Režim dítěte rok a půl staré

15. čer 2021

Ahojte

Od 3 mesicu ma mala svuj rezim , az na par vyjimek se vzdy tak nejak skoro az do minuty dodrzoval .
Ja vecne hlidala cas byla nervni ze spi treba uz dlouho a ze uz ma davno jist, nebo ze ted ma jist ale nechce ..
Ze uz ma spat ale ted se ji nechce ,
Furt ve stresu ,

No ted je male skoro rok a pul , a rezim chci drzet stale aspon toho co se tyka ze maximalne do 20 bude spat , a minimalne jidlo 3x denne , snidane obed a vecere , pak ma jeste 2 svaciny
To jidlo ji chci tak nejak drzet dokud nebude mluvit uplne a nerekne si o nej , treba jako o ty svaciny , ale obed ji davat budu , ale treba kdyz ma jist ve 14 a bude chtit neco uz v 13 tak ji to dam . Snad me chapete . Ne ze bych ji ted trapila hlady ale snazila jsem se drzet rezimu .

Stejne jako to spani chodila po obede , a max do 13:30 byla vzhuru a spat sla az kolem 19 ( tohle je tak od 10 mesicu )
Ale tchyni dnes usnula pri hrani sama 🤷🏻‍♀️ A ja si tak nejak uvedomila , ze to nema smysl tak resit ,, uz je velka a kdyz bude. Chtit spat atd tak ji stejne v tom nezabranim a byla by akorat protivna .

Akorat ted se chystame na dovolenou , takze budeme na vylety chodit atd a je mozne ze si stejne usne v kocare po 16 ( priklad) nebo v aute . Takze stejne bude mit jiny “rezim” treba

Takze proste uz se nebudu tak stresovat , a budu to nechavat hold vic na ni .

Nechci aby byla vzhuru do 23 to ne ale proste nebudu uz takova nervni ze uz x hodin ma spat ,,

Snad me chapete , a nekdy si rikam ze ten rezim mi i pomahal se o ni starat a vedet kdy co bude

Dekuji , a proc to vubec pisu nemam kamaradky o kterych bych si o takovych vecech promluvila

areh
15. čer 2021

Tak já nevím, ale režim má i 3 a půl léty syn. Vstává i jí přibližně ve stejnou dobu. Večerníček a do postele. Když ještě po obědě spal, tak jsem ho budila max v 15 h, aby večer šel spát normálně. Pokud se stalo, že neusnul po obědě ale nějak dýl nebo v autě, tak jsem ho nechala spát 20-30 min, aby si odpočinul, ale aby nešel spát o půlnoci. Funguje to.
I na dovolené (v roce a půl) jsme ten režim +/- dodržovali. Nebo spíš byl syn tak zvyklý.

terezia10
15. čer 2021

Upřímně režim určitě nechej my ho máme a můžu ti říct že ho snad každý závidí .

lenula02
15. čer 2021

Naše Lili má režim také od mala ale teď ve 2 letech se to mění. Vstává mezi 6,30-7,30, po obědě usíná hned o 12,00 a večer je to problém. Nikdy jsme ji neuspavali, každopádně je schopna spát 2-3h. Standardně. Takže večer je problém. Ale neřeší to ani brzké probuzení, třeba po hodině. Je to úplně stejné, takže je to jedno. Taky jsme z toho trochu hotový, protoze aby chodila spát o 22h je na prd

kafr
15. čer 2021

Dovolená je dovolená, doma se dítě do 3 dnů zase srovná do starých kolejí.
K tomu vašemu režimu: 🤣🤣🤣🤣🤣 takhle dítě fakt funguje? Dát dceru spát v 20h tak:
a)si budu myslet, že je nemocná
b) vstává v 5:30... A o to nikdo nestojí
Jo, máme štěstí/smůlu, že máme jedináčka, takže ve 3letech parťačka, oblíbený seriál BBT, film Bondovky 😎

alilali
15. čer 2021

Mám 14 měsíční dítě, syna. Režim stejný - 7:30 vstávat,19:30 spát a samozřejmě odpolední spánek. To stejný s jídlem, vlastně to mám podobně jak ty, ale pokud jsme někde na výletě vůbec to nehrotíme, pokud odpoledne spát nechce, ať nespí, pokud ano, ať spí, atd... jen teda ten večerní spánek dodržujeme, protože to malej nikdy dýl nezvládne. Takže ti rozumím. Ale myslím, že režim je super, proto jsem spíše jen pro ty "občasný prázdniny".

95newmommy2020
16. čer 2021

Já nejakej režim nevedu. Mám mimi 16 měsíců. A tak nějak si to upravuje sám. Je to zhruba kazdej kvartál jinak. Docela se to vyplatilo nehrotit, protože teď když jdeme na výlet, tak jdeme na výlet a vyspi se třeba v kočárku, oběd si dá později, nebo dřív. Když jdeme na nějakou akci, tak ho vemem, a zase usne třeba v kočárku, nebo si nějak poradi. Dobrý je, že fakt nemusím řešit nějaký rozvrh dne, a nejsme tomhle omezování.

felixfelicis
16. čer 2021

Podle me neni vubec potřeba to nějak hroutit, nedejbože se tím stresovat...dokud jsem měla jedno dite, upravovalo si režim samo podle svých potřeb- zhruba ve stejný čas se budilo, zhruba ve stejný čas bylo unavene a chtělo spat, i kdyz se to třeba postupně s věkem trochu menilo...ja taky dostávám hlad cca ve stejnou dobu, ale nemusím si kvůli tomu říkat, že teda budu svačit v 10 a obědvat ve 12. I miminko ji společně s námi, není potřeba mu řešit jidlo zvlast. Teď s více detmi jsou věci, které se musí - dorazit do skolky, dojet k doktorovi. Ale zbytek dne tak nějak prostě žijeme🙂 Jasné, že když přijdeme ze školky, jdeme obědvat, tak jime každý den cca ve stejnou dobu. Ale opravdu nerada bych třeba večer musela odcházet z hřiště kvůli tomu, aby byla přesně v 18:15 večeře na stole.

megi89
17. čer 2021

Triletak má režim od mimina, jako teď v létě je to více narušené, ale jinak máme to zajete a funguje to a jsme spokojeni všichni.