Roční dítě od narození pláče

galzbeta
16. črc 2019

Mám 12ti měsíčního chlapečka, který od narození neustále pláče, od miminka špatně spí, přes den usl jen v kočárku, když mu u ucha řval bílý šum a jezdilo se po kočičích hlavách. Přes noc několikrát vzhůru s řevem. Když jsme začali přikrmy, jedl vše krásně, těch nechce nic, jen se kojit, za což mě doktorka kritizuje, navíc malý hubne. Denně proplace několik hodin, už jsem tak na dně, že plaču s ním. Přítel už to taky nezvládá. Nějak nerozumím tomu, proč všichni říkají, jak je to krásné mít miminko, pořád čekáme kdy bude to"krasne". Omlouvám se, že slohovku, ale musím se vypovidat

galzbeta
autor
16. črc 2019

Ještě dodám, že jsme toho vyzkoušeli hodně, byli jsme na vyšetření kvůli kiss syndromu. od doktorky jsem slyšela jen, to ho bolí bříško, od 4m, že ho trápí zoubky a univerzální odpověď na každé navsteve- on je takový drazdivejsi....

lenbela
16. črc 2019

Připomíná mi to miminko od sestry, pořád plakalo, ale na ruce byl jakž-takž v klidu, tak jsme jej pořád nosili, spinkal jen na hrudi maminky, bylo to fakt hrozný. Pomohlo společné spaní s miminkem a nošení v košíku.

xxx3d
16. črc 2019

@galzbeta ahoj,
a byli jste na nějakém, specializovaném vyšetření v nemocnici, vyjma toho kiss syndromu, nebo jen návštěvy pediatra?

prejeta_zaba
16. črc 2019

A řve vyloženě jako bolestí? Nemůže se prostě jenom nudit? Už je větší, venku se mu v kočárku líbí? Jako mně taky děti od narození spí po půlhodinách, na prsu by byly ideálně pořád a jen tak někde ležet a hledět vydržely za rok tak 2 hodiny, pořád potřebují akci. A možná bych za tím mohla hledat kapičky a bříško a zuby a to a tamto, ale mně to prostě přijde normální, chce být s mámou, chce vidět svět, ne někde ležet odložené v postýlce. Není to trochu váš případ?

ruzenka95
16. črc 2019

Ahoj, soucitim. Mame doma stejne staryho syna a taky uz rok breci. Ale vidim trochu zlepseni od ty doby co zacal sam chodit, to je cca 14 dni. Nejvic breci kdyz jsem v jeho pritomnosti. Jakmile se o nej stara tata, nebo babicky tak je to mily a hravy dite. Sotva vejdu do mistnosti, nebo i staci, ze slysi, ze se blizim domu a rve jak pavian, je hysterickej a dozaduje se naruci. Uz me to vysiluje. A hlavne me ten jeho rev strasne stresuje. Tak si rada taky prectu rady jak s tim nalozit.

alpal
16. črc 2019

Mela jsem taky od narozeni ubrecene miminko. Odmital spat a usnul pouze u me v naruci. Jist taky moc nechtel a byl porad u prsa. Bylo to silene obdobi, az do 2,5 roku. Ted je to milacek, spi konecne celou noc, temer nebreci a s kojenim taky skoncil.

podzimniden
16. črc 2019

@galzbeta doporučuji knížku Mateřství - setkání ženy s vlastním stínem.. mohla byste tam najít odpověď 😉

galzbeta
autor
16. črc 2019

Bolestí bych řekla že ne. Když ho trápí zuby je to jiný křik. On bude celkově citlivější. V kočárku venku je klidnější,zvlášť pokud je kolem rušno. Na jiném vyšetření jsme zatím nebyli, čeká nás neurologie. Osteopatka říkala, že ma hodně "zatvrdlou" pravou stranu, říkám si, že je to třeba pláč z nepohodlí, kvůli těm zadum....snazim se to chápat, být k němu citlivá, ale čas od času prostě bouchnu.

muhehehe
16. črc 2019

A jinak je v pořádku? Myslím motoricky apod.. pokud nepláče, je jeho chování tak nějak obvyklé pro daný věk? Já už bych byla asi solidně vyplašená. Tohle mi připadá přecejen dost ,,mimo normu". Nejsem milovník tabulek, obíhání doktorů a vyrábění si problémů... když tu někdy čtu, co tu matky provádí se svými dětmi (rehabilitace a ,,řešení" úplně všeho.. chudáci děti...). Ale ve tvém případě bych se asi natvrdo vnutila do dětaké nemocnice na internu, ať vás někam naposílají. Přece neřve jen tak pro nic za nic a když to nepoznáš ty jako máma, tak je asi na řadě doktor...

jednaholkaa
16. črc 2019

@galzbeta Taky mi to neprijde uplne normalni. Mam ctyrmesicni holcicku a breci jen z jasnych duvodu..hlad, unava, brisko, lekne se.. Hledala bych pricinu dal. A na vasem miste zkusila kraniosakralni terapii, alespon par osetreni. Brisko to byt nemuze? Ze by alergie na kravskou bilkovinu treba..

chiara75
16. črc 2019
Uživatel chiara75 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

@galzbeta Měli jsme to také tak, i když Teď ve 13 měsících už celkem ok. Ale soucítím s Tebou, bylo to zlé. Vyřešil šátek a pak měkoučké nosítko. Některé děti jsou kontaktní a více potřebují ten pocit bezpečí - řekla bych, že proto svědčí i ta neustálá potřeba kojení. Nehubne proto, že nekojíš na požádán, ale po intervalech? Náš také na čas přestala s příkrmy, tak jsme ho nechali a pak jsme začali úplně znovu (doporučují odborníci). Na pediatričku kašli, nenech se stresovat. Zkusila bych také společné spaní - bude se cítit v bezpečí a také kojení ti to usnadní.

urtica
16. črc 2019

@galzbeta "Zatvrdlá pravá strana"...nemohlo by se jednat o kiss syndrom?

meesha
16. črc 2019

@galzbeta jj taky te podporim v tom kojeni. My to meli hodne podobne a syn byl v podstate 100% kojeny jeste po tom roce a rozhodne nehubnul. Ja se mu teda naprosto prizpusobovala, jak chtel. I treti syn ma dny kdy jeste ve dvou letech do jidla jen drbne a mliko je je nej. Presne jsou mu dva roky a ma 17kg, nikdy nam prevaha kojeni nezpusobila ubytek na vaze 🤔 ale to je jen ma jednotliva zkusenost

A taky bych patrala jestli se ti jinak zda vyvojove, socialne ok a podle toho jednala. Ja jsem si z toho odnesla: co si nezaridis, nemas. A hlavne ☝️ kluci jsou pomalejsi 😀😀🤔

chiara75
16. črc 2019
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

Ještě ne napadá jedna věc - my jsme řešili dráždivost, která byla způsobena oslabenými břišními svaly a diastázou, potažmo (svalovou) asymetrií (preferoval vždy jednu polovinu těla). Chodili jsme na fyzio, cvičí se Vojtova metoda + ještě nějaké další cviky, Doporučovali hodně nosit v klubíčku, což ho zklidnilo, ale nedá se to moc dlouho vydržet obzvláště s vyšší váhou. Pokud znamená zatvrdlá pravá strana svalová asymetrie, asi by to hodně nasvědčovalo tomuto.

urtica
16. črc 2019

@chiara75 Tu asymetrii máme a je pravda, že je od mala hodně plačtivý...

chiara75
16. črc 2019

@urtica A máte nějaké rehabko? Asi by to chtělo...

urtica
16. črc 2019

@chiara75 Jj, cvičíme taky Vojtovku...

chiara75
16. črc 2019

@urtica To je dobře. Teda je to náročný, protože u toho taky určitě brečí :-/ Můžu se zeptat - řekli ti nějakou diagnózu jako ten KISS Syndrom nebo mluví jen o asymetrii, případně diastáze (my totiž nikdy žádný označení ani příčinu toho stavu nezjistili...)?

urtica
17. črc 2019

@chiara75 jen jako o asymetrii a příčinu mi nebyli schopní říct...ale co jsem četla o kiss syndromu, dost těch věcí by sedělo (např. od mala strašně slintá, měl vysokou porodní váhu, prý má zvýšený tonus...), zvažuji zda nekontaktovat ještě někoho. V Hk je jeden doktor, který to prý umí dobře řešit. U Vás už je to ok? Kdyžtak možná do SZ, ať tu neplevelíme...

jednaholkaa
17. črc 2019

@chiara75 Mela by si typ na nejake mekke nositko? Mam Tulu FTG, ale prijde mi dost tvrda. Jeste mame Kibi, ale to je samy popruh..

pajula123
17. črc 2019

Já bych ještě uvažovala o nějaké potravinové intoleranci. Nejčastěji mléko, lepek, vejce, sója. Odpovídalo by tomu pláč, nespavost, hubnutí. Vím, o čem píšu. Před vysazením lepku syn dokonce začal jít zpět v psychomotorickem vývoji. A pozor, v tomto věku jsou krevní testy neprůkazné.

megi89
17. črc 2019

@pajula123 souhlasím s Tebou...

chiara75
17. črc 2019

@jednaholkaa Tula je prý tvrdá, to je fakt. Já jsem moc spokojená s MoniLu - mají i rostoucí, takže nemusíš měnit. Určitě je ale víc dobrých značek. Mně se vyplatilo zajít na nosící veletrh, kde jsme zkoušeli. V tom současném okamžitě ztichl a do tří minut spal. To byl malý zázrak 🙂

chiara75
17. črc 2019

@urtica Ok, díky!

bria12
17. črc 2019

jak pise pajula123 potravinova alergie. jeste k tomu hubne. to tak vypada

whitechocolate
17. črc 2019

Soucítím a posílám mnoho sil do dalších dní, já mĕla toto taky doma a žádný zdravotní problém v tom nebyl a závěr neurologa byl: Je to dítě typu prudiče, řve, protože ho nĕco štve, samo neví co a vy se to nikdy nedozvíte, tak po tom nepátrejte! . Teď, s velkým odstupem několika let, mohu říct, že je to dáno povahou, která je extrémně citlivá, úzkostná. Ale mně teda dítě nehublo, to by chtělo víc prověřit, i když možná teď v tom mohou mít prsty zoubky.

galzbeta
autor
17. črc 2019

Právě kvůli podezření na kiss jsme byli u osteopatka, kranio dělala taky, "prohmatavani" prořval, po kraniu byl jak vyměněny. Na chvíli. Jak jsem psala, další vyšetření-neurologie nás čeká. Co se týká potravinových alergii, měla jsem eliminacní diety BKM a lepek, malý hodně ublinkaval... Musím říct, že za ten rok jsem toho zkusila opravdu hodně.
Společné spaní jsem musela utnout, malý byl pricucly celou noc a já jsem nespala, byla jsem jak troska.
A co se týká nošení, mám šátkovy kokon, vydrží tam, chvíli, občas i usne, ale pak se začne vztekat, prohybat se do luku.
Je pomalejší ve vývoji, chodily jsem na kontroly psychomotorickeho vývoje k fyzio průběžně, protože vždy preferoval jen levou stranu, dle dvou fyzio nic neobvyklého-to se srovná, podotýkám, že to byly placené konzultace. Teď chodíme cvičit, do 11m se jen plazil.
Holky moc děkuji za podporu, většinou, když se mě někdo ptá na malého a já řeknu, že je hrozně uplakany,tak s úsměvem poví "tak to je asi každé dítě, ne"

prejeta_zaba
17. črc 2019

Hubnout může taky proto, že se mnohem víc pohybuje. Časté kojení vyžaduje proto, že mu rostou zuby, má separační úzkost a prostě proto, že chce být v blízkosti matky. Ne každý začne v 6 měsících jíst příkrmy po kilech a spát celou noc. Může to být 100 různejch nemocí a taky to může být prakticky normální dítě, zkoušeli jste nehledat za vším hned syndromy a alergie? Já teda moc dětí, které zabrečí jenom občas kvůli hladu neznám. 😲

bria12
17. črc 2019

@whitechocolate to je taky šílený. Ti doktoři jsou fakt někdy na hovno.

@galzbeta Můj malej furt řval. Pořád jsme ho nosili. Vydržel max. 10min. Nespal, prohybal se do luku. Vývojov byl ok. Ale až v roce jsem pořádně začala řešit alergii na mleko. Nadstandartne pribiral a rostl. Ale má vysoké rodiče. Na koze byl co hodinu, dvě. V noci se obsluhoval už i sám. Nespal normálně. Furt se budil. Ale dr mu nic není, krásně pribira. Je citlivý. Má i afektivni záchvaty.( Ne nejedná se o rozmazleny dite) je to neurologické. Nevymysli si. No hlavně, aby bylo lepe. Jak se umí domluvit, tak je to trošku lepší. Když rozumíme. Ale ještě to není ono. 😔 tak ať to není nic vážného. Ale jsi dobrá máma a už jsi udělala hodně. Drž se

jednaholkaa
17. črc 2019

@prejeta_zaba Me teda fakt dite breci, jenom kdyz se neco deje..unava, hlad, brisko atd.. Kdyby neustale plakala, tak to taky resim jako zakladatelka. Jak jinak sdeli, ze mu neco vadi nez placem?
@galzbeta Na tu kranio to chce jit vickrat, alespon 5x, nebo chodit pravidelne..