Maminky,
naše malá je ve skoro roce pořád dost kojená. Dělá velké pokroky v PMV, je fakt šikovná. A večer je to tak náročné! Neusne mi už u kojení. Je celá unavená, klimbá... A stejně se nakonec odtrhne od prsa a začne řádit jak tryskomyš. Uspíme ji jedině v kočárku přes prahy nebo v houpátku. Myslela jsem si, že toto se dělá u novorozenců... Jak na to uspávání? Vysvětluji hají hají, větrám místnost, nepřetahuji ji... Ale furt jedině udrncat nebo uhoupat.
Nemůže být problém v režimu spánku? Mě teď večer nejde uspat dvouletak: je utahaný, dobrovolně jde se mnou do postele, nasaje se a zdrha si hrát... Tohle střídá tak hodinu a půl, než padne. Přitom v autě usne obvykle do pěti minut.
U něj je ale problém, že přes den usne pozdě (kolem čtvrtý) a spí dvě hodiny, takže v deset večer je vlastně málo unavený.
Zkusila bych po kojeni lezet, zpivat, hladit ve tme a cekat, az usne. Zvykne si, ze se takto usina a casem zalehne, zklidni se a usne sama. Prijde na to. Jen to chce udelat nejaky uspavaci ritual, aby pochopila, ze ted bez zabavy uz a spinkat.
Není přetažená? Zkusila bych posunout uspávání o chvíli dřív..
Dobry den, urcite bych nemenila houpani v kocarku za houpani na mici apd. Myslim si, ze kdyz se prenastavi denni rezim, jak uz tady radily uzivatelky, tak to vecerni uspavani bude o hodne snadnejsi. Kolikrat Vam spinka pres den? Kolik hodin vydrzi vzhuru? Jak dlouha vychazi noc a v kolik hodin usne? Myslim si, ze v tomhle veku uz je i dobre, ze neusne u prsu a urcite je mozne nastavit to tak, aby usinala v postylce (nemyslim tim uplne sama v pokojicku).
V roce mi běžně usínali dva ze tří houpáním. Na balóně. Nejmladší doteď usíná 2x denně u prsa, byly mu dva.