Široké balení při nálezu IA a IIA. Jaký máte názor?

aurelie34
2. dub 2020

Hezký den, dcera 5 týdnu má tento nález na kyčlích. Pravá kyčle je zcela v pořádku a levá má nález IIA. Je to ten nejlehčí co může být. Bylo mi doporučeno široké balení ale dcera ho nesnáší a bolí ji v tom mnohem více bříško. Po načtení několika článku od odborníků jsem zjistila že při tomto náleží je široké balení zbytečné a dnes už se celkově od širokého balení upouští. Jaký na to máte názor? Dceru i hodně nosím, tak že má často nožky ve správné pozici pro kyčle.

papaja123456
2. dub 2020

@aurelie34 Radši bych to nepodceňovala. Kamarádky syn měl to samé a četla nějaké moderní články o tom, jak je to zbytečné a nakonec musel nosit takovou tu dečku. Takže za mě radši nosit široké balení chvilku než tu hroznou dečku Bůh ví jak dlouho.

cuuza
2. dub 2020

Široké balení se opravdu nedoporučuje, naopak se doporučuje volné balení, aby kyčle měla možnost pohybu a dobrého prokrvení. Mně dr upozorňoval i na body, některá jsou méně vykrojená na bocích a to také volnému pohybu neprospívá (o prdíkách a vylučování ani nemluvím).

olga_
2. dub 2020

Souhlasím s tím, že široké balení je při nálezu IA a IIA nesmysl. Dvojčata měla také takovéto nálezy a konzultovala jsem s panem doktorem Jansou: http://www.jansa.cz/problematika-vyvoje-kycli-u...
Klidně mu zavolej a prober to s ním. Sám mi říkal, že mám šířit osvětu. Tento pan doktor má více než 30letou ortopedickou praxi a široké balení nikdy nedoporučoval.

madbetka
2. dub 2020

Druhá dcera v porodnici oboustranně IIa, doporučeno široké balení. Měla ho na sobě přesně jednou - když mi to v porodnici ukazovali.
Hodně jsem nosila v šátku, hodně byla na volno... V šesti týdnech na kontrole jsem byla pochválena, jak jsme krásně balili, že má ukázkové Ia. Tak asi tak 🙂

erbium
3. dub 2020

Presne jsem mela stejny dotaz pred pul rokem. Tyden jsem vydrzela balit, mala byla nestastna a mela vysokk zadecek a zacla kvuli tomu zvrcet. Tak jsem s tim sekla. Pouzivam latkove plenky a nosim v satku/nositku. Vse je v poradku, vzdy jsem se pousmala, kdyz jsem sla z kontroly kycli, kde mi doktorka rikala "je to mnohem lepsi, uz to 2 baleni nechame jen na noc". A na chodbe sem se bavila se spoustu maminkama, vsechny to vzdaly a nakonec ok (lehke pripady, v tech opravdu vaznych nasadi perinku, trimnky atd hned).