Spánek 2 roky a 4 měsíce. Co s tím?

terkaterka31
1. zář 2024

Dobrý den, prosím radu, jsem už zoufalá..
Syn 2 roky a 4 měsíce.
Už od narození spí špatně, když byl úplné miminko, byly noci kdy nespal vůbec.
Pomohlo až skákání na balonu, což vydrželo bohužel dodnes. Časem se jeho spánek zlepšil a budil se třeba 2 - 3 krát za noc.
Poslední 2 týdny ovšem katastrofa.
Jde spát v půl desátý nebo v deset, spí v kuse 2 hodiny a pak třeba do 4 do rána se budí co 20 minut..
Pak usne tvrdě na cca 2 hodiny, to je do 6 ráno, pak než zabere tak s ním musím hodinu skákat a v 8 už je úplně vzhůru.
Zkoušela jsem léky na bolest, bez výsledku.

palja
2. zář 2024

@terkaterka31 v takovém věku bych s ním už neskákala.
První dcera taky hrozně spala a budila se nejméně 6x za noc, pak měla bdělé okno, takže byla od 4 do 5 vzhůru a oak zase usnula. Spánek se jí zlepšil po třetím roce sám od sebe a pak už spala celou noc.
Menší dcera, ta má teď 2 roky a 9 měsíců a ta se teď aktuálně budí asi 10x za noc, je i horko, potí se, má žízeň apod. Nicméně ji řeknu, že je noc a budeme spát. Doufám, že se jí spánek taky zlepší a někdy se už konečně vyspím.

olivia1991
9. říj 2024

@terkaterka31 ahoj, mám 2,5 letého, který měl od začátku taky koliky, reflux, neustále jsme nosily bůhví do kolika. Já ho tedy kojila do 2 let, ale v noci ho trápil často hlad . Kamarádky, kterým děti jedly kaše měly vyhráno a víc spánku, já to řešila jogurtem, kamarádky dceři stačilo se napít.
My dál zkoušeli houpání v náručí v sedě v manželské posteli (máme na ní skoro od narození ohrádku, aby malý nespadl, kdybych usnula), zpívání až do šepotu. Někdy jsem vzala všechny plyšáky a hrála s nimi divadlo. U nás čtení pohádek nefungovalo, bylo příliš statické. Zafungovaly trochu promítací baterky, ale taky ne na úplné uspaní, jen na uklidnění. Syn má rád dodnes, že ho hladím po zadech a něco povídám, nebo zpívám. Člověk zkouší všechno, aby byl klid a dostatek spánku. Jo a tak mě napadá, my měli ještě lampu s hvězdnou oblohou, jela celé noci. Když se malý trochu probral kouknul a uklidnilo ho to světlo i pohybující se barvy. Klasická lampička nám nestačila.
Jo a někdy od 2 let spával nás poklad odpoledne jen sporadicky. Dny, kdy spal odpoledne, bývalo peklo v noci. Zkoušela jsi vynechat denní spánek? Je to náročné zase přes den to zabavování, ale je větší klid v noci. Taky fungovaly odpolední procházky, aby byl unavenější. Každému ale bude zabírat něco jiného. My bohužel dodnes usínáme v manželské posteli spolu a pak přenáším do jeho. Jo....a asi ve 2 letech dostal svou postýlku s autem na čele, tak asi měsíc spal ve svojí i s usináním. Pak jsme ale byli nemocní a já povolila otěže a začala chvilku ustávat zase ve velké u nás a zase nám to zůstalo....až někam pojedeme spát jinam a vrátíme se, musíme to zase vrátit do normálu i s usínáním v jeho postylce. Jo a nemůžou to být ještě zoubky? Nebo má malý už všechny?
No, snad ti něco vyjde a ty se vyspíš. Držím palce.