Prosím, chci se zeptat, myslíte, ze se takto slehlá hlavička ještě sama zakulatí?
@terkezz máme taky nějakej stabilizační polštářek, ale on mi z něj už cestuje pryč 🤣 dětská říkala, ze to ještě doroste...
A resite pricinu?
@lentilkah no tak ona hlavička se jen slehla, porad byl na jednu stranu, ať jsem dávala hlavičku kam jsem chtěla. Teď už se vrti. Chtěla jsem, aby nás Dr. Někam poslala, ale říkala, ze se to spraví, jak hlavička poroste
Jak je starý?
@daasqua bude mít čtyři měsíce
Spis se to melo resit v tom zacatku, kdyz preferoval jednu stranu aby to slezeni vubec nevzniklo. Jinak syn mel tezkou predilekci kvuli klestovemu porodu, od 6 tydnu jsme cvicili vojtovku a hlava mu slehla nezustala.
Ma to videt i na cele?
@lentilkah nee, jen z tohoto pohledu to jde vidět. Polohovala jsem samozřejmě hned od začátku, ale od narození jsme bojovali porad s hrozným řevem. Teď už je to lepší, a ta hlava, šup a bylo to . U prvního syna se mi nic takového nestalo a to ho tahali zvonem
Tak to by se dle mého mělo srovnat samo. Viděla jsem i mnohem horší. Dcera měla třeba ve 2m dost slehlou placku vzadu, měla hlavu pomalu víc širší než delší. Zhruba od 6m se to postupně lepšilo, protože méně spala a lezla, v roce už to bylo celkem spravené. Nyní to sice není hezký oválek, ale už je normálního tvaru, předtím to bylo dost hrozné.
@daasqua děkuji. Doufám, ze se to spraví. Dost mě mrzí, ze se to tak zvrtlo. A to jsem ho fakt hned začala polohovat, dokud to šlo, cca šest týdnů ležel každou noc, i přes den, když to šlo, na opačné straně a nic '(
Ještě je možnost korekční helmičky. Dcera ji měla cca od 7 měsíce do roka. Měla hlavu slehlou symetricky zezadu, ale bylo to čím dál horší, spala zásadně na zádech a polohování nepomáhalo, vždy se nějak vyvrtěla. Jezdili jsme s ní kvůli tomu do centra Plagio v Ostravě, tam nám řekli, že kdybychom přišli dřív, řešilo by se to lépe. Ona ta hlava proste pořád pomaleji a od roka, jak se uzavřou lebeční švy, se s tím už nedá udělat vůbec nic. Já bych to sledovala a kdyžtak to moc neodkládala, mají tam dlouhé objednací lhůty. A myslím že ne každý pediatr ví, že tahle možnost existuje, nás do toho v podstatě přemluvila fyzioterapeutka, pediatrička neřešila vůbec nic.
@alkuska jasný, děkuji. Já jdu právě ve ct se starším na rehabky, tak se plánuju poptat i tam
Za mě už je to na helmu, syn ji nosil taky, ale později a bylo pozdě, hlava se už nesrovnala. Můžeš poslat fotku do plagiocentra a oni to zhodnotí. Čím dřív začněte, tím lépe. Ale aby pojišťovna helmu zaplatila musíte splnit určitě podmínky - rehabilitace, neurogile, aplikace helmy do 9m věku.
@alubif toz to je blby, když mi Dr nedá zadanku, už jsem ji rikala dvakrát..p
Joo taky nám cestoval, protože byl větší, na rehabkách říkali až usne, tak pak mu ho dát pod hlavičku
Jinak jsme měli cviky ještě vlastně. Tam kde to měl sleželý tak za ouškem jsme vytahovaly kožní řasu ale to se blbě popisuje, musela by jsi to vidět
Pošli fotku do plagiocentra, pokud řeknou že je to na helmu, pritlac na obvodní.
@alubif děkuji
@terkezz to by u nás neprošlo, ho vzbudí ikdyz kolem něj někdo bosky projde. Jak já vzpomínám na prvního, kdy se mohlo klidně i vedle něj vysávat a nic se nedělo 🤣
Já osobně si myslím, že se to samo nespravi. Jako jasné, hlava poroste, trošku se to optický zlepší, ale podle mě ne úplně. Poptejte se na té rehabce + bych taky kontaktovala to centrum v Ostravě.
@moni_12 na rehabce se zeptám stopro, on ke všemu totiž nechce past koníky. Respektive pase je, ale pouze na me, jak leží na podložce, silenej rev, rudej a celej mokrej 😔
Pokud to neni videt na cele, tak by se to mohlo prijatelne zlepsit, kdyztak konzultuj s dr. Ono to polohovani neni nic moc platne, takove slehnuti vznika diky tomu, ze prcek preferuje jednu stranu- bud "jen tak" nebo ze ma nejaky problem a na druhou stranu hlavu ani otocit nedokaze.
@lentilkah to mas pravdu. Moc to nešlo, teď už vrtí sám na všechny strany
Dobrý den, spravila se nakonec hlavička?🙂 děkuji
No nevím jestli zrovna sama ale nám pomohl hodně predilekční polštářek a pak se syn naučil spát na obou stranách a pak to šlo samo😊