Máte někdo zkušenost se slehnutou hlavičkou vzadu? Srovná se to samo? Doktor říkal že máme vydrzet do dalsi kontroly a ze se uvidi.
Mam strach ze nas poslou na helmicku.
Pritom jsme meli koupeny tvarovací polštářek pod hlavicku, polohovali jsme a přesto ma vzadu slezenou hlavicku ☹️
@maminka160 Helmicky se neni potreba bat. Miminku vubec nevadi a krasne pomuze.
Naše malá měla také zploštělou hlavu, ale do doby co jen ležela na zádech. Jak se začala sama přetáčet na bříško a prostě víc hýbat, tak se to postupně srovnalo samo. A teď už to má úplně v pohodě.
@maminka160 nevím jestli se to srovná ale proto naše maminky používali perove zavinovačky. Nabízí je aesthetic. Kluci na tom spali i bez zavazani.. Jen jako na podložce s lehce zavazanou mašlí aby se neprekulili na bříško.
Kamaradky syn mel take, v 7m mu dali helmicku, pry to opravdu hodne pomaha hned od zacatku, ale je to kolem tech 7m idealni vek na reseni tohoto problemu. Pozdeji uz by mohlo byt pozde, tak moc nevahejte.
Ja jsem obe deti od narozeni polohovala na boky, na zadech spaly az kdyz se mi v posteli tocily. Kdo vam radil davat pod hlavu polohovaci polstarek? Myslela jsem, ze prvni rok pod hlavou zadny polstar mit nemaji.
@petramka dekuji moc za odpověď
@martt děkuji
Nas poslali na neurologii, tak uvidíme
Dcera měla hodně slehlou z boku. Od 3m jsme cvičily Vojtu, helmicky tenkrát začínaly a nikdo nám o ní neřekl.hlavicka se jí upravila, ale rozhodně to není symetrické, jsem ráda, že je holka a má přes to vlasy.ta placka tam pořád prostě je.ale měla to vážně hodně, bylo to vidět i v obličeji, to naštěstí zmizelo tím cvičením.ted ji bude 6.
Syn měl slehnutou hlavu hodně, už po porodu jsem si všimla, že je zploštělá. Polohovala jsem ho, ale on se tak dlouho vrtěl, až zase ležel tak, jak se mu líbilo. Helmičku nosil od 3 měsíců do půl roku, v té době hlava rychle roste. Krásné se to spravilo.
Dcera taky hodně ležela na zádech a měla ji vzadu dost slehlou... Nyní jsou jí 2 a hodně se to spravilo, ale pořád tam má placku, prostě to není ovál při pohledu shora, ještě že je to holka a má dlouhé vlasy. Kdybych se mohla vrátit v čase, helmicku bych ji dala, nebo bych ji snad přivazovala, aby ležela na bocích 😀 Nevím, zda z toho ještě vyroste. Druhé dítě si budu hooodne hlídat, štve mě to, nevěděla jsem, že se to děje :-/
@maminka160 A to jste meli predepsane od lekare?
@puhelin není na předpis, ale sousedka ho dávala dceři na doporučení, ta měla taky zploštělou hlavu jak byla v břiše kp a neměla místo. Pomohlo to, já o podhlavníčku nevěděla u syna, škoda. Dceři jsem ho po zkušenostech pořídila a hlavu má od začátku krásně souměrnou. Ono nedávat nic na tu matraci je myslím na ty hlavy nic moc, to aspoň péřovou zavinovačku .
@puhelin taky jsem dávala jedno spaní jeden bok, další druhý bok, ale kluk byl a je hlava dubová, chtěl spát na té své straně a vždycky se tam dovrtěl, pokud ne, neusnul a řval, řval...... On měl plagiocefalii, slehnutou hlavu z boku, ne zezadu. Koupila jsem i polohovací válečky, aby se mi nedostal do špatné polohy, všechno marné. Pomohla až helmička a potom i začal spát v jiné poloze. Asi byl v tomto tak urputný proto, že tak musel být natlačený na tu stranu v břiše, protože to měl tak hned po porodu, tak se mu asi ta poloha líbila.
@puhelin nene, koupíte všude možně, umožňuje miminku rozlozit vahu hlavicky. Dnes jsme po kontrole u neurologa a na helmicku to neni, mame nadale pouzivat polštářek na tvarování hlavičky a polohovat. Vse se srovna rustem hlavicky. Pediatr nas zbytecne vylekal. Uff..
Moc všem děkuji za odpovědi, po vyšetření neurologem máme stale polohovat a používat polštářek na tvarování hlavičky. Vse se srovna rustem hlavicky. Pediatr nas zbytecne vylekal
@maminka160 My to měli stejně, na jedné kontrole u doktorky najednou že nás pošle s hlavičkou k neurologovi. Do té doby ani slovo, tak nás to taky vylekalo. Neurolog nám teda řekl, že tvar se srovná a víceméně s hlavičkou problém neměl, ale pro změnu si našel u malé úplně jiné nesmysly, že je pozadu a tak dále. Malá naopak byla dle doktorky napřed a vývoj byl prostě optimální. Takže to jsme byli taky vyřízení. Ne vždy se dá doktorům věřit.
@petramka jak píšete.. Člověk si pak myslí, že něco zanedbal a přitom mimčo úplně v pohodě.
@maminka160 Syn měl také slehnutou hlavičku poměrně dost. Od 2 měsíců jsne s ním chodily na rehabilitace. Pak jsme asi cca do 6 měsíce chodili na kontroli s tim, že rozhodnutí kvůli helmicce nechali na nas. A tím, že se mu to lepšilo, tak jsme mu ji nedali. Ted jsou synovi 4 roky a synovi ta hlavička krásně dorostla.