Šátek nebo nosítko dětí?

lastovenka
31. kvě 2019

Ahoj holky
Mám doma měsíční holčičku. Chtěla bych si pořídit šátek nebo nosítko na ní . Poradíte jak správně vybrat? Malá na 3kg a je to moje první dítě. Děkuju!

puhelin
31. kvě 2019

Satek jakykoliv, ktery vam bude prijemny, radeji mekci. Nositko na takto mala miminka je napr. Storchenwiege, proste takove z jedne vrstvy latky, vazaci. Mam ho, ale nebylo mi prijemne v nem mit tak drobouckou dcerku, radeji jsem ji mela obeplou v satku. V nositku byla pozdeji. Ale zase v nositku se mi snadneji kojilo.

leilinka1234
31. kvě 2019

Ideální je šátek 🙂 nosítko pak pro takhle malá miminka např storchenweige. Hlavně nevěřte nosítku, co má novovložku. Nezajistí správnou polohu miminka 🙂

lastovenka
autor
31. kvě 2019

@puhelin A jakou značku šátku? Děkuju

terka555
31. kvě 2019

@lastovenka jestli jste treba na fb zkuste skupinku nosime deti, tam si najdete i regionalni skupinku u sebe ve meste a tam vam poradi a budete moci i vyzkouset🙂 kazdemu sedi neco jineho🙂 pro male doporucuji satek, my zacali elastickym manducou, je jen do sesti kilo, a pak jsme meli nositko Mia🙂 ale opravdu je lepsi vyzkouset🙂

lucie_j
31. kvě 2019

Nechtěla jsem investovat moc peněz na tu chvíli, než děti dorostou do nosítka, tak jsem koupila český Šanami a byla jsem spokojená.

makronka222
31. kvě 2019

Mam Tula nositko. Je bozi

pipi_puncocha
31. kvě 2019

Taky to teď zvažujeme... Kdo všechno u vás bude nosit? Já jsem koukala na šátky, ale manžel chce taky nosit a šátek nechce, že by na tom oběsil sebe i dítě a vypadal by divně. A bojím se, jak to s šátkem pak funguje v praxi venku, budeme mít podzimní mimčo a jak je ten šátek tak dlouhý, tak že to budu venku rousat po zemi když ho budu navazovat opakovaně při procházce.

zelenaesmolda
31. kvě 2019

@lastovenka
FB skupina nosime deti,poradi vam tam 🙂

puhelin
31. kvě 2019

@lastovenka Ja jsem nakonec koupila i satek Storchenwiege. Pro dcerku jsem mela Sanami, ale byl strasne teply a kousal (dcerka je jarni). Ten jsem brala hlavne kvuli cene. Ted jsem mela moznost mit o trochu drazsi, tak jsem si vybrala podle vzhledu ;) Manzel satek taky zvladl, nebojte se. Da se satek predvazat uz doma a pak na parkovisti miminko do satku vlozit a dotahnout, abyste necourali cipy po zemi.

kachna001
1. čer 2019

Doporučuju koupit nejdříve šátek, ty tenké jsou levné 😊 a buď tomu propadneš (jako já) nebo koupíš nosítko 🤗

lastovenka
autor
1. čer 2019

@terka555 a ta elast manduca by šla i pro tři kilový dite?

terka555
1. čer 2019

@lastovenka jojo ten je od narozeni do tech 6kilo, pak by se uz provesoval🙂

bayt
1. čer 2019

@lastovenka My jsme třeba šli do nosítka. Nějak prvních 4-5 měsíců novorozenecký Storch a pak už klasika Kibi. U nás hodně nosí i muž, a já bych snad byla i ochotná vázat šátek, ale on se toho docela bál. Je fakt, že používání nosítka je rychlejší a snazší.

llenka1
3. čer 2019

Zdravim... doporucujem zajst do obchodu a poskusat kazdemu sadne nieco ine... Na uplne male mimco ktore este nedrzi hlavicky, satok... na mini mimi asi naj elasticky... ale najlepsie poradia bud tu alebo FB skupina nosime nase deti. Ja som mala pozicany satok kym mala nezacala sediet, potom som objednavala Tulu FTG... a zo zaciatku som lutovala, aj ked je to rastuce nositko, bedrak je strasne tvrdy a mala bola drobecek /v roku nema ani 8 kg/, nositko nam zacalo byt pohodlne po zanoseni, ked bedrak trochu povolil a mala mala aspon tych 6 kg. Keby som mala vyberat znovu nepodlahnem reklame /tula je fakt vsade/ a beriem satkove nositko, velmi dobre recenzie ma Monilu... ale urcite by som predtym vyskusala, ci mi sedi a ce je v nom malej pohodlne. prajem dobry vyber 🙂

konidana
3. čer 2019

@pipi_puncocha satak a zase satek. I manzel ktery ho odmital nakobec zjistil ze nic lepsiho neni a dide od 18.m take uz nosil v satku. Musela jsem mu pořídit extra dlouhý ale nosila jsem ho pak i ja, drlsi nevadí...

martas81
3. čer 2019

Za me zase spis nositko, satek jsem zkousela (mela jsem pujceny) a bylo mi v nem desny vedro... Male se v nem taky nelibilo, tak jsem nakonec koupila nositko manducu a naprosta spokojenost. Nosila jsem ale az cca od 3 mesicu.

kachna001
3. čer 2019

Manduca je až od cca 4 měsíců, novorozenecka vložka je nevhodná

rebe
3. čer 2019

Na měsíční miminko je nejlepší šátek: pevněji ti děťátko přiáhne k tělu a lépe podpře, je to pro něj zdravější. Pro začátečníky je ideální 100% bavlna, příměsi zlepšují různé vlastnosti, ale chce to cvik s nimi vázat. Doporučuji značky Didymos, Lenny Lamb, Little Frog, Vatanai, Storchenwiege, ... U těch neuděláš chybu. Nejdůležitější kritérium je, aby se ti líbil, aby tě chytil za srdce, pak se ti v něm bude nosit dobře.
U starších dětí už každému vyhovuje něco: nosítko je rychleji nandané a netaháš cípy, šátek je zase univerzálnější jde použít jako přebalovací podložka, pikniková deka, ručník, deka do kočárku, ...

drep
3. čer 2019

Já si šla do obchodu pro nosítko a odešla jsem s šátkem, ač jsem je zkoušela s fakt certifikovanoi peofesionálkou, tak byl šátek mnohem pohodlnější. Mám obyčejný šanami za necelé dva tisíce a dražší bych nekoupila, když urousám, tak hodím do pračky a mám vyřešeno, abych se doma otravovala s péčí o merino nebo hedvábí, to by mě hráblo.

penelopaw
3. čer 2019

Ahoj, já nejprve zkoušela šátek. Ale bojovala jsem s úvazem (délku jsem vybírala doporučenou ke své konfekční velikosti, ale uzel na zádech mi dost vadil, takže bych příště volila šátek delší a uzel vázala vepředu), bylo mi velké vedro apod. Takež jsem nakonec šla do šátkového nosítka VeKa, vybrala jsem si to rostoucí, které lze užít od novorozence po batole (mám malé děti, takže se mi do něj vejde ještě 5letý syn 🙂), nosítko je krásně měkké a nasazené ho mám rychle, aniž bych se musela mordovat s úvazem. Cenově vyjde podobně jako šátek + má kupu vychytávek - kromě možnosti štělovat si velikost podle toho, jak dítě roste, má kapucku + na bederním pásu poutka na taštičku, ke které je pak extra popruh, takže lze nosit i jako kabelka. Nosítko je fakt měkké, lze ho snadno srolovat a nosit jako ledvinku, já si ho beru pod kočárek a střídám vození a nošení 🙂.

andelka
4. čer 2019

Já mám šátek Didymos, bavlněný, nosím od asi 4 týdnů. Malý má 4 měsíce a nosím pořád. Mám i manducu,ale ještě počkám. Starším klukům seděla až od 5 měsíců.