Selhání

29. črc 2022

Jdu se asi jen vypovídat. Dnes jsem selhala jako máma 😔 byli jsme se s malým koupat, vykoupali jsme se a malý papal banán, seděl na mně. Na 5 vteřin jsem otočila od něj oči a vidím jak má v pusince vosu. No samozřejmě že ho štípla 😔😔 hned jsme volali do nemocnice co máme dělat...naštěstí nenateklo a nic se mu nestalo, ale pořád si to vycitam 😥😥😥

cikitkapb
29. črc 2022

Je to neštěstí, ale jak přesně jsi tomu mohla zabránit? Že se tak kaješ.

zmrzlinka
29. črc 2022

Kajej se a syp si popel na hlavu ....🤦

pampeliska1313
29. črc 2022

Nemůžete všechno uhlídat. Mně syn takhle několikrát spadnul. Jednou z postele, pak stal u skříně, několikrát když se učil lézt, vždycky jsem ale byla u něj.🙂 hlavně, že to dopadlo dobře. V klidu.) prcek Vám to nevyčte a na školu v přírodě, abyste všechno hlídala taky jezdit nebudete.🙂

klokanka31
29. črc 2022

To není žádný selhání, nejde opravdu uhlídat absolutně všechno...

biciklissie
29. črc 2022

Oni je důležité rozlišit, jestli člověk něco dopustí v důsledku nedbalosti nebo prostě chyby, opomenuti, momentu, kdy to člověk nevidí, nepředvída, nestihne. Odsuzuji fakt jen tu nedbalost. Jinak se může stát komukoliv cokoliv a to s žádnými nebo i tragickými důsledky. Jsme všichni jen lidé, omylni a chybující.

emamaira
29. črc 2022

To se nám taky stalo, syn lízal zmrzlinu, šli jsme vedle sebe a já jsem prostě koukala na cestu a ne vysloveně na něj. To není žádné selhání, rodič má dítě provázet životem a ne ho ochránit od všeho zla světa. Ikdyz bychom chtěli, že?☺️ Zajistila jsi mu lékaře, to bylo to, co jsi mohla udělat, nic víc, takové nehody se dějí.

autor
29. črc 2022

@cikitkapb nevím, třeba z něj nezpoustet oči?

autor
29. črc 2022

@biciklissie no, šli okolo nás cizí psi, tak jsem na ně koukla a hned zase na malého...a v pusince vosa 😞

biciklissie
29. črc 2022

Vidíš to, žádná nedbalost, prostě blbá náhoda.

cikitkapb
29. črc 2022

Jenže ono nejde uhlídat všechno. 😉 Ber to pozitivně… Víš, že není alergický na vosí píchnutí. 😉 A to, že se podíváš na cizího psa není selhání ani nedbalost. Nečuměla jsi přeci celý odpoledne do mobilu bez toho, aniž bys vnímala syna. Chápu, že jsi z toho špatná, kdo by nebyl, ale opravdu se to mohlo stát kdykoliv, jakkoliv a komukoliv. Pusinka ho bude chvíli bolet, ale za vinu ti to dávat fakt nebude. Kdybys to viděla, s velkou pravděpodobností by ses snažila vosu odehnat, a tím spíš bys to ďobnutí urychlila. Dávej mu cucat kostky ledu a bude to brzy dobrý. ❤️

klokanka31
29. črc 2022

Člověk nemůže nonstop koukat na dítě, třeba na přechodu...

drakenn
29. črc 2022

Nevycitej si to. Ty za to nemůžeš

xnikax1
29. črc 2022

Minulý týden jsme byli na dovolené, každý den jsme 5 létě dceři připomínali, aby než se napije zkontrolovala, jestli nemá v limonáda vosu. Celý týden nic a poslední večer a poslední lok.. Samozřejmě jsem se otočila k mladšímu a dceru pichla vosa do horního rtu... Hned jsem podala fenistil kapky a ledovala, alergickou reakci střední měla, nejdřív otok jako kačer Donald, potom ji doma odtekla tvar i oko, dávala jsem na doporučení dithiaden a zvládli jsme to doma. Taky jsem si to vyčítala, ale opravdu nemůžu mít oči všude, hlavně, že se nestalo nic vážnějšího.ale jsem poučená pro příště.

jjasmina
30. črc 2022

@zmrzlinka matka roku

jjasmina
30. črc 2022

Stane se, nejde být stejně u všeho no

camelinka
30. črc 2022

Takovych situaci jeste bude🙈...ano, musime na ne davat pozor, musime nejakym zpusobem trochu predvidat (jezirko - voda - rozbehnuty prcek), ale neuhlidas vsechno proste, to by sis dite musela na dalsich 10 let privazat kolem pasu...
Muze zakopnout, spadnout, do neceho vrazit, loknout si vody, leknout se a prestat dychat, blaaa....kdybys myslela porad jen na tohle, tak si do dvou let v Halbrode...
Doporucim pro uklidneni nejaky zakladni zdravotnicky kurz se zamerenim na deti, abys umela dat prvni pomoc, kdyz se tak bojis...

nat
30. črc 2022

nezlobte se,ale to by jste nemohla vubec nic,jit na zachod varit,uklizet,nebo ho mate na zadech a dela vse s Vami??? Okud ho nestipla jedine dobre a a asi bych tak nevyvadela.....To je vsechno kdyby co by....

zmrzlinka
30. črc 2022

@jjasmina to bylo myšleno samozřejmě ironicky....mne překvapuje ,že někdo vůbec založí takovej dotaz....🤦

zrzeckas
30. črc 2022

Neber to jako selhani.... A zachovala ses dobre, ze si volala pomoc..... A vosu v puse mel pred mesicem i muj muz a taky ho pichla, dospely a stalo se..... To bys nemohla nikdy nic udelat, jen sledovat dite, nejlip obalit ho do bublinek.....

sherryel
30. črc 2022

Mám syna 2,5 let a dvojčata půl roku. To bych musela být jen plná výčitek ... Tento týden : koukám na syna jak se krásně klouže na skluzavce na kopečku. Kouknu na dvojčata a za 2vterinu zpět a syn si ve vteřině vzal odrážedlo co měl u skluzavky a už ho vidím na kopečku, já udělala pohyb a zavolala a v té vteřině on odraz nohou a přímo pod kopečkem vysoký obrubník a on let přímo na něj . Díky bohu že spadl na břicho a ne hlavou. Prostě vteřiny , nekouknout se na holky, tak bych zase nehlídala je ... Prostě to je život ...