Ahoj holky, můj roční chlapeček při usínání sebou cuká (než pořádně zabere) a ne vždy. Takový ten reflex - jako když se vám zdá, že padáte - rozhodí ruce, nohy popř. ... Vývojově je normální... Ale někde jsem se vyděsila epilepsií ... Máte někdo zkušenosti... Přes den je úplně normální - žádné tiky, nic... začalo to asi v 10 M... Jenom bych se ráda trochu uklidnila.... říkala jsem to dr. a ta říkala, že je to asi normální, že se mu třeba něco zdá... ale nevím.... raději se optám ještě na zkušenosti...
Předem velmi děkuji
S největší pravděpodobností to nic není 😉 Má to tak spousta naprosto zdravých dětí 😉 Moje dětí to mají taky, dokonce i já nebo manžel. Myslím, že se nemáš čeho bát 😉
malej to taky má 🙂
syn má epilepsii a ty záškuby při ní vypadají úplně jinak než ten moorův reflex
Taky sebou při usínání škubnu... Je to normální, uvolňuje se svalstvo. Neplaš...
To dělá můj manžel, který je zdravý 🙂
Tohle dělala Adélka, když se u ní začínala projevovat epilepsie. Ale u ní se to zhoršovalo, první den dva takové malé záškuby, jak popisuješ, postupně větší a delší záškuby i při bdění. Pokud to dr. ví a záškuby se nezhoršují, epilepsie by to být neměla 😉 ale kdyby se ti to nezdálo, zkus si vyžádat konzultaci na dětské neurologii...
já mívám záškuby i teď v dospělosti, často se mi zdá, že padám z postele.Myslím, že pokud se to nezhoršuje je to normální.
taky to mám i můj manžel sebou cuká 🙂 Hodně to závisí na tom, jak jsme za den unavení. Podle mě je to normál, uvolňují se svaly.
Moje malá to má taky (nejčastější to bylo někdy kolem jejích 7 měsíců), teď už je to méně často - většinou se to objeví, když má nějaký vývojový posun. Ale vzhledem k tomu, že starší syn je epileptik (od cca 8 měsíců, takže časově nějak podobně), vyžádala jsem si u naší neuroložky eeg. Bylo prý tak normální, že se na něj šli podívat všichni neurologové z oddělení (mudr. je trošku šprýmařka). Zdiagnostikovala to jako neškodné myoklonické záškuby. U nás k tomu asi přispělo i to, že malá byla jako miminko hodně přecitlivělá, nebyla úplně společenská (rozuměj skoro jsem ji nemohla dát z ruky :D ). Uvidíš, bude to v pořádku. A kdyby Tě to hodně trápilo, tak si to eeg vyžádej - pro svůj klid 🙂
to má skoro každý, nebála bych se toho 🙂 Já to mám také dost často 😉
Můžu se zeptat, jak to u vás dopadlo? 🙂
Myslím, že takové záškuby při usínání má téměř každý, čas od času :D Přetrvávající moorův reflex to asi nebude a syn bude zdravý ;) Opravdu se mu může jen něco zdát ;)