Rýma u kojence - jak na ni, když nic nepomáhá?

petraszi
8. led 2019

Prosim, 4M syn ma rymu jak tram a chrci i po vysavani nosu odsavackou. Mam kapky nasivin nebo tak nejak ale prijde mi ze to neponaha 😞 hodne vetrame a netopime, at je doma chladnejsi vzduch ale nevim co dal 😞

pavca1982
8. led 2019

@petraszi Fenistil kapky

inke29
8. led 2019

my s tim bojujem uz tri dydny...uz ji ma podruhe...koupili jsme zvlhcovac vzduchu, mame podlozenou matraci u hlavy, spi v chladu, vetrame, odsavame a strikame morskou vodou...ten nasivin by se snad mel davat az kdyz ma zeleny nudle..nejlepsi je odsavacka na vysavac ale pokid ma zadni rymu tak stejne nic neodsajes...jde to az kdyz mu tece z nosu a stejne vysajes jen to co je v nosu...malej teď z toho mel i strasnej kašel tak jsem mu davala kapky na kasel a mazala hrudnicek masti co jsem koupila ve zdrave vyzive...a chodit s nim treba i dvakrat za den ven na prochazku...jinak muzes koupit nejaky eukalyptový kapky a nakapat do aromalampy nebo do horke vody a dat k postylce...pak jsem cetla i nejaky bylinny kapky a teatree olej ale to jsem nezkousela...ale chce to hlavne cas🤷

terka2018
8. led 2019

Ja jeste mimo jine krajim cibuli do misticky a vsude kde pres den je tam ji dam 🙂 tu rymu to vyrahne. Zvhcovat vzduch. 🙂

zuzekk
8. led 2019

Kokenec mě pobavil..

zmrzlinka
8. led 2019

@inke29 nasivin se dává při každej rýmě.Je to na splasknutí sliznice,aby dítě mohlo dychat nosem.Na zelenou rýmu je Pamycon a ten je na předpis

petraszi
autor
8. led 2019

@zuzekk az ted jsem si toho vsimla :D

kittyy17
8. led 2019

Chodit ven, nejlépe do hor, nebo aspoň nahoru na kopec. S tím nasivinem opatrně, ničí sliznici. Lepší je hypertonická mořská voda, mokrá plinka na postýlce. Miminkům to trvá hrozně dlouho, klidně i měsíc. Můj syn na zadní rýmu trpí celou zimu až do jara, nepomáhá nic. Pořád slyším jak chroptí, byli jsme vloni i na ORL, jestli nemá velkou nosní mandli...

bayt
8. led 2019

@petraszi zvlhčovat vzduch, chodit hodně ven, eukalyptus do vaničky a aromalampy

ssportanda
8. led 2019

@petraszi úplně chápu. naše malá má 15 M., a minulou i tutu zimu měla pořád rýmu, nebo kašel. u malého mimča to je hodně nepříjemné. Minulý rok jí bylo taky 4 měsíce. řešili jsme to následovně: - stříkali jsme Physiomer - mořská voda pro děti 3-4x denně, nechala jsem 5 min. působit pak odsála odsávačkou na vysavač Babyvac ( ústní, nebo balonky to nevysajou), po odsátí můžeš kápnout nasivin pro novorezence - stahuje nosní sliznici
- dále hodně větrat, zvlhčovat vzduch, eukalypt, just
- mazala jsem hrudníček, zádíčka, spánky a na čelíčku tymiánovou mast od Justu
- vypodložit postýlku na spinkání - zvýšit madraci
- zababušit mimčo a vyjet ven - pokud nemá teploty
- pokud kojíš - tak vit. C
- a vydržet, trvá to dlouho,než rýma odezní klidně i 14 dní
Snad ti rady pomůžou🙂

petraszi
autor
8. led 2019

Vsem moc dekuju :*

marketanova
8. led 2019

Teď to tu právě s malou holčičkou řeší i kamarádka. Pořád s ucpaným nosánkem.

kackacka37
8. led 2019

@petraszi u nás se osvědčilo pořádně prostrikavam sterimarem několikrát denně až to z něj teče ven, a na tu zůstávající zadní pak rozpustit mucosolvan em i když kašel není. A pak preventivně každý den sterimar

arka1993
8. led 2019

Mam vyzkoušeny eucasol od justu uzasna vec bez ktere nedam ani ranu.Plno znamych a kamaradek ho pouziva a spokojenos.

pinkyy
Autor odpověď smazal
Zobraz
bekyc
8. led 2019

Mořská voda! Stříkat několikrát denně. A rozkrojená cibule vedle postele.

katy48
8. led 2019

Sama jsem to zažila když malá měla 2 měsíce tak rýma a v 5 měsících kašel s rýmou nedám dopustit na přípravky od firmy Just a na zvlhčovač vzduchu do týdne jsme měli klid a zatím se i držíme bez většího nachlazení

maybe2112
9. led 2019

Také jsme měli rýmu, když malému byl měsíc a měli jsme ji měsíc a půl, také nic nepomáhalo. Těsně před vysávánim jsem do nosánku stříkala mořskou sůl a hned vysála. Zvlhcovat vzduch, hodně větrat. Podložit hlavičku v postýlce. Neodsávat tak často. A nakonec nám doktorka předepsaná kapičky, takové hnědé, které nám namíchali v lékárně. A ještě jsem si pořídila rýmovník. Držím palce, ať brzy přejde 🙂

marketanova
9. led 2019

Mořská voda?? Tak to rozhodně doporučím.

marketanova
9. led 2019

A kde jste koupila ty zvlhčovače vzduchu? Je toho všude nepřeberné množství, člověk, aby se v tom vyznal

maybe2112
9. led 2019

@marketanova určitě je lepší koupit nějaký kvalitnější, ale dávat pozor ať se to s tou vlhkosti nepřežene, může z toho vznikat plíseň :/

janiccka1
9. led 2019

nastříkat do nosu MM 👌

marketanova
10. led 2019

děkuji za tipy🙂

evule1984
11. led 2019

My zažili letos první rýmu a jak jsem z toho byla celá vyhukana, zvládli jsme to dobře.Vyvysena matrace, mořská sůl v ampulkach, takže jsme malou vždycky při kapání položili hlavou dolů aby to zteklo do dutin, odsávačka na vysavač, teplé oblečení a přes noc do ponožky nakrájenou cibuli a přivázat na postýlku.Uplne jsem hleděla že v noci dychala jakoby ani rýmu neměla.Prevence šípkový čaj, kvůli vit.C a hoodne moc tekutin a když začala pokaslavat tak jsem vařila heřmánkový čaj,ale sním jsem to moc nepřeháněla fakt jen pár hltu,prý stahuje hlen.Po třech dnech už byli jen takové smrkaci dojezdy,ale furt stejný postup.

marketanova
14. led 2019

Od kamarádky malá teď prodělala také svou první rýmečku, ale zvládla to přesně, jak píšete. Hodně vitamínu c a také používala rady od babiček. Ještě jsem slyšela, že je dobré užívání rakytníku, hlavně ted pres zimu. Spíse ty kapicky a vitamínky.