Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo podobnou zkušenost, případně jak jste to řešili nebo jak dlouho to trvalo. Moje skoro 3 měsíční holčička se poslední asi týden několikrát denně budí úplně vyděšená. Spinká třeba deset minut a potom vytřeští oči, mává ručičkami, začne křičet a musím k ní přijít, hladit jí, mluvit na ní a až potom se uklidní a třeba i hned zase usne. Připadá mi jako by měla nějaký zlý sen, ale nevím jestli je to u takhle malého miminka možné..Nevím čím to je nebo jak jí pomoct. Nemáte někdo podobnou zkušenost?
@alikoaliko Jo jo, přesně jak to popisuješ, tak to vypadá i u nás, a také to dělá jen přes den, v noci spí krásně.. Děkuju za reakci, jsem ráda, že má někdo podobnou zkušenost, už jsem si říkala jestli to nemám řešit s doktorkou.. Ale snad je to tedy jen období, které přejde..
Taky jsme to tak meli, ale na zacatku noci a kolem 4 mesicu.. odeznelo to. Nekde jsem cetla, ze jim proste dozrava nervova soustava a zpracovavaji takto zazitky 🙂 Urcite to zase rychle prejde.
@karlajasmine Jo takhle nějak si to taky vysvětluju 🙂 Nějak mě ani nenapadlo to řešit, když ji dokážu zklidnit za vteřinku. Snad to nic není 🙂
@alikoaliko Máte pravdu, zní to logicky, přestanu jí tak zkoumat..děkuju moc 🙂
Muj syn to zacal taky presne ve 3 mesicich delat a i ja sama jsem z toho byla trochu vydesena. Odeznelo to cca za 2 tydny.
Naše malá to samé... má tři měsíce a týden. Dělá to ale jen při spánku přes den, který má takový lehčí, nejdřív během 15 min udělá třikrát ten úlek a pak další půl hoďku v klidu spí. Řeším to tak, že ležím vedle ní a hned jak otevře oči v úleku a uvidí mě, tak se uklidní a během vteřiny zas spí. Nestihne ani křičet, jen roztáhne ruce a vytřeští oči a pak zas usne.