Hezký den, dcera 5 týdnu má tento nález na kyčlích. Pravá kyčle je zcela v pořádku a levá má nález IIA. Je to ten nejlehčí co může být. Bylo mi doporučeno široké balení ale dcera ho nesnáší a bolí ji v tom mnohem více bříško. Po načtení několika článku od odborníků jsem zjistila že při tomto náleží je široké balení zbytečné a dnes už se celkově od širokého balení upouští. Jaký na to máte názor? Dceru i hodně nosím, tak že má často nožky ve správné pozici pro kyčle.
Široké balení se opravdu nedoporučuje, naopak se doporučuje volné balení, aby kyčle měla možnost pohybu a dobrého prokrvení. Mně dr upozorňoval i na body, některá jsou méně vykrojená na bocích a to také volnému pohybu neprospívá (o prdíkách a vylučování ani nemluvím).
Souhlasím s tím, že široké balení je při nálezu IA a IIA nesmysl. Dvojčata měla také takovéto nálezy a konzultovala jsem s panem doktorem Jansou: http://www.jansa.cz/problematika-vyvoje-kycli-u...
Klidně mu zavolej a prober to s ním. Sám mi říkal, že mám šířit osvětu. Tento pan doktor má více než 30letou ortopedickou praxi a široké balení nikdy nedoporučoval.
Druhá dcera v porodnici oboustranně IIa, doporučeno široké balení. Měla ho na sobě přesně jednou - když mi to v porodnici ukazovali.
Hodně jsem nosila v šátku, hodně byla na volno... V šesti týdnech na kontrole jsem byla pochválena, jak jsme krásně balili, že má ukázkové Ia. Tak asi tak 🙂
Presne jsem mela stejny dotaz pred pul rokem. Tyden jsem vydrzela balit, mala byla nestastna a mela vysokk zadecek a zacla kvuli tomu zvrcet. Tak jsem s tim sekla. Pouzivam latkove plenky a nosim v satku/nositku. Vse je v poradku, vzdy jsem se pousmala, kdyz jsem sla z kontroly kycli, kde mi doktorka rikala "je to mnohem lepsi, uz to 2 baleni nechame jen na noc". A na chodbe sem se bavila se spoustu maminkama, vsechny to vzdaly a nakonec ok (lehke pripady, v tech opravdu vaznych nasadi perinku, trimnky atd hned).
@aurelie34 Radši bych to nepodceňovala. Kamarádky syn měl to samé a četla nějaké moderní články o tom, jak je to zbytečné a nakonec musel nosit takovou tu dečku. Takže za mě radši nosit široké balení chvilku než tu hroznou dečku Bůh ví jak dlouho.