Seborea u měsíčního miminka, co pomohlo?

kukokuko
4. črc 2017

Zkušené maminky, prosím co vám zabralo na seborea u měsíčního miminka? Dnes nám ji diagnostikoval pediatr a doporučil krém Linola face, ale prý lze použít i Sudocream, což se mi moc nezdá. Naše mimčo ji má v obočí, na čele a trochu na hlavě ve vláskách..Plus se rovnou zeptám, zda jste nějak řešily potničky na tvářičkách..
Díky

verujan
4. črc 2017

Ahoj, zkoušela jsem modrou Indulonu, jak radila naše pediatrička, to nepomohlo. Suprově nám pomohl Excipial kids lotio, dávala jsem i na potničky i exém a opravdu mohu jen doporučit. Seboreu jsem natírala 3 - 5x denně, za 2 dny byla pryč a to měl syn docela hodně. Natírala jsem i normálně ve vlasech, ale používala jsem látkové pleny pod hlavičku, aby nebylo mastné úplně všechno. Poradila mi to má sestra, která je farmaceutka, má s tím pozitivní zkušenosti od spousty jiných maminek, nicméně to nemusí vyhovovat všem, ale zkus.

terry1512
4. črc 2017

U malého jedině toto. Po 2 aplikacích měl hlavičku jak makovičku krásně čistou.
http://www.bioderma-shop.cz/zbozi/bioderma-abcd...

drakenn
4. črc 2017

Olivový olej- namazat, nechat působit 15 minut (pozor, ať nesteče do očí) a pak jemně vyčesat tupirovacím hřebenem nebo klasickým všivákem. Potničky nemám zkušenost

riakuk
4. črc 2017

Používala jsem na obě dcery sudocream a pomohl. Je fakt, že to měly obě tak měsíc na celém obličeji a pak jsem několik měsíců ještě vyčesávala z hlavičky. S Linolou mám zkušenosti jen jako s olejíčkem do koupele a Excipial kids jsem používala, když měla dcera ekzém, který ale sám od sebe zmizel. S potničkami také nemám zkušenosti.

lenka_strelenka
4. črc 2017

Malá měla seboreu hodně na ouškách a trochu ve vláscích, koupili jsme na to "zimní" mastičku od Weledy s měsíčkem a lanolinem (ale ono by stačilo cokoliv mastného, jako třeba zmiňovaný olivový olej - ale manžel chce pro svoji princeznu jenom to nej, asi by nepřežil, kdybych ji patlala něčím nedětským-nestoprobio 😉 ), po pár dnech po stroupcích ani stopy 🙂 Na potničky nám zabral odvar z řepíku 3x denně, ale možná je to taky tím, že v posledním týdnu už není takové vedro.. každopádně se po tom výrazně zlepšilo novorozenecké akné; malá byla poďobaná jak puberťák a asi po týdnu už měla tvářičku prakticky čistou 🙂 za zkoušku nic nedáte 🙂

delphyls
5. črc 2017

Snad te jen strasim, ale nam presne v teto sestave co popisujes, najel ekzem. Se seboreou jsem valcila 🙂 namazala modrou indulonou a vycesala( mela ji jen ve vlasech a v oboci). Vymenila jsem kosmetiku atd...ja nekojila ☹ tal jsem musela vymenit i mleko.

tulena
Autor odpověď smazal
Zobraz
ilona34
5. črc 2017

My vyzkoušeli vše a nic nezabralo ani Bioderma.Kožní lékařka nám doporučila Cutozonic ichtamo spray a do týdne bez vyrážky.Vhodný od novorozeneckého věku.

zarych
5. črc 2017

ségra používá čistou zinkovou mast, poté když to hodně vyschne, trošku oloupe a hned má malá hezčí hlavičku 🙂

barumic
5. črc 2017

Nam bylo doporuceno namazat ondrejovkou silnou vrstvu, nechat pusobit hodinku a pak pri koupani umyt a nasledne vycesat kartackem. Toto se ale pouziva 1x tydne.

lida9
6. črc 2017

sudocrem pomohl v obliceji na oboci to hezky vysusil ale na hlavicku ondrejovou mast a velmi velmi opatrne jsem u kojeni ve vlaskach sundavala nehtem ty mekke casti... trvalo tak mesic a byl klid... ono si timhle obdobi asi projde kazde miminko a casem se to srovna az si zvyknou na prostredi... me doktorka rikala ze to maji , dobre zivena miminka, 🙂

mwkaty
6. črc 2017

Já teď mazala tohle: Ceumed Cradle Cap Gel. Už po první aplikaci velké zlepšení. Ještě to možná jednou zopakuji, ale za mě spokojenost,..na potničky jsem dávala Sudocream.

vafle
6. črc 2017

po koupání naolejovat (jakýmkoli olejem v lékarně prodávají sterilní (slunečnicový olivový.....) a hustym hrebinkem vycesat vydrbat......myslím že za týden je po problému

hibernal
15. zář 2019
dolfaj
25. kvě 2020

@verujan nám modrá indulona rozjela alergiji

delphyls
25. kvě 2020

@dolfaj indulona ti nerozjede alergii!!! Alergie je vnitřní záležitost. Indulona ti maximálně mohla podráždit ložiska ekzemu. Nic víc.

dolfaj
26. kvě 2020

@delphyls děkuji ,právě jsem s ní byla moc spokojená a pak pink vyrážka

delphyls
26. kvě 2020

@dolfaj musíš začít u stravy. Pokud se trpí sezon.alergiemi, tak se samozřejmě něco užívá. Kůže je jen obrazem vnitřní nestability. Velký podíl má i stres/ mozek.

dejvitka
26. kvě 2020

U nas zabrala Bioderma jak pisou vyse. Seborea se objevila za ten pulrok asi 3x, ale vzdy po 2.namazani byla fuc. V dobe kdy se to u prcka objevilo mel i desnou vyrazku na tvari, nejdriv jsem myslela, ze jsou to potnicky, ale pry novorozenecke akne. Na to nezabralo nic (a ze jsem zkousela kde co), to muselo odeznit samo. Vypadal tenkrat hrozne chudacek, den ode dne to mel vic, desila jsem se az rano rozsvitim jaky to zas bude. Nastesti to netrvalo dlouho a jemu to asi nevadilo, nesvedilo atd.

klara2310
7. pro 2023

ženy na potničky, ekzémy atd. je výbornej černý čaj. Opravdu to funguje !!!! Kluk se mi osypal v porodnici po koupání a sestra mi uvařila černý čaj, ať ho nanášim tamponkem na zarudlá místa a hned druhý den mu to zmizelo. Opravdu doporučuji vyzkoušet !!!!!👍👍👍🫶