Souhlasíte s tímto? Je matka pohodlná a kašle na dítě, když používá vlhké ubrousky na zadeček?

hankaviki
19. led 2019

Merope: POZOR!! Na zadeček jsou vlhčené ubrousky nevhodné a používají se pouze velmi výjimečně (tedy pokud nejsi pohodlná matka, co se snaží na dítko kašlat, což když bereš takto zodpovědně, tak asi nebudeš).

lv
19. led 2019

Ať si každá dělá vše podle svého uvážení - dá se napsat sto souhlasnych názorů (což asi čekáš), stejně tak otázka/výrok "používám vlhčené ubrousky, dítě tím netrpí, nemá s tím potíže a ušetřím tím čas) může mít sto přitakání, že to tak je.
Máme tendence se ujistit, že to co děláme je správně, normální lidská vlastnost. A někdo se bude za svůj názor až hádat 🙂
A je to tak se vším, kojení x umělé mléko, příkrmy domácí x bio x kupované, boty barefoot x ne..

odula
19. led 2019

@hankaviki je to pokus o flejm? Tak abych ho moc nezivila - ve vyse uvedene souvislosti vyjadřuj zásadní nesouhlas se slovním spojením "snaží se na něj kašlat " 😁. přijde mi trochu jako oxymoron. když se snažím na někoho kašlat , tak to znamená, že vlastně ho normalne nezanedbavam, ale z nějakého důvodu vyvíjím určité nemalé úsilí, abych ho zanedbávat začala, nebo v jeho zanedbáváni pokračovala, což bych za normálních okolností neudělala, pricemz
toto zanedbavani mi dá nakonec větší práci než nezanedbavani a já tak vyvíjím větší úsilí než bych byla bývala vložila do zcela normálního nekaslani. 😀 jinak pokud se týče vlhcenych ubrousků tak je lepší si vodou navlhcit ubrousek nevlhceny ;)

hankaviki
autor
19. led 2019

@odula ne, jen mne to zarazilo

odula
19. led 2019

@lv tak spíš je to o tom extrémním závěru - dělas to a to - kašles na dítě. ... ehm resp. SNAŽÍŠ se kašlat. ... 😁

odula
19. led 2019

@hankaviki chápu.

normalnimatka
19. led 2019

tak záleží, jak moc bereš vážně to, co za informaci k tobě přijde. a pokud jakoby víš, že daná věc je horší, než nějaká jiná (např. používání vlhčenejch x omývat vodou), a i tak to děláš, aniž bys k tomu měla nějaký závratně rozumný důvody, proč to nedělat tím lepším způsobem, pak ........ výraz, že kašle na dítě je asi silnej, ale ano, takovej rodič je pohodlnej.
ale sme jen lidi, a každej si to ulehčuje jinak. nelze všecko dělat dokonale.

odula
19. led 2019

@normalnimatka "výraz, že kašle na dítě je asi silnej" to je slabé slovo ..... ;)

luciebx
19. led 2019

Vím ve které diskusi si to četla. Já musela zatnout zuby abych na to nereagovala. Masakr. Takovou sracku vypustit. Podle me úplná kokotina. Používám ubrouskx roky a nikdy žádný problém. Pisatelka radši mokrý kus hadru v igelitu kde se vše hned zapari a bakterie se mnozí jedna báseň. Asi teda taky seru z vysoká na své dítě pac nic jiného krom ubrousku nepoužívám

normalnimatka
19. led 2019

@odula hmm možná. já jsem zřejmě poměrně dost kritická osoba, tak to vnímám přísně. nekonat v zájmu dítěte kvůli lenosti. říkám, nedá se to dělat dokonale, ale zase některý rodiče se chovaj, jak kdyby byl porod a prvních pár tejdnů dostatečný sebezapření dostatečně vysilující tak, že to pak jaksi rodičovsky "flinkaj" dost brzo, a co vlhčený ubrousky... ale třeba strčej miminu/batoleti do ruky mobil, bebe brumíka, nebo rovnou kolu. protože v tomto případě jsou třeba líný dítěti odporovat v jeho vymrzování, a neuměj bejt na sebe přísnější ohledně mobilu v ruce apod.
a mám kolem sebe i mámy, který věděj, že to je blbě. dávat děckám cukr, posazovat je maličký před tv, používat jednorázový plíny a vlhčený, a nevim co všecko............... jsou to osoby uvědomělý, i vysokoškolsky vzdělaný. a ni tak se nemaj ke změně a snaze konat líp. nu, každej sme nějakej.

hankaviki
autor
19. led 2019

Vůbec jsem si používání ubrousků s leností nespojila. Prostě je tu takový produkt na utírání a tak ho používám. Nevěděla jsem, že je to znak mé lenosti.

normalnimatka
19. led 2019

@luciebx tak ještě k těm vlhčenejm😃 hele vlhčený jsou fakt humus. že tvoje dítě po tom nemělo žádný viditelný problémy, nic neznamená.
tak jen pro info.
a ano, žínka v igelitu nic moc. na cesty jsou vlhčený dobrý. (ale i mezi vlhčenejma se dá vybrat menší a větší zlo) ale dá se to ošéfit i jinak. já si vozila SUCHÝ žínky, zpravidla sebou mám vždycky vodu, nebo ji někde zchrastíš a čerstvě namočíš a doma strčíš zas na vyprání😉

@hankaviki tak asi tě to nenapadlo, a ta informace k tobě nedošla. mně se odvždycky eklovalo i používání jednorázovejch plín. většině populace to taky přijde v pohodě, že jejich dítě je v podstatě imrvére třeba dva roky v chemický sračce měnící čůránky na gel, k tomu nějaká ta dávka igelitu a nějaký textilie bělený bůhvíčím... to prostě v kontaktu na sliznici je opravdu nic moc, a navíc dítě je zapařený. zvlášť u kluků průšvih.
tak je to prostě o tom, v jakejm informacím jsi za život přišla, a jestli tě vůbec napadne o tom přemejšlet. téměř všichni to dělaj nějak. to už je pro mě znak, že to nebude to nej:D

hankaviki
autor
19. led 2019

Já mám přebalovací pult v dětském pokoji, ne v koupelně (nevešel by se), takže bych musela tohle vyřešit po praktické stránce. Fakt ta informace ke mně nedošla 🙂 No jo, člověk se pořád učí..

makronka222
19. led 2019

Tady nejde o pohodlnost, ale snad o rozum, ne??? Ja bych si tim neutrela ani oblicej, takze mi fakt vadi, kdyz tim musim obcas vzit dite. To je moje postaveni k dany veci. Moje praktika. Ostatni at si kolickujou v lete treba i pliny pres kocar, at si tim pridusej dite jak chtej - jejich vec, jejich naivni mozek.

odula
19. led 2019

@normalnimatka hm.... no jo no.vidíš já používám jedine jednorazovky, mimino umí zapnout na mobilu kidsmode, o víkendech dostane cicenku (sušenku) a klidně ji dam kupovanýho skoricovyho sneka - a FURT si nepřijdu jak špatná = líná matka ;) a už vůbec nechapu, proc bych mela resit, jak to delaj jiný. ale to je na jinou debatu.

odula
19. led 2019

@normalnimatka co se týče toho zapareni - u syna jsem latkovala a ať jsem dělala co jsem chtěla byl opruzenej v momentě kdy cural. Jediný pleny po kterych nemel ekzém (je to atopik) byly nejaky tady zdejší papíraky. Tož tak asi. Každej dělá co umí a pokud to není psychopat tak dělá to co považuje za nejlepší (a není potřeba virtuálně tepat a rozhorcovat se nad těmi, kdo nemají to "nejlepší " stejný jako já )

urtica
19. led 2019

Plně se ztotožňuji se s tím, co píše @odula. Pod pojmem "kašle na dítě" si představím zanedbané nepřebalané a hladové dítě v posrané plíně, které je od rána do večera posazováno před televizi , aby byl klid. Ostatní věci jako látkovky či papírové plíny, ubrousky či žínky, příkrmy kupované či domácí atd. vnímám jen jako nuance a i když na některé věci mám vyhraněný názor, co se prospěšnosti týče, je mi jasné, že příznivci druhého tábora taky dělají to, co považují za správné. Nebo alespoň to, na co v danou chvíli mají (třeba z důvodu velké únavy, zdravotního stavu apod.). @hankaviki Ber to s rezervou, jsou to jen internetové diskuze....

zuzan88
Autor odpověď smazal
Zobraz
zuzan88
19. led 2019

No to je diskuze tady... 🤔😂

ariadna12
19. led 2019

Nesouhlasim.

normalnimatka
19. led 2019

@hankaviki tak já taky nepřebalovala v koupelně..normálně doneseš dítě, nebo si dojdeš pro žínku🙂

@odula nojo, dyk samo, nechť si každej dělá, co chce. já jen konstatuju, že to je pohodlnost. a taky jde o to, jestli jsi přesvědčená, že to je v pohodě (třeba dávat dítěti občas sušenku nevidim jako takovej problém). já mluvila o matkách, který věděj, že dávaj dítěti na zadek humus, ale dělaj to stejně. to samý se sladkým apod.
a nepopírám, že někdo se paradoxně opruzuje po látkovkách víc, než po jednorázech. ale je to o tom to zkusit, nebo prostě hledat způsoby, který budou nejlepší. a tohle je zrovna i dost o tom, co sedne dítěti. ale asi se shodneme, že cpát mimino brumíkama asi není prospěšný nikdy:D

luciebx
19. led 2019

@normalnimatka takže podle tebe matka co používá jednorázové plínky vlhceny ubrousky doma ji hraje TV občas dá dítku mobil je divná líná atd jo. Já teda vůbec o sobě takhle neuvazuji. Mas pravdu každá sme jiná. Tak jen proto ze někdo děla něco jinak tak přeci to není špatně. To tady už pak zavání bio eko matkou která kojí do 3 let. Dítě ještě v té době nespalo nikde jinde než u rodičů v posteli atd. Dle mě je třeba zase toto špatně. Ake hádat se tu o tom nebudu a vnucovat to nikomu už vůbec ne.

zuzan88
19. led 2019

@luciebx on už ten nick - normálnímatka, že jo... A my ostatní sme jak to bylo - líné matky? 🤔 😂

luciebx
19. led 2019

@zuzan88 já tohle nechápu. Tak snad každá chceme pro své dítě to nej. Já ubrousky a plínky TV mobil atd neberu jako něco odtrasujicihi. A vůbec to neberu ze vím ze jsou špatný a z lenosti je používám. Taková kokotina.
Doma mám na stole ubrousky a co je potřeba otrit tak je použiju. Ať se jedna o stůl nebo malé pusu nebo psovi prdel beru proste ubrousky. ( pokaždé jiný joooo ne ten stejný dokola 😂🤣😂🤣😂) já se tím i občas odlícim. A vůbec zlého v tom nic nevidím.

sudylichozrout
Autor odpověď smazal
Zobraz
sudylichozrout
19. led 2019

Ty blaho, to je teda debata... 😀 Mamy se na webu hadaji o to, kdo je lepsi matka a meritkem je pouzivani ci nepouzivani vlhcenych ubrousku a jednorazovych plen. Vzdyt je to uplne absurdni 😀
Boze, zensky, fakt se nedivte, ze si z vas pak lidi delaji srandu 😀
#mlikovhlave

luciebx
19. led 2019

@sudylichozrout to je slovo do pranice. 👍💪👊👏👏

vita_
19. led 2019

@makronka222 Tak mě teda zaujalo kolíčkovat plínu přes kočár, že to přidusí dítě. Možná to nechápu, ale to je přece blbost, za prvé se tam ta plena dává kvůli slunku, popř. světlům v obchodech, ne kvůli zabránění přístupu vzduchu, a za druhé plenou přece vzduch projde.

lv
19. led 2019

@vita_ o dost se zvedne teplota, o 10-15 stupňů, venku na slunci

sudylichozrout
19. led 2019

@luciebx si myslim 😀 Zustava mi rozum stat nad tim, co jsou nektere damy schopne resit za blbiny. Jako by zalezelo na tom, cim utira prdelku svemu diteti Marie Novakova z druhy strany republiky. Vzdyt je to preci uplne jedno! 😀

luciebx
19. led 2019

@vita_ tam nejde o to ze se dítě udusi. Samo ze tam vzduch jde ale teplota rychle stoupá na sluníčku a pokud tam není otvor tak hrozí přehřátí ale to fakt je myslelo postavím kočár na zahradu. Zabedním ho plinkou aby mu tam náhodou něco nevlitlo. To je jak ve stanu. Na slunku teplota stoupá rychle vzduch to jde do stanu taky ake vedro jak v řiti 🤣😂