zdravím, chtěla bych se zeptat, máte někdo zkušenosti se skloubením školy (vysoké), kde je součástí výuky praxe?
Zkušenosti mám dobré. Začala jsem studovat, když jsem otěhněla s druhým dítětem a minulý týden jsem dostala diplom. Uteklo to jako voda 😉
Učila jsem se po večerech nebo když děti usnuly přes den. Když jsem měla praxi, dojela k nám babička, spala u nás a obě děti hlídala.
no, já hlídání až tak nemám, babičky obě daleko a jedna pracující, manžel od rána do večera v práci.... ale snad to nějak půjde.... 🙂
Máš-li hlídání, tak v pohodě. Čekám třetí, s dětma jsem napsala knížku, desítky článků, udělala si doktorát, pracuji na několik dohod... a to mi hlídá akorát manžel po práci 😉. Ale jde to. Na práci/učení mám čas ráno, vstanu třeba ve 4-5h a cca do 7h můžu něco udělat, potom odpoledne, když děti spí - a když přijde manžel, tak odpoledne. Na zkoušky jsem se učila při kojení a při drndání kočárku (skripta cvaklá kolíčkama na kočárek), jakž takž to šlo. Při výuce drndal venku manžel (sem tam si vzal dovolenou), výjimečně jsem ukecala nějakou kamarádku, měli jsme i adoptivní babičku... a kdybys měla hlídací babičku, tak úplně v pohodě. Kojila jsem v místnosti pro studenty a než ji zřídili, tak v kabinetě ochotných vyučujících. Je to samozřejmě náročnější než bez dítěte, ale jde to!