Ahoj holky, snižujete horečku u dětí nošením v šátku či nosítku..? Jaké s tím máte zkušenosti, jak dlouho je třeba nosit aby teplota klesla..? Zvládáte to i bez použití léků..? Moc děkuji
No... zalezi jak velka horecka je. Nez dite hodinu nechat trapit bolestmi, radeji sahnu po lecich. Nosila jsem max pul hodiny
Nenosila jsem, ale tulía tělo na tělo v posteli. O čase v podstatě nemám přehled. Děti byly během pár dní úplně fit.
My chemicky nesrazime pokud syn neplace ze by ho neco bolelo.Je dulezite mit ale mimco nahate(v pline) na svem nahem tele.
V obleceni to tolik fungovat nebude.
Proste vydrzet dokud je to mimcu "prijemne" .Syn dal vzdy najevo ze chce zmenit polohu nebo misto.☺
@dagikk Nikdy jsem horečku nesnižovala, je léčivá a má svůj smysl. Syn měl tedy jen jednou 39, to už byl ale asi tříletý, prospal se a klesla. Dceru jsem loni právě nosila nahatou v šátku na svém nahém těle a klesla. Ani jedno jsem ale nenechala trápit se, byly v klidu a já s nimi. Jinak pokud by bylo nutné, sáhnu po obkladech, homeopatikum či kuzu
Doporučuju knihu Jak pečovat o zdraví dítěte navzdory vašemu lékaři. Napsal ji lékař a krásné vysvětluje působení horečky. Ráda pošlu tu část o horečce mailem, stačí mi poslat e-mail adresu.
Nosili jsme tělo na tělo, vždy pomohlo 🙂
Nesrazim nikdy, ani 40..dělám to co dítě uklidní, každé je jiné..dávám zábaly a jablečný ocet s vodou či kuzu
My se tulil v posteli. Většinou byl spavý, když byl marod. Pokud to bylo od zoubků, tj s bolestí, tak jsem dávala nurofen.
Na to nesrazeni bacha. Me mama takto zpusobila zanet v srdci a mam dozivotne snizenou schopnost jedne aorty. A to jsem jeste rada,ze jasm to prezila. Nechtela me dat ani do nemocnice,kdyz jsem tyden blouznila. Bylo mi 6 let,ale vse si pamatuju,i ty halucinace. Na konec mi stejne museli dat konske davky neceho,aby to me telo zvladlo.
Nesrazim do 38.5, ani nenosim. Spis ochlazuju telo zabaly,pokud stoupne jeste vys. A pokud se teplota drzi i dalsi den, podam paracetamol. Pokud nezabere, je to uz neco bakter. a na to jsem uz kratka.
Moje mama vzdy byla proti medikaci. Cerny caj a zazvor vyleci i rakovinu,dle ni. Ja taky neprecpavam deti paracetamolem, ale syn prodelal tres a omdlel pri zvyseni teploty na horecku. Takze ten je hlidany od 38.5 a bez kompromisu dostane panadol.
Manzel se treba zabali do perin,teplotu zvysi na max a jde spat. A rano je fit.
zkousela jsem a nefungovalo.
Ale ono nekdy to zabaleni nestaci a je to infekce,ktera se musi lecit. Horecka je pak doprovodny symptom a ten my jako laici tezko pozname. Muze to byt neskodna od zubu, nebo jako u me tenkrat. Mamka me nejdrive zahrivala, potom chladila, to tu holky pisou prece taky...satek neni vsespasny, navic snadno muzete dite prehrat az do soku. Navic dlouha horecka nesvedci mozku ditete. Tak jen aby nekdo necetl,ze satek leci...
@astyna88 to vůbec..chlazení i zahřívání má svá striktní pravidla kdy...horečka taky, doba a průběh..a to všechno ty..co nesrazi znají..tedy měly by..6dni horeček a blouznění..to prostě nelze komentovat než že úplná neznalost, 39.5byva taková hranice..ale 3dny max ok, víc ne..no ten kdo chce vědět..si to nastuduje, kdo nechce..se pak nesmí divit
kamarádka nepoužívala žádné léky na horečku a malého jen nosila ... nosila tak dlouho jak bylo potřeba malý většinou usnul jak horečka klesla tak pak opatrně odložila