Zdravím, jak vypadá reflux?
Dcera 2 měsíce,plně na um. Nutrilon allergy care syneo. Ublinkava hodně,kazdy den ji převlekam i 7x... ublinkne si i 2 hodiny po jídle,manipuluji s ni opatrně a i tak mi někdy přijde že pul dávky jídla vyblinka.. posle um by měla vypit 166ml 6x denně, ale dokáže vypit mezi 100ml a 130ml. A i tak ublinkava... jiné potíže nema,plenek ma za den 6 s přehledem. I na váze pribira,vidím jak ji rostou kýty😁 je toto reflux? Mám to nějak řešit? Diky
moje dcera ma 3m a blije furt. je ted cca 3 tydny na UM Beba AR a stejne blije. neublinkava, blije jak sakal. mela by vypit 180ml 6x denne.. vypije 90-150ml 4-5x denne.. a obcas mam pocit ze vic vyblije nez vypije. reflux vyloucen, byly jsme na sonu. MUDr. rikala ze kdyz ji to ted behem mesice neprejde, tak zacnem driv zavadet prikrmy. zatim pribira, sice na hrane, ale jo.. je drobounka, ma ted neco malo pres 5kg, ale zdrava 🤷🏼♀️ pokud ti mala pribira a celkove prospiva tak bych to neresila. jinak reflux pry 100% poznas - bliti do oblouku. mala obcas blije i obloukem a jak rikam, reflux vyloucen. a i kdyby byl u vas potvrzen, max ti podle me doporuci AR mliko, podlouzenou postylku atd.
Je to reflux.My sme boli na gastro a odporúčanie je aby píl menej a viac krát - pije 8x krát denne, vypije 90 až 120, ako kedy v noci dávame menej. Mali sme bebu ar, grcal stále, pridala nám sirup gastrotuss nepomáhalo, tak sme vymenili mlieko za HiPP ar - je to neporovnateľne lepšie. Plus jemná manipulácia, podložená postieľka..
@kalendark my jiné mléko davat nemůžeme,skrz alergii na mléčnou bílkovinu. Kdyz bych ji davala stále jen 90ml tak by řvala.. někdy musím mléko přidělat. A stejně se pozvraci.. v noci neblinka ani ve spánku,ona se poblije prostě až se probere tak hodí šavli no..
@nikkigingerbread ar mléko nemůžeme.. skrz alergii na mléčnou bílkovinu. Achjo,pračka nestíhá prat ty poblinkane věci:D
Musí se to vydržet. Já vím no mě to taky dost frustrovalo.
Syn ublinkával do osmi měsíců, takže i po zavedení příkrmů. To byla teprve libůvka 🤦♀️ Přidávali jsme do Nutrilonu ten AR a stejně to nepomohlo, takže se určitě netrapte, že kvůli ABKM nemůžete použít. Syn teda neublinkával nějak hodně, tak jednu, dvě polévkové lžíce. A často míval škytavku. Prý to spolu nějak souvisí 🤷♀️ Pediatr o tom věděl, syn ale přibíral a prospíval, takže říkal, že počkáme do prvních narozenim a pokud se to nezlepší, pošle nás na další vyšetření. Jak jsem psala, v 8 měs. to vymizelo.
A ten sirup gastrotuss? Nemôžeš vyskúšať? A možno jej fakt nesadlo mlieko, kazda značka mlieka Nutrilon, sunár, Beba atď má mlieko ktoré sa môže pri alergii, ja by som vyskúšala iné..
Syn teda nebyl na UM,ale prý při ABKM není nutrilon vhodný, že nějakou část mléka obsahuje. Vím že někdo měl Neocate a tuším ještě jedna značka. Zkuste pohledat.
@pribylovapetra nemyslím si že by to bylo mlékem. Žádné jiné potíže nema,prdy nema vubec hezky sama prdi,i stolice pravidelná.
@emillyhk jj taky máme často skytavku.
Po našich zkušenostech už bych to nehrotila. Určitě to řekni doktorce, až k ní zase půjdete, ale dokud dítě prospívá a neprobrečí celé dny, tak to nejspíš zatím řešit nebude. Ale záznam do karty by si udělat měla.
@emillyhk určitě jí to řeknu,jdeme tam na konci měsíce. Malá je strašně hodná,kouká smeje se. Pláče vážně minimálně,takže si nemyslím že ji neco trápí.
Jo nejspíš by to mohl být reflux. Jestli přibírá? Ale určitě řekni pediatrovi. Je to fakt jen blinknuti ne žádný oblouk. Prostě trošku. Může být několikrát po jídle. Bohužel s tím nic nenaděláš musíš počkat až se jí dovyvine ta záklopka. Bude se to zlepšovat vertikalizaci. Můžeš koupit nutriton, který prisypes do UM, zahustí jakoby to mléko. Nebo sirup gastrotuss. Ale upřímně zázraky necekej. Naši malý nevyhovovalo ani jedno, prostě se to musí ,,přežít". Dávej krknout po jídle a určitě monitor dechu.