Maminky, mám doma skoro trimesicniho chlapecka. Mate rady a tipy, jak s ním trávit den na zahrade? 😊 Manducu nema rad a kocarek prichazi v uvahu jen jezdici a to jeste po nerovným terenu🤔 Tak premyslim, jak to udelat. Mam deku s termoizolacni vrstvou, tak treba tam dat hraci deku s hrazdickou. Co myslite? Diky za nazory 👍🏻
@ema93 Přesně jak píšeš, s patřičnou izolací bych ho šoupla na zem, ať kouká na svět ❤️ Pozor na sluníčko, případné mravence a jen ať je na vzduchu 🙂
Na Manducu je jeste maly, proto se mu v ni nelibi. Ta je tak od 4 mesicu. Kdyz bude na brisku na dece, nebo treba na vyvysenem miste (gauc, stul), muze se na tebe divat a zaroven posiluje.
Pokud je doma na zemi rád, tak na deku určitě. U takle nepohyblivého dítěte klidně přeloženou na čtvrtiny, ať mu není zima.
Byli jsme s malým na pěnové hraci podložce, když bylo venku 22-23 ve stínu. Měl body s krátkým, tepláky a pokožky. 🙂 Byl ve stínu a v pohodě...naházela jsem mu tam hračky a byl v klidu. 🙂 Bylo mu necelých 5 měsíců.
@zuzkasim Syn nosítko nesnášel tak do 10m, pak v něm vydržel třeba 20 minut, půl hoďky. Nenáviděl tu skrčenou polohu, navíc namačkaný na mně, on měl od mala rád prostor. I se celkem nerad choval, nejspokojenější byl rozvalený na dece.
@ema93 Klidně na deku, jen bacha, u země může být chladno, i když bude deka izolovaná. Klidně bych tu deku dala na nějaký stůl, samozřejmě musíš být nonstop vedle něj, pro jistotu.
Dávala jsem deky a na to hraci deku s hrazdičkou a byl spokojenej 😉 jen jsem hlídala hmyz.. Když pak byly vedra, tak plážový přístřešek a potom bazének s trochou vody 😉
Klidně deka, ale tedy mně je zima ještě i na té dece s termoizolací. 🙂 A jinak já chodila pořád s kočárkem, u nás to jinak nešlo, jinak malá přes den nespala.
A když byla vzhůru a bylo hezky, tak jsem ji nosila po zahradě. 🙂 Na dece mi vydržela až později. 🙂
Tak nejak jsem si to myslela 😊 Doma vydrzi na hraci dece i hodinu a je spokojeny. Jinak si taky myslim, ze se mu nelibi ta poloha v manduce a jeste mi prijde, ze ma rad rozhled. I kdyz k nemu prijdu na deku, tak mi prijde nervozni. Delsi dobu vydrzi placat do hracek, kdyz je tam sam😱 Chovaci taky moc neni, to vydrzi jen chvili. Spis hopsani na mici a nebo houpani v hojdavaku 😁
Jinak dekuji za prispevky 🤗
@ema93 Syn to měl stejně, v tomhle věku pozornost nijak zvlášť nevyžadoval, chovat se nechtěl. Pak se to změnilo a bylo to až do 3,5 let totálně nesamostatný dítě, ve smyslu, že jsem si pořád musela s ním hrát, nebo aspoň koukat, jak si hraje on. Zlomilo se to s karanténou, kdy jsem na home officu a prostě nemám čas si stavět lego 😀 Jo a z nekontaktního miminka je to největší mazel, tulil by se pořád. Ale to trvá už tak od toho roka.
Jeste mam jeden dotaz. Je normalni, ze se uz od narozeni budi pokazde s placem? Malokdy se stane, ze se probudi a smeje se nebo tak. Skoro po kazdem spanku řev.. at je to v noci, dopoledne a nebo odpoledne.