Ahoj, mám roční holčičku váha 7,2 kg a nejde nám přibrat. Doktorka nás pořád posílá do nemocnice po prvé (v 8. měsících) nic nezjistili jen že je živější tak máme začít s mléčnými příkrmy aby měla větší příjem, a malá stále nic tak znova do nemocnice (v 11. měsících) kde zjistili že má alergii na bílkovinu kravského mléka, takže jsme zase mléčné vyřadili. Z nemocnice nas po 14 dnech pustili na požádání, protože ta buzerace byla hrozná, ale pořád tam musíme jezdit na převažování, teď měla malá strevajznu takže zhubla což pochopili ale do dalšího vážení nepřibrala a už zase vyhrozujiu že nás tam zas zavřou. Poraďte co dělat už jsem zoufalá malá je spokojená, usměvavá, čilá nevypadá, že by jí něco chybělo. Chuť k jídlu má jak kdy někdy baští jak protržená někdy méně.
K alergii pokud jste nasadili mléčné ve vyšších dávkách test mohl být zkreslwn - je pozitivní, ale alergii mít nemusí ( samozřejmě mít alergii může jen píší možnosti 🙂)
Na roce je toto málo. Ale někteří jsou drobnější. Syn teda 10m měl 7,4kg na roční teprve půjdeme ( já to odhaduji, že má kolem 8kg)
Kamarádky syn byl na roce taky "malý" a teď na 1,5 roce všechno dohnal má asi 9kg tzn za půl roku roku přibral 1,5kg
Jak jí? Kolik toho sní, jak často?
@xcassiopea musim ji dávat Alfamino, a jinak presnidavky, masozeleninove příkrmy, ovoce a to v cem neni mléko
@ladyhacek ji pěkně, nemusím ji nutit kdyz chce zbasti toho hodne nekdy mene, a ji vetsinou po třech hodinách, takhle nam to nastolili v nemocnici tak se to snazime dodržovat
Odvar z ovesnych vlocek 🙂
@katulka1996 ty brdo, 14 dni v nemocnici? kolik mela porodní váhu? a kolik meri? Náš malej v roce mel 8 kg a jen 68cm. Taky málo přibírá a roste, spíše neroste.... ale malej má problémy s bříškem, jsme pod dohledem gastra. me spíše udivuje ze vás drží tak dlouho v nemocnici 😮
@megi89 jojo 14 dni, mala ma 70 cm, a 7,2kg
@katulka1996 Dcera měla v roce 7 kg přesně, ted má 5 a má 13 kg a 104 cm, prostě je to drobek. Jinak je úplně zdravá.
@ivi88 dcera je taky zdravá myslim že i tu alergii na mléko moc řeší byla jsem u jednoho dr. a ten rikal že kdyby udělal testy na alergii na mléko všem svým kojencům tak to polovině vyjde pozitivní, neřeší to dokud nemají opravdu vážně problémy, nás dr hnala do nemocnice hned jak jsme se přestali vchazet do tabulek 😔
@katulka1996 ahoj moje holcicka ted skoro 16 mesicu ma skoro 8 kg🙂 je proste droboucka a cila az dost. Ji porad az moc, ale zase to vyleze, vylita, ta chvili neposedi. Nikdo nas nikam nezavira. Pokud sama vidis, ze opravdu basti tak bych se uplne nenechala nikam zavirat, proste to neni uplne tabulkove dite a co. Hlavne, ze prospiva. Pokud tedy neobjevi nejaky zavazny problem, ale jinak bych se tak jednoduse otravovat nenechala
@katulka1996 dcera měla v roce 7,9kg a měřila 71cm. Jelikož já jsem malá (53kg a 160cm) a chlap je jen o kousek větší než já, tak nás doktorka nikam na vyšetření neposílala. Řekla, že jsme oba menšího vzrůstu. Dcera pěkně jí a pomalu přibírá, jen prostě pomaleji než jiné děti. Teď jí je 22.měsíců a váží 9,8kg a měří 80cm. Je prostě menší než její vrstevníci, ale jinak je zdravá 😊.
@katulka1996 no už jsem psala syn 10mesicu 70cm a 7,4kg ty dva měsíce rozdíl už nebudou tak velké. Holčičky bývají menší. Takže mi nepřijde, že by to bylo nějaké extrémní. Pokud víš, že normálně jí a pokud přibírá ( i jen trochu) tak mi to přijde v pořádku.
No ty jo, dcera v roce měla taky 7kg, teď jí budou 3 roky a váží 12,3 kg a nikdo to neřeší.
@adelinka89
to je dobre,ja mela 13kg v prvni tride :D
Krevní testy má ok? Teploty má? Nemá... zbytečná buzerace, Vy s manželem jste matrony? Každé dítě nemusí být velké, může přibrat později..a tím jídlem násilím nesouhlasím, zbytečné kalorie, cukr...to se ukládá pro obezitu do budoucna
Na nemocnici kašlat a brát dítě takové jaké je
Co mate doma za stravu, jite vsechno? Ze vas doktorka poslala do spitalu ne snad jedine dobre, kdyby z toho bylo pozdeji neco vaznyho a neposlala vas tam, budete zas nadavat, ze Dr byla blba a k nicemu.
@lajla všechny testy v pořádku, teploty žádné, průjem žádný prostě nic, jen že je prostě malá jinak zadny jiny problém nemáme 😔
@lajla manžel 165cm a ja 160 nemá po kom být velká
@katulka1996 syn má ve školce stejně starou holku ( ještě asi o 4mesice starší než je on) a je o hlavu menší
Pokud jsou testy v pořádku tak bych byla v klidu 😉
@makronka222 jíme všechno, jen malé nedávám mléčné výrobky když má tu alergii, ale dvakrát v nemocnici a pokazde mi řekli že má všechny výsledky v pořádku nikde nic, taksi nemyslím že by tam někde něco bylo a neukázalo se to na něčem, malá je prostě živá chvilku neposedí, začla chodit tak to podle mě všechno vylita a nic si neschová na později 😊
@katulka1996 nas mel na roce 68cm a 7,21kg (alw narodil se teda s 2080g o tri tydny driv)... ted ve dvou ma 82cm a 9,3kg... protoze od tri mesicu nepil um ani nic co mliko jen pripominalo tak za sebou taky mame vsechny mozny vysetreni v motole na gastru a ted uz i antropologii... my jsme s manzelem pomerne velky, ale syn je proste drobek... manzel byl jako dite do puberty taky... pokud basti vsechno tak nic neres...
my zkouseli na pribrani fantomalt, pocitali nam kaloricky prijem (coz je podle me stejne jen orientacni kdyz nevi z ceho presne varim), nutili nam fortini (coz malej nepozre a v jidle pozna) a stejne nic... a nejaky tabulky kolik ma vazit, kolik ma snis jsem proste prestala resit... ma obdobi kdy skokem pribere a pak zase x tydnu nic... takze uz to neresim. Sice je malej, ale pres den kdyz nespi tak je v pohybu tak z ceho ma pribrat...
Mám 16 měsíční holčičku. V roce měla 7260g, teď má asi 7700. Doktorka taky brbla, ale zatím nemocnici nevyhrozuje. Dcerka je totiž strašný živočich 😁. Od 11 měsíců chodí, spí jen jednou denně hodinku a celý den se nezastaví. Co vidí, to zbodne, ale prostě to vysportuje. Navíc je drobna po mně. První dcerka na tom byla úplně stejně. Zdravá, čilá, jen droboucka. Pokud prospívá a nehubne, je zvidava a veselá, neřešila bych to.
@katulka1996 moc se stresujes ;),...sem na tom stejně s malou moje malá má 17 měs.a má tak ,74cm a 8kg ,..my s váhou to je taky marné ;D ,...je živější ,papá ale podle sebe ;),..a důležité je ze je spokojená ;)*,..jinak my taky v rodce váhu jak vy ;),...
@mku nás právě teď chtějí zas od pondělí zavřít do nemocnice pokud malá nepribere, a chtěj nam taky právě počítat kaloricky příjem, myslím si že je to zbytečné a byla bych raději doma v klidu, ale oni furt všechno jídlo vážit, a malou pořád vážit a počítat.. naposledy v nemocni mě i nutili ji furt krmit no nakonec mi to malá zvracela jak už byla přecpana, ale furt to pro ně bylo málo 😔
@kristousenecek řeším to jen kvůli doktorům, jinak bych to neřešila 😊
@katulka1996 ser na ně ;),.mě taky pořád někam posílají ;),...pořád krev a tak , chození na vážení už od narození ;,),..dokud je malá pořádku a spokojená neřešila bych to ,...ty jejích tabulky sou úplně na Pytel ;D ,...
Ahoj moje malá taky ma teď v roce taky 7.60 kg ale je baculata je hravá litá nahoru dolu jídlo miluje papa Sunar 3 jen 2krat což je ráno a večer a jinak jídlo sporada za celý den taky hodně ale má váze Teda taky nic moc porodní váha byla 2600g a 45 cm podle doktora v se ok
@katulka1996 nikam te zavrit nemuzou kdyz s tim nebudes souhlasit.
Se s nima domluv ze budes tri dny psat a vazit vse co sni a vypije. To jsem delala ja do motola. Ale i to je nepresne, protoze kdyz napisu, ze mel napr rajskou polivku s ryzi tak stejne nevi co do ni dam (ze ja ji delam treba poctive z vyvaru a se spoustou zeleniny aby to mel fakt vyzivny)...
pokud vse resis zatim u pediatra, asi by bylo nejlepsi si najit jinyho, ktery k tomu bude pristupovat trochu i s ohledem na psychomotoricky vyvoj nejenom podle vahovycj tabulek...
Ze zkusenosti vim, ze stejne do ditete vic nenacpes, max v nem vypestujes naprosty odpor k jidlu a zacne zvracet.
Pokud chces, napisu ti co a kolik jime my (jsou mu ted presne dva).
@katulka1996 a víš že tam nemusíš? Není to povinné, ty jsi zodpovědná za své dítě. Najdi dalšího pediatra a jdi k němu na konzultaci, na to máš nárok. Zavřít do nemocnice tě nemůžou.
A ještě tohle vůbec to neřeš meje skoro 4leta má 10kg a 95cm její porodní váha byla taky 2400g a 45 cm a taky podle dr. V pořádku jsem menší manžel taky takže kal na to děti nám vyrostou a priberou tolik že v pubertě budou řešit jak vypadají a jestli nejsou tlusté určitě to známe sami podle sebe 🤭🤭🤭🤭😂😂😂
Ahoj, jestli dobře jí a roste, může to být přechodně způsobeno aktivnějším pohybem. Co jí dáváš za mlíčko a čím krmíš?