Reflux vs. páteř. Jak ji nezatěžovat a zařídit, aby nebylo mimi v lehu?

malytlustyhroch
22. lis 2019

Ahoj,
mam 3 tydeni miminko, ktere je zjevne vetsinu dne zoufale, kdyz ma byt vic nalezato nez 35-40° Osobne si myslim, ze je to kvuli refluxu. Prosim mate nejaky tip, jak u toho vseho drzeni na svislo (ktere se u refluxu doporucuje) prilis nezatezovat pater miminka? Pripadne jak zaridit, aby mimi nebylo v lehu, nenicilo si zada a me neupadly ruce?
Diky moc

slunickovm
22. lis 2019

Bohužel asi moc možností není 😒. My jsme řešili stejný problém a ani fyzioterapeutka nám nedokázala poradit nic lepšího. Čím dál od jídla tím se může dávat vodorovneji. Aspoň chvíli v rámci cvičení na rovné a pod hrazdicku. Pod dozorem na bříško a hlídat hlídat. Tu polohu na bříšku moje obě děti refluxove měly postupem času rady.

veronikav31
22. lis 2019

Já nedávala na bříško ani jedno naše dítko, dcerce se to nelíbilo a syn blil od rána do večera,že jsem nedávala už vůbec, blil v jakékoliv poloze.postýlku jsem měla podloženou aby hlava byla výš než nohy,totéž kočárek a v obýváku kolébka. Syn dokázal blít i 2 hodiny po jídle-jedl po cca 2,5-3 hodinách,nekojila jsem,byl na UM

slunickovm
22. lis 2019

@veronikav31 to ten můj prave taky blil a blil byli jsme s nim i v nemocnici na pH metrii. Podlozeno jsme meli na 30stupnu, mame specialni polohovani je to obrovsky sklon,v nemocnici tyto deti spi v autosedačce :(. Když ležel na zádech, tak se dusil proto ta poloha na brisku, sice vic blib, ale nedusil se a neplakal.

veronikav31
22. lis 2019

@slunickovm já dávala hodně na bok,na břicho jsem se ani nesnažila,naštěstí se nedusil, tak bok byl dobrý

slunickovm
22. lis 2019

@veronikav31 no nam to na bok v té vyvysene poloze moc neslo dělal takové sklapovačky, kdyz ho bolelo brisko a strasne se kroutil a vzdy se prekulil.

eithelwing
22. lis 2019

Dcera taky fest blila. Po každém kojení jsem chovala min pulhodiny, měla podlozenou postýlku. Alergii to nebylo, ukazalo se, že na vině je problém v krční páteři, ktery se objevil az po pul roce.
Chovala jsem ten prvni pulrok tak moc, že mi casto ruce padaly. Odpoledne probíhalo tak, že jsme se s manželem v nošení střídali a dcera rvala a rvala...

Do určité doby lze vinit dozrávající jicnovou záklopku, ale pak se podle mě musí opravdu hledat příčina, jinak to nemá konce.

malytlustyhroch
autor
23. lis 2019

Diky moc vsem za postrehy.