Kdy jste začli souložit po porodu a jak se chráníte proti otěhotnění.
Je potřeba si dát na něco pozor mazat se když je to prvně po porodu.
Já kojím tak se ptám kvůli práškům jestli to vadí nebo ne.
Četla jsem někde na netu že maminky do 4 měsíců po narození mimča
se nemusí chránit že tělo něco vylučuje a že neotěhotní.
sex před dětmi vadí nevadí případně do jakého věku před dítětem
nebo kde to děláte když jsou starší děti a vidělo vás dítě nebo se zamikáte v ložnici.
Zacit asi podle sebe. Jak se cítíš 😉 to poznáš. Vyzkoušej uvidíš..
Otěhotnět určitě můžeš. 😉
Mazat též podle pocitu. Buď to půjde nebo ne😉
A sex před dětmi asi též záleží na tobě. Mě to přijde sakra divný. 😉 I když by jim byl týden 😂🤔
Obecně by jste se sexem měli začít až po kontrole v šestinedělí, a pak jak to půjde 😀 po prvním porodu mi teda trvalo cca půl roku než jsem přestala cítit nepříjemné tahání a píchání v oblasti kde jsem byla šitá, ale uklidním tě že se to s každým sexem zlepšovalo 🙂 ... že není třeba se chránit je blbost - technicky vzato můžeš otěhotnět ještě před první MS a to i když plně kojíš ( teta má 2 děti narozené v jednom roce a není vyjímka) , vhodnou antikoncepci prober s gynekologem.
Sex před dítětem - no to si asi každý musí vyhodnotit sám - syn sice spal tak tvrdě že by ho to nejspíše neprobudilo, ale já bych se teda nedokázala uvolnit pokud bych věděla že dítě je ve stejné místnosti ... co se týče náhodného zhlédnutí situace - dítě to přežije, jen je třeba o tom pak spíš mluvit než se tvářit že se nic nestalo ( ale záleží na věku) - syn má 6 let a zatím nás nenachytal, ale situace kdy se objeví mezi dveřmi a my nebudem ani vědět jak dlouho tam stojí klidně přijít může - nezamykáme se 😀
Me min.pul roku po porodu ani nenapadlo ze bych s chlapem spala. Mela jsem tezky porod a vse porad bolelo. Takze ja jsem fungovala jak ja jsem citila
@kacenkapotmesilova kojení není antikoncepce. Už v porodnici to vtloukají do hlavy. Leda chceš mít děti ani ne rok po sobě. A po šestinedělí můžeš ale je to individuální. Já byla tak šitá že až o mnohem později.
My jsme s mužem začali později - po šestinedělí jsem musela ještě na revizi a po ní bylo další sestinedělí. Porod byl rychlý, bez nástřihu a bez šití.
Když na to konečně přišlo, bylo to jak poprvé :D Oba nervózní, použili jsme hromadu lubrikantu a pak jsme se shodli, že to byl snad nejhorší sex vůbec. Ale mohla za to jen ta naše nervozita. Dole bylo všechno tak jako dřív, jen jsme zmatkovali.
Každý další pak ale stál za to, nevím jestli to bylo hormony, ale po celou dobu, co jsem neměla menstruaci (cca 8 měsíců po porodu) byl sex daleko kvalitnější a intenzivnější. Pak s nástupem MS se to všechno vrátilo do starých kolejí, bohužel. :D
Chránili jsme se zprvu kondomem a pak přerušovanou souloží, navíc jsem si hned hlídala ovulaci. Vše ale s tím, že kdyby přišlo druhé, nebyla by to pro nás žádná tragédie.
Jinak nám přišlo divné se milovat vedle miminka, už jen abysme ho nevzbudili a tak.. takže jsme si vždycky zalezli jinam. Sama si vzpomínám, že jsem měla ložnici společnou s rodiči a začala jsem tyhle jejich aktivity vnímat dost brzy, jako školková cca 4letá. Takže za mě, radši si zalezte někam, kde nebude dítko.
@kacenkapotmesilova zacit, kdy se na to budes citit a budes uz uplne v pohode. Lip asi pockat po kontrole. Kdyz kojis, vetsinou nemas ovulaci, takze do prvni ms by to meli byt v poho. Horsi je, ze ta prvni ovulace he driv nez ms, takze nevis, ze ji mas. Pokud plne kojis, jste bez dudliku, rozestupy nejsou vetsi nez 5 hodin, ze pravdepodobnost opravdu nizka+ idealne prerusovane. Normáni antikoncepce vhodna neni, poradnse kdyztak s doktorem, ale ja bych asi nesla do zadne.
@kacenkapotmesilova My jsme začali po šestinedělí, zpočátku jsem byla citlivější, ale bylo to spíš psychické (poranění jsem žádná neměla, takže fyzicky akorát "nezvyk", ale velmi brzy to přešlo). První jsme měli přerušovaný styk, ale děti jsme chtěli hodně brzy po sobě. Takže když mi doktor řekl, že ze zdravotního hlediska není důvod to odkládat, už jsme se nechránili. (Měla jsem od šestinedělí pravidelnou menstruaci.) Otěhotněla jsem cca v deseti měsících malého (stále při kojení), ale určitě je to možné i dřív. Méně pravděpodobné, ale spoléhat se na to nedá.
Mám to trvalo půl roku, ale kvůli bolestem a hojení zranění to asi nebude tvůj případ když o tom uvažuješ už 😂😂😂 jinak otěhotnět můžeš kdykoliv klidně hned po šestinedělí i dříve. Pár takových strelkiň znám 😂 antikoncepci neporadím nikdy žádnou nepoužíváme dáváme si pozor a kdyby tak co už nijak by nám to nevadilo ...
@nikahavel jj ja porod tri dny. Z toho 23 hod na sale. Blok bych ale ani tak nemela, jak to proste pres boleni neslo. Me bolelo i sedet natoz jeste se milovat. Ale po tom roce uz bez problemu bych rekla. A ted si to uzivam jak nikdy, ale mam noveho partnera rok, tak to je mozna i tou novotou
@kacenkapotmesilova Otehotnet muzes kdykoliv. Vubec je blbost,ze ctyri mesice po porodu nemuzes otehotnet. Sex pred detmi? Vubec!!! Myslim,ze se to fakt nehodi. Nachytat vas muzou, ale zamerne pred nimi sexovat? To snad ne. Antikoncepci pri kojeni ti muze napsat gynekolog. A kdy po porodu zacit? Silne individualni.
Kamoska si myslela, ze kojeni brani otěhotnět, nemela ms.. 4 mesice po porodu byla zbovu tehotna
To že 4 měsíce po porodu žena nemůže otěhotnět je naprostý nesmysl.