Skřípání zubů u rok a půl starého kojence. Zažil někdo? Jak to řešit?

terezka1353
22. čer 2021

Dobrý den, potřebuji poradit (uklidnit?) . Syn mi neustále skřípe zuby. Přes den pořád a v noci vůbec. Je pravda že se mu ještě Prořezavají zuby ale na Internetu, jsem četla že by to mohli bejt různé nemoce, jako třeba autismus. Mám z toho hrozný strach. Zažil jste to někdo? Zmizelo to? Popř kam se synem zajít? Zubař? Pediatr?
Děkuji mockrát

zuzroko
22. čer 2021

Mě to malá začala dělat když jí vyrostly horní zuby a tak zkoušela asi měsíc skřípání o ty spodní, a pak sama přestala ☺️

palja
22. čer 2021

@terezka1353 dcera to taky dělala, snad 3 měsíce, pak vyrostly zuby a přestala. Asi jí vadilo, že najednou má v puse zuby. Autismus nemá, byli jsme i na vyšetření (měla jsem podezření, ale ne kvůli zubům).

petula.bir
22. čer 2021

Také mě zajímá 😂
Syn má 11.měsíců a 9 zubů - poslední 2 měsíce strašně skřípe zubama i ze spaní 🙈 někdy to dělá když se nudí nebo si ho nevšímáme, třeba je na dečce a už jede 😂

malenka3
22. čer 2021

Obě moje děti skřípou, zjevně dědičné, taky jsem jako dítě skřípala. Autismus nemají.

87pavlina
22. čer 2021

Máme roční dceru. Když jí vylezly horní jedničky, tak s nimi začala skřípat o ty dolní. Byl to hrozný zvuk, proto se jí to asi líbilo, ale mně se z toho zvedal žaludek 😀 😀 Vždycky, když to začala dělat, tak jsem se ji snažila nějak zabavit. Nechtěla jsem jí to zakazovat, protože pak by to dělala o to víc. Vydrželo jí to týden a pak přestala.

amazonkajanik
22. čer 2021

@terezka1353 taky to dělal, nějak ho to bavilo, jak začal, tak přestal. Nu a nedávno, co se mu začaly tlačit pětky, začal znovu a když zjistil, že nám to vadí (spíš aby si nezničil zuby) tak provokativně pokračoval a k tomu se mě snaží zase kousat 🙄

jako_mala_holka
23. čer 2021

Dcera to taky hodně dělala, když ji vylezly přední zuby, teď občas zkouší... Hlavně moc nečíst ty internety 😁👍😉 ale chápu, taky tu chybu někdy udělám