Savička s rychlým průtokem. Je to problém?

helena130
18. srp 2023

Ahoj holky, mám dnes již měsíční dvojcata, která od porodnice pijí ze stejné savicky, která má 3 dírky a rychlí průtok. Na netu jsem zjistila, ze je vhodná pro miminka od 3 měsíců. Když jsem zkoušela vyměnit za nějakou, která je vhodná pro měsíční miminka tak mi kluci skoro nic nevypili, nebo by se s tím trápili minimálně hodinu.
Myslíte, že by mohl byt problém v tom, ze pijí ze savicek pro větší ? Mají mléko vypite do 5-10 minut, ublinkavaji docela často po nakrmeni, ale většinou normální množství. Občas se po krmeni nějakou dobu kroutí a tlačí, ale to mi přijde jako blbost k tomu přirovnávat.
Mají lahve od sterifeed a savicky s kroužkem standard 3 dírky bez latexu.

cilkat
18. srp 2023

Předpokládám, že nekojíte, takže kojení tím nezkazite. Nepíšete žádné potíže, jako že by jim to teklo kolem pusy nebo se tím kuckali, takže technicky to zvládají. Zůstává tedy asi otazka toho ublinkavani (které by se při pomalejším pití snížit mohlo, ale taky nemuselo) případně potřeby "dudat", která asi ale klidně může být kompenzovana dudlikem. Takže bych asi klidně zůstala u té, na kterou jste zvyklí.

cilkat
19. srp 2023

Jo, ještě mě napadla souvislost s přibíráním: při vynaložení malého úsilí na krmení má dítě tendenci sníst víc. Takže kdyby byl problém, že děti přibírají rychle, opět by mělo smysl přejít na nižší průtok. Ale jelikož jsou to dvojčata, předpokládám spíš nižší porodní hmotnost a že budete vy i lékař rádi, že rostou. zvlášť v takle ranném věku.