Maminky, mam jeste jeden dotaz. Jak se u vasich miminek projevoval reflux? Syn 3 mesice sice nehazi savle obloukem, ale dokaze si i 2 hodiny po jidle ublinknout. Po jidle ma obcas stavy, ze i kdyz si krkne, tak strasne krici a jakoby se kucka a chrchla. Prijde mi jakoby mu do pusinky zpet nateklo to mlicko a ma u toho strasne kysely vyraz. Proste uplne jako paleni zahy. Kdyz ho kolikrat polozim, tak taky zacne strasne plakat a jakoby se kucka. Kdyz ho zvednu tak prestane. Obcas to chudacka i vzbudi a slysim, jak jakoby bolestive polyka. Dokaze to doktorka nejak zjistit, zda je to reflux? Jinak krmim UM Hipp Bio Combiotik. Dekuji.
Reflux se může projevit zvracením do oblouku, ale i tzv ježděním mlika nahoru a dolu.. A právě žaludeční šťávy jim dělají to zle.. Ja si nechala od dr napsat zadanku na sono at reflux potvrdí, protože všechno tohle reflux být nemusí a zbytečně budes dávat spuntivi AR mliko, který zase naopak mimca můžou ucpavat a zacpa je taky u nich na nic... Může to totiž být i nevhodným mlékem, ze mu nesedi..
U nás dcera hodně ublinkavala. Souviselo to s její blokací krční páteře.
Každopádně jsem po kojení minimálně půlhodiny chovala, a to i v noci. Postýlka byla podložená, neustále lehce zvýšená poloha hlavy. Trochu to mírnilo.
Například poloha na tygrika byla u nás nemyslitelna, to vyblila snad vše.
Mladší dceři jej potvrdili na ORL, protože v leže při pití UM chrochtala, měla neustále zadní rýmu a zároveň bublavý kašel. Vše je od refluxu. A přitom vůbec neblinkala. Jen nesnesla ležet na rovném, musela být neustále na vyvýšeném klínku nebo zvednuté pozici.
@ema93 pokud dítě blinká obloukem,je tam horší problém,než klasický reflux. Syn mi ublinknul hned po jídle a kolikrát šlo ven snad vše,co vypil. Venku horka a voda byla potřeba,ale šla hned ven. Pomohl až sunar ar a pak příkrmy. Dnes jestli si uškytne tak 1x do týdne,protože po jídle blbne