Ahoj maminky. Jaký máte režim s vašimi 5 🌙 miminky? A jak často kojíte? Syn začal odmítat kojení, ale stylem že se třeba 3-4 hodiny nekojí a když ho chci nakojit, protože mi přijde že už to je dlouho, tak se propíná do luku, no prostě do něj nic nedostanu. Dnes jsem ho kojila jen 3x, ráno někdy v 7, v 11 a ve 14 hod., teď bude 6 večer a nechce 🙁 Teď usnul, takže ho budu kojit až na večerní kojení - na uspání, takže dnes to bude jen 4 kojeni, přijde mi to hrozně málo 😕
Skoro měsíc má příkrmy, ale to na to snad nemá vliv, dřív jedl pár lžiček příkrmu a normálně se dokojil. Včera večer jsem byla už zoufalá, v cca 7 večer prostě nic, řev.. zkusila jsem mu dát UM, fakt aby se napil - nechtěl. Asi po půl hodině se nakonec nakojil a pil snad 15 minut, takže hlad teda měl? 🤷♀️
Po příkrmu mu dávám pár lžiček vody. Jinak žádné další tekutiny nemá. Hlídám plenky a má jich tak těch 4-5 počůraných… míval je ale více počůrané. Tak si říkám, aby měl dost tekutin?
Já jsem otevřená i tomu už přestat kojit úplně. Prošli jsme si kdečím, a popravdě mě to kojení nebaví, když s tím mám akorát starosti. Staršího jsem kojila cca 2 mesice, takže když jsem u mladšího vydržela 5, je za mě úspěch.. a už jsem z toho hotová fakt. Furt dokola - bojkoty, ucpané mlekovody, bolesti bradavek 🙄
Anebo změnit režim, kojit třeba už jen 3x denně a zbytek doplnit příkrmy a vodou?
Jak to máte vy? 🌺
Přestat určitě mohu, to není problém. Mě ale spis trápí to kojeni a celkove tekutiny…
@lociloci tak čím je dítě starší, tím se méně kojí. Já kojím dlouho, každou dceru do 3 let 😄😄🤦♀️. Hlavní je, aby to vyhovovalo vám i malému. Rozhodně bych ho nenutila. Když se nasadí příkrmy, tak se kojení omezí. Stačí kojit 3x denně a pak na noc.
Děláte to správně. Postupně zavedete příkrmy a pití a pak už se může kojit jen na noc.
Některé děti se kojí bez prikrmů až do roka, protože nechcou nic jíst a některé se převedou na stravu dřív a pak se kojí jen na noc.
Plenky jsou ok. Dala bych mu po jídle napít trochu vody.
Já bych na měsíc přestala s příkrmy, má čas.