Dobrý den, potřebuji poradit (uklidnit?) . Syn mi neustále skřípe zuby. Přes den pořád a v noci vůbec. Je pravda že se mu ještě Prořezavají zuby ale na Internetu, jsem četla že by to mohli bejt různé nemoce, jako třeba autismus. Mám z toho hrozný strach. Zažil jste to někdo? Zmizelo to? Popř kam se synem zajít? Zubař? Pediatr?
Děkuji mockrát
@terezka1353 dcera to taky dělala, snad 3 měsíce, pak vyrostly zuby a přestala. Asi jí vadilo, že najednou má v puse zuby. Autismus nemá, byli jsme i na vyšetření (měla jsem podezření, ale ne kvůli zubům).
Také mě zajímá 😂
Syn má 11.měsíců a 9 zubů - poslední 2 měsíce strašně skřípe zubama i ze spaní 🙈 někdy to dělá když se nudí nebo si ho nevšímáme, třeba je na dečce a už jede 😂
Obě moje děti skřípou, zjevně dědičné, taky jsem jako dítě skřípala. Autismus nemají.
Máme roční dceru. Když jí vylezly horní jedničky, tak s nimi začala skřípat o ty dolní. Byl to hrozný zvuk, proto se jí to asi líbilo, ale mně se z toho zvedal žaludek 😀 😀 Vždycky, když to začala dělat, tak jsem se ji snažila nějak zabavit. Nechtěla jsem jí to zakazovat, protože pak by to dělala o to víc. Vydrželo jí to týden a pak přestala.
@terezka1353 taky to dělal, nějak ho to bavilo, jak začal, tak přestal. Nu a nedávno, co se mu začaly tlačit pětky, začal znovu a když zjistil, že nám to vadí (spíš aby si nezničil zuby) tak provokativně pokračoval a k tomu se mě snaží zase kousat 🙄
Dcera to taky hodně dělala, když ji vylezly přední zuby, teď občas zkouší... Hlavně moc nečíst ty internety 😁👍😉 ale chápu, taky tu chybu někdy udělám
Mě to malá začala dělat když jí vyrostly horní zuby a tak zkoušela asi měsíc skřípání o ty spodní, a pak sama přestala ☺️