Roční dítě už neusne u kojení😞. Jak uspat?

agnes_123
6. bře 2021

Maminky,
naše malá je ve skoro roce pořád dost kojená. Dělá velké pokroky v PMV, je fakt šikovná. A večer je to tak náročné! Neusne mi už u kojení. Je celá unavená, klimbá... A stejně se nakonec odtrhne od prsa a začne řádit jak tryskomyš. Uspíme ji jedině v kočárku přes prahy nebo v houpátku. Myslela jsem si, že toto se dělá u novorozenců... Jak na to uspávání? Vysvětluji hají hají, větrám místnost, nepřetahuji ji... Ale furt jedině udrncat nebo uhoupat.

andelka
6. bře 2021

V roce mi běžně usínali dva ze tří houpáním. Na balóně. Nejmladší doteď usíná 2x denně u prsa, byly mu dva.

cilkat
7. bře 2021

Nemůže být problém v režimu spánku? Mě teď večer nejde uspat dvouletak: je utahaný, dobrovolně jde se mnou do postele, nasaje se a zdrha si hrát... Tohle střídá tak hodinu a půl, než padne. Přitom v autě usne obvykle do pěti minut.
U něj je ale problém, že přes den usne pozdě (kolem čtvrtý) a spí dvě hodiny, takže v deset večer je vlastně málo unavený.

sylvusska
8. bře 2021

Zkusila bych po kojeni lezet, zpivat, hladit ve tme a cekat, az usne. Zvykne si, ze se takto usina a casem zalehne, zklidni se a usne sama. Prijde na to. Jen to chce udelat nejaky uspavaci ritual, aby pochopila, ze ted bez zabavy uz a spinkat.

mamikry
8. bře 2021

@agnes_123 Jak psala @sylvusska udělat uspávací rituál. Vykoupat, nakojit, dát do postýlky a třeba zpívat nebo pustit nějaké promítání na stěnu, my na to měli kolotoč. Chvilku bude třeba zlobit, ale pak se naučí, že se chodí spinkat.

lenatko91
8. bře 2021

Není přetažená? Zkusila bych posunout uspávání o chvíli dřív..

vikaleo
9. bře 2021

Dobry den, urcite bych nemenila houpani v kocarku za houpani na mici apd. Myslim si, ze kdyz se prenastavi denni rezim, jak uz tady radily uzivatelky, tak to vecerni uspavani bude o hodne snadnejsi. Kolikrat Vam spinka pres den? Kolik hodin vydrzi vzhuru? Jak dlouha vychazi noc a v kolik hodin usne? Myslim si, ze v tomhle veku uz je i dobre, ze neusne u prsu a urcite je mozne nastavit to tak, aby usinala v postylce (nemyslim tim uplne sama v pokojicku).