Sluníčko a roční dítě. Jak řešíte pokrývku hlavy? A čím mažete?

nnikola24
28. dub 2021

Hezky vecer

Chtela bych se zeptat kdyz uz zacina byt konecne hezky .
Jak to resite s pokryvkou hlavy u deti ? - mam rocni holcicku a kdyz je vzhuru tak proste si z hlavy vsechno sunda takze nejaky klobouk nebo tak nevim

Nebo nevadi kdyz na ni sviti slunce kdyz uz ji je rok ?
Nerikam pri 30 stupnich ☺️

A cim mazete deti v lete ?

alilali
28. dub 2021

S dovolením se přidám k dotazu. A máme stejný problEM, roční a taky vše sundá z hlavy 😀

ekou
28. dub 2021

@nnikola24 pokud není úplně hnusně a extra nefouká vítr, můj malý vlasáč je bez pokrývky hlavy. Mám jen jedny nervy a nebudu pořád sbírat kloubok ze země :D a jinak mám opalovací krém 50+ (přímo pro děti) z DMka. Můj postřeh - kupovat krém s pumpičkou 🙂

zuzita15
28. dub 2021

@nnikola24 dítě do 2 let nachytá tolik UV záření jako pak za zbytek života, jejich kůže je tenká a na slunce by opravdu neměly. Doporučuju krém SPF 50 s minerálními filtry a ne ty sajrajty, co nazývají krémy pro děti 🥴

aniea
28. dub 2021

Mám roční holčičku a ta si teda nechá na hlavě capku takže dobry ale musí se mazat,dnes jsem ji zapomněla namazat krk a už vidím že ho má lehce růžový. Oni mají tu kuzicku slabouckou takže já mažu 50tkou, pěnou z DM, za mě nejlepší, hezký se roztírá.

zuzkasim
28. dub 2021

Čepičku nebo klobouček se šňůrkama pod bradou taky strhne? U nás to celkem drželo, proto se prckům ty šňůrky na všechno dřív dávaly...

janina228
28. dub 2021

..no já to u dětí řešila tak,že jsem našila tkaničky 🙈, případně rovnou kupovala čepice co tkaničky měly😉..starší nesnesla v roce ani zimní čepice, to by mě švihlo kdybych to měla řešit jinak 😂

janina228
28. dub 2021

@zuzkasim přesně tak😉

keksik002
28. dub 2021

@nnikola24 od pul roku jsem mazala opalovacim kreme Uriage myslím 30. Jinak mela jsem ksiltovku sebou a cas od času nenápadně dala.. 🙂 dost pomohlo ze si mohl vybirat a nakrucoval se pred zrcadlem jaky je fesak

felixfelicis
28. dub 2021

Tkaničky nefungovaly, domluva nefungovala - resila jsem nechozenim na slunce okolo poledne a dal nic, byli bez cepice. Dnes by me třeba nenapadlo řešit pokrývky hlavy, ještě včera jsem na hřišti potkala dítě v zimní kombinéze a ve snehulich😀

janinasm
28. dub 2021

@nnikola24 též mi v roce čepičku nechtěla nosit, takže jsme se prostě vyhýbali to léto slunci. Na slunce by děti fakt neměli, a to prý zejména mezi 11-16 hod.

jjasmina
28. dub 2021

@nnikola24 máme stejný problém, všechno si z hlavy strhne, tak jí dávám kapuci od mikiny aspon, chvilku to vydrží, jinak mazu 50+

jjasmina
28. dub 2021

@nnikola24 a jak ste na tom s ponozkama, ty malé vydrží asi dvě sekundy na noze, má to někdo stejně, dávám punčochy, ale v létě?? Poradte, už jsem musela vyhodit i overaly na cvoky, stále si to rozepinala a svlikala

alilali
28. dub 2021

@zuzkasim U nás se na takové čepici normálně chce oběsit a to nepřeháním.