Mám 6-ti týdenní holčičku s docela nehezkým refluxem. Lítá jí to i nosánkem. Zajímalo by mě, po jaké době se to výrazně zlepší. Někde píšou mezi 3.-4. měsícem, někde mezi 4.-5., pak že snad s příkrmy a úplně v roce. Jak to bylo u vás, kteří jste se s tímto problémem taky potýkali?
nám se to zlepšilo dá se říct o 100% se zavedením příkrmů v 5m 😉 do té doby jsme zkoušeli nejdřív Nutriton s mateřským mlékem, pak Bebu AR a nakonec Bebu HA s Nutritonem. Po zavedení příkrmů přestal ublinkávat. Teď dáváme mléko Nestlé Althéra (kvůli ABKM) který je spíš jako taková bílá voda, strašně řídký a neublinkává už vůbec. Takže když to shrnu, tak od 6m žádný problém s refluxem 😉
Mi jsme taky zkoušeli dávat nutriton s mateřským mlékem, ale nějak to nepomáhalo. Zlepšilo se to (přestalo) se zavedením příkrmů-v 7.měsíci..
Nám se to postupně zlepšovalo se zavedením příkrmů a úplně to zmizelo cca v 11ti měsících.
Upravilo se to až se bzavedením příkrmů, do té doby jsme dávali před kojením do mateřského mléka Nutriton na zahuštění stravy. To nám hodně pomohlo a taky jsme zvedli noty u postýlky na jedné straně. Asi o 20cm, to taky pomohlo.
nam bude 9.mesicu....a hazime savlicky porad....uz se nemuzu dockat az to prejde....
ahoj,s prikrmy se nam to zlepsilo,na doporuceni doktora jsme je zacaly davat hned po 4 mesici protoze jsme ani kvuli refluxu nepribiraly,ale zlepsilo se to vazne jen po tom prikrmu,tim chci rict ze po caji ci mleku blinka i ted a to treba stokrat za den,uplne mi to drasa nervy a je mi to lito protoze kdyz si uvedomim jak je me kdyz blinkam tak ji fakt lituju malinkou.Je nam 7 mesicu a tyden a blinkame stale dal,prej az se zacne vertikalizovat.nesedime jeste,ale kdyz se posadime tak to z nas leti jeste dal.AR mlecko pouzivas???to je urcite dobry nebo pokud kojis tak zahustovat nutritonem pak rozohodne neblinka do dalky a vic ji toho zustane v brisku.
U nás byl nejhorší čtvrtý měsíc, jak se i obecně uvádí v literatuře. Se zavedením příkrmů se to nezlepšilo, sezením a postavováním od ukončeného 7. měsíce taky nic. Ještě před měsícem jsem vůbec nevěřila tomu, že se to někdy srovná, ale poslední dny už je to lepší. Takže u nás zaznamenatelná změna nastala v deseti měsících a dvou týdnech. Co se týče zavádění příkrmů, kromě toho, že nepomohlo, bylo okolo toho ještě dost práce - ono taková mrkvička nablinkaná v hračkách, posteli, oblečení dětí, oblečení rodičů, v kočárku, autosedačkách... Pomohl Gastrotuss po jídle v kombinaci a AR mlékem ještě zahuštěným Nutritonem, vždy skokově - třeba týden pomáhal Gastrotuss skvěle, pak se zvracení začlo horšit a za 14 bylo vše při starém, ale já byla ráda i za těch pár dní, kdy bylo líp.
Zlepšení zhruba kolem 6.měsíce.V postýlce i v kočárku zvýšená poloha pod hlavičkou,opatrná manipulace při převlíkání,přebalování... Nutriton nepomohl,Gastrotuss ano.
U nás zlepšení po 5. měsíci, ale na úplné vymizení si musíme ještě nějaký ten měsíc počkat 🙂 jinak Nutriton jsme po pár pokusech přestaly používat, v případě hooodně velké nouze pomohl Gastrotuss. Jinak protirefluxní opatření a hodně dlouho nosit po jídle, nic jiného nepomáhalo...
zlepseni prislo kolem 5-6 mesice. S prikrmy se to hodne zlepsilo.
nejhorsi byl 2-3 mesic -furt rval a blintil🙂
Ahoj, výrazné zlepšení bylo až od doby, kdy začal sedět a stát a zároveň už jedl více příkrmů - kolem toho 8m. A vymizelo to úplně až pár měsíců po 1 roce. Ze začátku totiž toho příkrmu není moc, teda jak které dítě, ale můj jedl ze začátku tak 3 lžičky a dost a pak prostě blinkal barevně 😖 Poradím přípravek Nutriton( pozor NE Nutrilon) - je to prášek ze svatojánského chleba, dává se před kojením, případně jsou speciálně upravená už UM pro děti s refluxem