Dobrý den,
jdu si ke zkušenějším pro radu. Malá má reflux a většinou po každém kojení na pár minut usne a pak začne pláč a kolotoč kolem toho, aby se ji ulevilo. Neumí moc dobře odkrkávat. Mám klín jak v postýlce tak v kočáru a přes den je na kojícím polštáři taky ve vyvýšené poloze. Po kojení se snažím ji co nejdéle nosit ve svislé poloze, ale u toho mi většinou také brečí a je k neutišení. Usne většinou u prsu v savčí poloze na břiše, pak musím čekat až zabere pořádně a přendám ji do svého. Prosím máte rady a zkušenosti, co vám zabralo? Musí to pro ni být hrozné a jsem někdy dost zoufalá, jak ji vlastně pomoci. Jsem po císaři a nosit ji většinu dne je pro mě dost náročné a tak dva dny zpátky se mi začala ozývat jizva zevnitř a pobolívá mě břicho. Už nevím, co víc pro ni udělat. Dekuji za rady
@sigyn ufff, to je šílený. 😔
Ahoj, syn mel taky reflux, uplne jsem trpela, kdyz jsem videla, jak po kazdem kojeni usnul a do peti minut se zacal kroutit a plakat, jeste k tomu on to nikdy nevyzvracel, jen se mu to vracelo do krku a zde zpatky, muselo ho to strasne trapit a ja kdyz ho videla, tak mi pukalo srdce. Vyzkouseli jsme taky vse, dokonce i nohy postylky tam, kde je hlava, jsme podkladali knihama, vsechny mozne kapky, sirupy, cokoliv...nic, hruza, chudakovi nic z toho nepomohlo, prvni tri mesice jsem travila noci v sede a maleho polozeneho na sobe na brichu, to byla jedina pozice, ve ktere spal bez refluxu. Takze aby spal, ja byla v noci porad jen v polospanku v sede.
Pomohl fakt jen cas. Cca ve 4 mesicich se to zacalo hodne zlepsovat a najednou nekdy v pul roce jsme si s manzelem uvedomili, ze uz je to pryc a my ani nepostrehli, kdy to preslo.
Asi to chce bohuzel fakt jen cas, i kdyz vim, jak je to strasnej pohled na toho trapiciho se tvorecka ..
@evinahosta No ona to také nevyzvrací ani si neodkrkne. Jen vidím jak ji to zlobí a polyká naprázdno, jak ji to jde nahoru. Tak si hold zvyknu na spaní v sedě, ale je to fakt polospánek, protože se bojím, že spadne atd.
Zkuste najít na Facebooku skupinu Kojení při ABKM. Spousta miminek tam trpí refluxem a při správném stravování by mohlo být po problému.
@maaaadlaaaaa Nám taky nic moc nepomohlo. Syn teda zvracel i obloukem do dálky. Teď je mu 5 měsíců a je to lepší, ale zvrací pořád. Říhnout si mu taky nejde. Ale prý na to existuje zahušťovací složka Nutriton (ne Nutrilon). Dalo by se třeba trochu odstříkat, dát do toho a podat stříkačkou. Prý to zahustí to mlíčko a ono se pak tolik nevrací. Zkuste se třeba poradit u pediatra.
@katule1990 Děkuji za radu
@terezanovotna30 Děkuji, ale myslím si, že stravou to nebude. Hlídám si to k tomu jim vitaminy na kojení, piju kojici čaje a sirup laktofyt.
@maaaadlaaaaa jojo, clovek je fakt spis jen v takovem polospanku. Ted ma syn rok a pul, takze je to porad nedavno a ja kdyz si na ty prvni tydny a mesice vzpomenu, tak si rikam, jak jsem to vlastne mohla prezit.
No jo, maminky zvladnou pro dite vse. Ale je mi tech prdatek malych lito, doufam, ze to u vas brzy prejde a nebo ze narazite na nejakou radu, ktera vam pomuze!
Ahoj, naše malá (4 měsíce) má také silný reflux. Zkusili jsme naklonit postýlku, dávali jsme sirup a nic moc nepomohlo. Budilo ji prostě už jen to, když se jí mlíčko vrátilo do pusinky. Obecně strašně spala, pořád se kroutila a bylo jí jakoby těžko. Taky jsem trávila noci v křesle a pořád ji musela nosit. Pak mi došlo, že ji asi překrmuji (já kojím a dokrmuji). Byla to zčásti pravda - zjistili jsme že malá pomalu tráví, protože špatně tráví mléčnou bílkovinu. Tak jsme dostali od doktorky na předpis mlíčko Nutrilon alergy care syneo a já jsem na bezmléčné dietě. Malá teď za týden přibrala víc, než za poslední měsíc. Změna byla ze dne na den. PS: malá si vždy "doodříhla" dobře v poloze na bříšku na zemi. Sice s tím něco i ublinkne, ale myslím, že jí to pomáhá.
@ivca57 Děkuji za odpověď. My jsme měly problém s kojením a málo mi pila, takže jsem odstrikavala a dávají přes stříkačku a asi také víc. Chudák asi neměla ještě tak roztažený žaludek. Teď už jsem kojim a je to mnohem lepší. Polohu na bříšku vyzkouším, po kojení jsem se toho bála.
Nám pomohl jen čas. Zhruba ve 4. měsíci se to trochu zlepšilo (hlavně pláč) a většina problémů odezněla v 7. měsíci, kdy začala sedět.