Řídká stolice. Je to normální?

vaseli16
5. dub 2021

Ahoj, malý má dost často řídkou stolici - tmavě zelené, hnědé někdy do žluta zbarvené. Pevný bobek má strašně málo, ted asi 4x v měsíci. Je to normální? Doktor to stále přisuzuje zubům(žádné testy nedělal) , chybí mu 4...Lze rozeznat zda je to k zubům nebo je problém někde jinde? Malému je 18mesicu.

lv
5. dub 2021

Můžeš zkusit přidat probiotika, pokud kojíš i sobě, pokud je na UM tak Nestlé AL110 (podává se při průjmech). Dobrý je i Hipp ORS nápoj.. Vyřadit ovoce, přidat víc rýže, atp.

vaseli16
autor
5. dub 2021

@lv ptobiotika dáváme zkusim to od Nestlé, dekuji🙂

izzylka
5. dub 2021

@vaseli16 podle mě to těma zubama být může, nebo neměnili jste mléko? Syn měl něco podobného, dokonce byl 3 noci v nemocnici na infekčním a na nic nepřišli...přešlo to samo když jsem změnila mléko 🙈 pokud nemá vyloženě bolesti bříška nebo teploty, tak si myslím, že to nic nebude 🙂

vaseli16
autor
5. dub 2021

@izzylka nemá právě žádné jiné komplikace, trochu se bojim jestli se mu neprojevila intolerance na laktozu, ale na to už by se přišlo ne? Mléko ma stejne.

izzylka
5. dub 2021

@vaseli16 já myslím, že při tom by ho bolelo bříško...ale jistá si tím nejsem 🤔 kolik mléka ti ještě vypije? Pokud máš takové podezření, možná bych zkusila na třeba 2 dny vysadit, nebo hodně omezit mléko a mléčné výrobky a viděla bys jestli se to nezlepší. Nebo bych prostě zatlačila na dr, ať udělá nějaké testy 🤔

vaseli16
autor
5. dub 2021

@izzylka no pije rano a Vecer celkem cca 340ml obcas chce i normalni mleko, nikdy problémy nebyly, jedl vse i jogurty.Na brisko si nijak neukazuje ani neni plactivy tak smad to nebude ono... Uvidim no

eithelwing
5. dub 2021

Dcera to tak měla, ale šlo tak o tyden, kdy byla drobet protivna, hodne prujmovala. A pak jako když utne pohoda a třeba 4 zuby najednou venku.
Ale nikdy to nebylo dlouhodobé.

vaseli16
autor
5. dub 2021

@eithelwing syn to mel taky takhle u zubu, ale ted uz jsem trochu na vazkach, je fakt ze si do mezer kde jeste zoubky chybi stale cpe prsty, tak snad jen zoubky a zas se to srovna

evulenacz
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
lv
6. dub 2021

@evulenacz to asi patří zakladatelce.

madeleine31
11. dub 2021

Zdravím, moje dcerka má také ridkou stolici, většinou do žluta, pevnou stolici jen občas, jinak ale prospívá, nemá teploty, je veselá. Dáváme jí Hipp Combiotik - obsahuje probiotika. Tak tolik moje zkušenost, myslim, že je to v pořádku, má to tak už od malinka.