Skřípání zubů. Máte někdo dítě, které skřípe zubama?

cekypetra
21. zář 2023

Maminky,

mate nektera decko, co v noci skripe zubama? Resila jste to nejak?

Diky moc.

dominika963852
22. zář 2023

@cekypetra Syn 4r.hrozne skřípe. Říká se tomu bruxismus. Budeme to řešit příští týden. Potom budu moct dát více info.

dominika963852
22. zář 2023

@cekypetra ještě vím,že by měl dostat chrániče na zuby na noc. No, nevím jestli mi s tím bude chtít spát 🙈

michaela666
22. zář 2023

Malá taky skřípe zubama. Není to často, ale když má náročnější aktivity přes den, tak se v noci vyspím jen se sluchátky.
Zkoušela jsem ji zatím jen pohladit, to na chvíli přestane, ale za pár minut na novo.

dura175
22. zář 2023

@cekypetra já skřípu zuby a mám od zubařky plastový chránič na míru. Určitě bych to řešila se zubařem, ty zuby dostávají dost zabrat a můžou se nenávratně poškodit.

te_reza
22. zář 2023

Určitě to zkus řešit teď, skřípu celý život s teď mám zuby víš kde....

tereza_hru
22. zář 2023

Pokud skřípe jen občas a je to ještě batole, neřešila bych, syn to objevil, když už měl více zubů, ale pak ho to zase přešlo. Pokud je to starší dítě, asi bych řešila

leymea
22. zář 2023

Nekdy se stalo, ze syn v noci skripal zubama, e stacilo do nej stouchnout a prestal 😀 ale stavalo se fakt vyjimecne a nebylo to celou noc. Takze ja to nijak neresila.

kakba
22. zář 2023

Moje starsi od roku skripala. Mela horni chranic. Prvni na pojistovnu- ten projela za snad 10-14 dni, dalsi uz za 1500 projela za mesic, takze opet hledani jaky material neprojede. Nicmene jestli skripe hodne tak urcite resit. Vekem ji to preslo, nikdo neprisel na to proc to delala.
Hlavne starsi dite si odrovna zuby.

pampeliska1313
22. zář 2023

Jojo. Prý když je to často, tak řešit zubař/ psycholog. Syn to má pravděpodobně z “nervů”D