Separační uzkost?

soptinda
26. únor 2023

Maminky,
Myslíte, že se jedná o separační uzkost?
Naše malá 16m...začali jsme ji davat na hlidani k babičce...
Od minulého týdne chce jen maminku, place, když se přiblíží cizí člověk nebo kdokoliv kdo nakoukne do kočárku...
Dokonce nechce ani k babičce na ruce, kterou miluje...vše musí jen mama...
Máte zkušenosti? Prejde to? Jak reagujete?
Dekuji

zelenaesmolda
26. únor 2023

@soptinda
ne,neprejde.bude ti viset na cicku az do maturity 😂

klokanka31
26. únor 2023

@soptinda Jak bych asi reagovala? Prostě tu jsem pro dceru. Separační úzkost je normální, nebude trvat věčně, ale může se po čase opakovat.

soptinda
autor
26. únor 2023

@klokanka31 ano, já tak reaguji...jen to okolí nechápu...řeči, že Malá není zvykla na lidi a proto place...že jí nebereme tak často do společnosti...že je maminac...proč ji nenecháme vyplakat

zelenaesmolda
26. únor 2023

@soptinda
me na to vyplakani rekl kamarad kdysi krasnou vetu
Si predstav,ze jsi po uraze a zcela odkazana na sve okoli.Mas zizen a volas pecovatele,ze chces napit.On ale neprijde protoze ti daval napit pred pul hodinou a ted ma pocit,ze napit nepotrebujes a tak te necha zoufale volat a volat ale neprijde....

klokanka31
26. únor 2023

@soptinda Na lidi se vykašli. Tvoje dcera tě teď prostě potřebuje nejvíc, tak tu pro ni buď 🙂

ivis_b
26. únor 2023

Myslim, že v tomhle období je to normální. Syn i dcera měli stejné období kolem roku a půl, trvalo to pár měsíců. Nemohla jsem si u našich ani dojít na WC, aniž by za mnou okamžitě se řevem neběželi. Dceři je teď 2 roky a 5 měsíců a už je to v pohodě. Ovšem spinkání stále jen s maminkou, neakceptuje ani tatínka, natož babičku.

gbp
27. únor 2023

@soptinda ja na vyplakani rikam: nemusi brecet, neni v kojenaku. tim je vzdycky usadim. delam to podle sebe a jak mam pocit, ze to potrebuji 🤷🏼‍♀️ vse je jen obdobi a vzdycky to prejde. ale ze jdu na zachod rikam i trilete, aby nechytla paniku, ze sem odesla 😅 kazdopadne ani ona nema pojem o case, natoz mimco. nevi, kdy se vratis, na jak dlouho a jestli vubec 🤷🏼‍♀️ jen to vysvetluju, jinak se snazim neodchazet. zase to prejde 👍