste vyjde tam. zuby ma uz vsechny venku takze fo problem neni.

miryp
8. čer 2023

@florida2001 tak pokud už má zjištěno tolik alergenů, tak s přihlédnutím k ekzému bych tam opravdu viděla souvislost s alergií. Pokud by ty testy nic neodhalily, zkusila bych se na tvém místě zaměřit na zkřížené alergeny k těm, co už má potvrzené, třeba tam něco dalšího vychytáte.