Dobrý večer maminky,
dnes se mi v zápalu hry malého stala menší nehoda. Když jsem chtěla zavřít Mack (notebook) tak malý mi do toho strčil hlavu tak, že když jsem ho zavírala, tak tím rohem jsem ho škrábla na víčko oka. roh je dostatečně zaoblený ale má na víčku takovou červenou rýhu - slabou. Nicméně po chvíli se rozbrečel asi na 5 vteřin a pak přestal. No a příteli jsem říkala, že bychom asi měli jet oftamologovi pro jistotu. No ale přítel zase že je to blbost, že takových úrazů ještě bude. No ale já četla, že i škrábnutí nebo poranění papírem může být nebezpečné. No jedná se asi o poranění oka a ne víčka. Ale já to neviděla jak jsem ho škrábla- byl otočený hlavou dolů. No vypadá normálně a chová se i tak. Co myslíte? Jsem šílená? Prosím napište mi někdo nejlépe kdo má přehled. Děkuji
@esmeralda11 děkuji moc za odpověď. To proč jsem váhala, je především to, že začal plakat- tak jsem si říkala jestli ten škrábanec nebyl hluboký a nemohl přes víčko poranit rohovku - oko. No oko vypadá normálně, nic tam nemá, jen na tom víčku škrábanec. To víčko nejde posunout nahoru tak, abych se koukla na jakoby pod to místo škrábnutí. Na první pohled vypadá naprosto normálně, ale když plakal...?
@saraca no mohl plakat už jen proto, že se lekl nebo ho i to škrábnutí mohlo zapálit. Poraněná rohovka bolí opravdu hodně. Pokud jde o váš dotaz, jestli mohlo dojít k poranění oka přes víčko, tak mohlo. Proto je třeba sledovat co jsem psala výš, tedy příznaky, že je oko poraněné. Ale upřímně si to opravdu nemyslím, plakal by víc než 5 vteřin a poznala byste to, že s tim okem něco má. Sledujte ho, ale myslím, že tu bude v pořádku.
Děkuji moc.
Prohlédni oko, jestli není zarudlé, jestli z něj neteče sekrece, jestli oko nepřivírá, není světloplachý, nedává nějaké signály, že ho oko bolí...pokud ne, neřešila bych. Poranění oční rohovky čímkoli je opravdu třeba řešit, ale takto jen lehce škrábnuté víčko nebezpečné není, pokud se neinfikuje, což nepředpokládám. Tak maximálně bych varovou štětičkou namočenou v desinfekci škrábnutí přejela, ale jen v případě, že je malý klidný a nechá se, jinak riskuješ, že se dítě pohne a zasáhneš oko. Je to prostě kůže jako jinde na těle🙂 Jsem očař;)