Mé roční dítě jí dost podivným stylem. Každé sousto (kousek chleba nebo lžičku přesnídávky či jogurtu), které mu do úst vložím, v zápětí rukama vytáhne - a začne jídlo různě rozmazávat apod. Dělá to už od 6.měs. Myslela jsem, že se to čase zlepší, ale pořád nic... Následkem toho je, že toho samozřejmě sní dost málo a má v roce 8kg :-/ Dělalo vám tohle vaše dítě? Manžel pořád říká, ať ji třeba trohu "seřvu" nebo plácnu po ruce - má to smysl v tomhle věku?? Díky za vaše zkušenosti...
Chce to prozkoumat, časem se to zlepší. Hlavně v klidu, nějaké nucení nebo nadávání by ji mohli od jídla ještě víc odradit. Naše malá měla v roce taky 8 kg, nepřijde mi to neobvyklé, prostě je drobnější 🙂
A kdyby to dostal do ruky? Nebo mohl sam rukou, jedl by?
@chroustinka no ona tohle dela porad 🙂 pak asi nema hlad nikdy 🙂
@gwennie asi drzi dietu 🙂
taky to dělá ale né pořád, přesně jak tady někdo napsal, není asi tolik hladové a taky si to prozkoumává, to syn dělá na začátku, vytahne prozkoumá a pak jí normálně..co zkusit dát delší intervaly mezi jidly, třeba se to zlepší, jinak s váhou jsme na tom stejně, ma 13 a půl měsíce a ještě nepokořil 9kg 😒
Hm máme stejný problém 😒
Mně to syn 14 m dělá taky:( Baví ho to jídlo rozmazávat po stole a pak ho z toho stolu klidně znovu sám jí! Určitě ho za to netrestej, akorát by se mu tím to jídlo zprotivilo. Chce to obrnit se trpělivostí, ač je to těžké (vím, o čem mluvím:D) a po každém jedení dokola uklízet:( Ale říkám si, že jednou bude líp...
@gwennie zkoumá 🙂 urcite bych ji nebila, chlapi maji nekdy napady! me tohle dcera dela kdyz nema hlad, kdyz ma tak ji pekne.