Ahoj,
mam 3 tydeni miminko, ktere je zjevne vetsinu dne zoufale, kdyz ma byt vic nalezato nez 35-40° Osobne si myslim, ze je to kvuli refluxu. Prosim mate nejaky tip, jak u toho vseho drzeni na svislo (ktere se u refluxu doporucuje) prilis nezatezovat pater miminka? Pripadne jak zaridit, aby mimi nebylo v lehu, nenicilo si zada a me neupadly ruce?
Diky moc
Já nedávala na bříško ani jedno naše dítko, dcerce se to nelíbilo a syn blil od rána do večera,že jsem nedávala už vůbec, blil v jakékoliv poloze.postýlku jsem měla podloženou aby hlava byla výš než nohy,totéž kočárek a v obýváku kolébka. Syn dokázal blít i 2 hodiny po jídle-jedl po cca 2,5-3 hodinách,nekojila jsem,byl na UM
@veronikav31 to ten můj prave taky blil a blil byli jsme s nim i v nemocnici na pH metrii. Podlozeno jsme meli na 30stupnu, mame specialni polohovani je to obrovsky sklon,v nemocnici tyto deti spi v autosedačce :(. Když ležel na zádech, tak se dusil proto ta poloha na brisku, sice vic blib, ale nedusil se a neplakal.
@slunickovm já dávala hodně na bok,na břicho jsem se ani nesnažila,naštěstí se nedusil, tak bok byl dobrý
@veronikav31 no nam to na bok v té vyvysene poloze moc neslo dělal takové sklapovačky, kdyz ho bolelo brisko a strasne se kroutil a vzdy se prekulil.
Dcera taky fest blila. Po každém kojení jsem chovala min pulhodiny, měla podlozenou postýlku. Alergii to nebylo, ukazalo se, že na vině je problém v krční páteři, ktery se objevil az po pul roce.
Chovala jsem ten prvni pulrok tak moc, že mi casto ruce padaly. Odpoledne probíhalo tak, že jsme se s manželem v nošení střídali a dcera rvala a rvala...
Do určité doby lze vinit dozrávající jicnovou záklopku, ale pak se podle mě musí opravdu hledat příčina, jinak to nemá konce.
Diky moc vsem za postrehy.
Bohužel asi moc možností není 😒. My jsme řešili stejný problém a ani fyzioterapeutka nám nedokázala poradit nic lepšího. Čím dál od jídla tím se může dávat vodorovneji. Aspoň chvíli v rámci cvičení na rovné a pod hrazdicku. Pod dozorem na bříško a hlídat hlídat. Tu polohu na bříšku moje obě děti refluxove měly postupem času rady.