Dobrý den. Už nevím co dělat tak si jdu pro radu. Stelinka je od narození uplakané miminko, ale v kočárku je to šílený. Když jí jenom položím do kočárku tak začne hrozně řvát jak kdyby ji na nože brali. Na procházce je to hrozný. Celou procházku řve, řve a řve. Jakmile ji vyndám z kočárku tak je hned klid. Ani se mi už nechce chodit ven, protože už na to nemám nervy. Co mám dělat? Koupit nový kočárek? Nemůžeme pořád sedět doma.
Kup nositko nebo satek, prestane se trapit. Moje dcera taky nebyla kocarkova, syn naopak nesnasi satek.
@martt Nemyslím si. Jednou jsme byli u kamarádky která má taky miminko, tak jsem ji nachvilku dala do kočárku a tam byla spokojená.
Jojo, to znám :D. Dcera takhle řvala taky, takže jsem ji nosila v šátku a později v nosítku a byly jsme spokojené obě, malá neplakala, mohly jsme ven jak nám bylo libo a i jsem měla vyřešené kojení (malá byla zimní). Nový kočárek asi nepomůže si myslím.
@puhelin Ptala jsem se paní doktorky jaké by nám doporučila nosítko nebo šátek a paní doktorka nám řekla, že nosítko ani šátek nedoporučuje. Prý se tím ničí záda.
A co ji zabavit nejakou hrackou? Neco co muze kousat, hladit a atd? Muj syn nema rad lezeni v kocarku, takze mu ho nastavim do polosedu
@ponikmonik Takze nechat brecet v kocarku je podle dr. v poradku? Videla pani dr. nekdy miminko v satku nebo v nositku? Nemyslim v krosne, klokance apod.
@mariegroth To už jsme zkoušeli a bez výsledku. Má oblíbenou hračku a když ji Stelince dám tak to nepomáhá. Stejně řve jak kdyby ji na nože brali.
@puhelin Taky mi to příjde divné. Holky a co by jste doporučili šátek nebo nosítko? Stejně plánuju že nosítko nebo šátek pořídím.
@ponikmonik u nas to bylo stejne. Syn rval, sotva jsem ho polozila. Koupila jsem satek a byl spokojeny. Do pul roka satek, pak nositko. Kocar zacal akceptovat az kdyz sam sedel cca v 11 mesicich. I ted kdyz ho dam do nositka, je stastny, hned se prituli. Kdyz je dobre navazany, nebo je spravne nositko a spravne tam dany, nic se mu nestane. Spis naopak.
@ponikmonik A zkoušela si třeba porovnat tvůj kočár s kocarem tvé kamarádky. Nemyslím cenové nebo vzhledově. Ale třeba jestli víc nehoupe nebo naopak min. Nebo jestli nemá měkčí matraci a tak. Tim možná získáš odpověď proč brečí. Třeba na kočár něco co se jí zrovna nelíbí.
@ponikmonik Paní doktorka zjevně nesleduje doporučení České pediatrické rady. Ta je totiž doporučuje. Jinak být tebou zkusím oboje pokud máš možnost zapůjčit a sama zjistíš co ti bude příjemnější. To by jako doktorka nechala raději dítě řvát v kočárku, dokud by se neuřvalo?
Doporučuji na FB skupinu Nosíme děti. Tam poradí, je tam popis všech nosítek, bazar, šátky, všechno.
@martt Podle mě ji nevyhovuje celý kočár😂
@katgatoo Děkuju za radu.
@ponikmonik A kolik je holcicce? Ja mam radeji satek, lepe se prizpusobuje miminku. Ale ne kazdemu se chce vazat.
@puhelin 1 měsíc a 1 týden
@ponikmonik To bys porad mela v satku nejlepsi. Jeste neni zpevnena.
@puhelin A jaký šátek bys doporučila?
Ahojky, meli jsme to same v bledemodrem. Nepomohlo nic, takze jsem se na kocar vykaslala. Narodil se v lednu, do zacatku brezna kocar toleroval a pak uz tam jen rval. Od brezna jsem ho teda brala ven na zahradu v ruce a pozdeji jsem poridila postylku na zahradu a tam si lehaval "hral" po jeho 7.mesici jsem ho dala uz do kocaru v pololehu a bylo to lepsi, uz tam i chvili vydrzel a pak se to vice zlepsovalo. Ale, nikdy z nej nebyl milovnik kocarku,vzdy jsem ho musela pouzit jen na prejezd z bodu A do bodu B. Zadne dlouhe prochazky nehrozily. Drzim palce🍀
Nase malicka take rvala v kocarku, byla hodne blinkaci a tam se ji to asi vzdycky vracelo nahoru.. no nediivm se ze rvala, to by rval kazdy. Tak jsme koupili klin do kocarku a jezdili jen po rovnych nebo mene drkacich cestach. Jeste jsme koupili fusak-deku aby tam byla natesno a nebala se (narozdil od syna miluje tesno) a bylo po revu. Nyni ji budou ctyri mesice a uz dame lehci teren.
Joo a nesnasi houpani, drkani, atd.. fakt co nejmin mlet s kocarem.
@ponikmonik syn byl do roka to samé, zdravý rozum zachránil šátek. Tam byl více než spokojen.
Šátek, obě děti nesli položit, já teda plakat nenechavala. Já mám oblíbenou třeba značku Dekka
A nosítko Monilu. Zkus na Facebooku vyhledat nosiči skupinku v okoli
@petrasipkova1 Děkuju
@kacenka115 Děkuju
@raniha Děkuju
Asi budeme muset pořídit šátek nebo nosítko.
@ponikmonik Taky bych šla do nosítka/šátku. Dcera mohla být v kočárku jedině, když měla spát. A to se muselo stále vozit. Až v sedačce se jí začalo líbit.
S tím nošením - bolet záda budou spíš z nošení v náručí, tedy dlouhodobého. 🙂 Dobré nosítko, čí dobrý úvaz v šátku podle mě nemůže zádům tolik uškodit, obzvlášť když půjde tak o 5 kilo zátěže. Jo, takových 15 kilo své dcery, to už se pronese. :D
@ponikmonik moje dcerka taky ze zacatku v kocare rvala, prochazka vzdycky dopadla tak, ze jsem na jecne ruce tahla dite a v druhe tlacila kocarek, bylo to “skvely” 🤣 pak se to zlomilo, asi kolem 3. mesice, kdy v kocare konecne zacala spat a od ty doby pohoda. Mela jsem satek, ale ani v nem nevydrzela dlouho a me navic nebavilo vazat (mam Didymos, je dobrej). Pozdeji jsem poridila nositko Kibi a to me i dcerku nadchlo mnohem vic, rychle se nanda, nemuze se mi v nem zaklanet, aby videla a dalsi vyhody... jak uz tu nekdo psal, zkusila bych porovnat oba kocarky, pripadne poprosila kamaradku, jestli by ten svuj na jednu, dve prochazky nepujcila a pokud v nem nebude rvat, tak bych koupila stejnej. Mne osobne je dite v kocare pohodlnejsi, navic je tam mala zvykla dvakrat denne spat na prochajde, nedovedu si predstavit, ze bych ji dve hodiny tahala na hrbu....
I já mám doma uřvance první kategorie, takže kočár už delší dobu stojí nehnutě v předsíni a mrňous se venku (a občas i doma) nosí. Když byl ještě maličký, půjčila jsem si nosítko Storchenwiege, které je vhodné pro malá mimča, na zkusnositko.cz. Pak jsem pořídila nosítko Lenka 4ever, to je pro miminka zhruba od těch 3-4 měsíců (uvádí se od velikosti 62). A jsme spokojení oba (teda aspoň venku). Za sebe určitě doporučuji, šátku jsem se bála a tyhle dvě nosítka jsou jednoduchý na nastavení.
@ponikmonik Nerozciluje ji, že z kočárku nevidí? Některé děti to tak mají.