Rady. Jak motivovat dceru na kolínka?

ondruchovat
11. bře 2020

Dobre rano maminky , prosím vás nemáme nejakou radu nebo jak motivovat dceru aby si naklekla na čtyři ? Bude mít 9mesicu , otáčí se , valí sudy .. chce dat pod sebe nohy jen ji nejde odlepit břicho . Chodíme na plavání kde stále říkají ze je sikovna s nemáme kam spěchat ... je pravda ze dcera byla vždy při té horni hranici (otáčení na břicho 5m) (otáčení na zadá 7,5m) ale vždy to udělala jednou a pak už to valilo ... děkuji

makovice88
11. bře 2020

Dala bych ji cas. Nase mala ma take 9 mesicu a take pri horni hranici a nechavam to na ni. Jedine co, tak ji pokladam na overball, aby se podpirala rukama a kolinka na zemi. To se ji strasne libi a i na nem peruje. A nebo kdyz lezi na me, tak taky peruje 😀
Ale byli jsme s ni na neurologii a tam mi rekli, ze se vyviji normalne, a at to necham zcela na ni. Neni kam spechat 😉

lennus
11. bře 2020

@ondruchovat Zašla bych na fyzio, nám moc pomohla, chodila jsem s oběma dětmi. U staršího pomohlo dát oveball na bříško a převázat šátkem, aby zvedl břicho. Oba lezli až od roku, chodili až po roce a půl.

lolam10
11. bře 2020

Dejte prekazky do cesty,treba vase natazene nohy nebo polstare po zemi.a jeste mi radili ze pri noseni na boku(ne v satku ale v ruce) pokrcovat nozicku(ohnout v koleni) aby vedel ze to jde.ale jecas nebojte.u nas se taky lezlo v 10m a chodilo se v 16m a dnes ve 3l je jeden z nejsikovnejsich na hristi🙂

ondruchovat
autor
11. bře 2020

@lennus u nás na fyzio dělají jen vojtovku a tím ji trápit zbytečně nechci , chodili jsme už jednou i když nebylo potřeba - u nás to neumi . Ale přihlásila sem nás na cvičení ..
@lolam10
@lolam10 tu nozicku dělám ! Zkusím ty překážky ! Super děkuji moc. .. já taky říkám ze to první třídy dojdou všichni pesky 😂

krasna_neznama86
11. bře 2020

Mate plovoucku, dlazdice, nebo koberec? Nas malej se plazil, vsude mu to klouzalo, takze jsme poridili koberce a v miste prahu ve dverich jsme udelali prekazky z namotanych dek... Rhc u nas bylo nekvalitni, pomohla az kvalitni soukroma fyzio

miba10
11. bře 2020

@ondruchovat pokud se aspoň plazi, tak bych to neresila. Dcera začala lézt až když začala obcházet nábytek a syn má 9 měsíců a taky neleze

miba10
Autor odpověď smazal
Zobraz
urtica
11. bře 2020

Dala bych jí taky čas...chodíme na rehabky a dle širšího rozmezí je ta "normální" hranice na lezení až ve 12 m

ondruchovat
autor
11. bře 2020

@krasna_neznama86 pořídila jswm koberec tak je jen na koberci ..
@miba10 neplazi se , na rhb mi rikala ze se plazit nemá , ze to je dobre , ze musí naklekbout
@urtica jeee děkuji , jswm trochu klidnější 🙂

puhelin
11. bře 2020

Prekazky moc pomohou. Vysoke polstare od gauce jsou u nas top. Syn peruje od 5,5 mesice a ted ma 7 a kousek a leze a zacal obchazet nabytek. A nesmekavy podklad, ten uz mate. Zacne, nebojte.

jitkaem
11. bře 2020

Ja slysela o hracce pod body, a davala jsem ji prekazky - to sice u nas uplne nefungovalo 😃. Nicmene jsem sve dceri dala cas. Zacala lezt v 10,5 mesici 🙂

zuzita15
11. bře 2020

@ondruchovat u nas prekazky nefungovaly, dcerka je vzdycky obesla 😂 plazit se muze a nemusi, neni to nutny vyvojovy stupen. Mne fyzio ucila davat prst tesne nad solar, kdyz lezi na brisku, tim se dite zvedne, pak jsem pred dcerkou couvala a ona lezla za mnou. Stacily 2-3 dny treninku a lezla. Dcerka se teda plazila a fyzio si ji zkontrolovala, ze ma na lezeni silu. Ale zkusit se to da

lennus
11. bře 2020

@ondruchovat Tak co zkusit jinde? Já s dětmi Vojtovku necvičila

cuuza
11. bře 2020

Překážky, stačí zvlněná peřina na posteli (to doporučovala naše fyzio, prý však si to musíte taky užít 🙂), tvoje nohy na zemi atd. Plavání je také super, takže bych se toho nebála, čas má...

uzivatelkapetra
11. bře 2020

Určitě překážky a zábava.
Jinak klid, i naše neuroložka říkala, že ty tabulky slouží jen ke stresování matek. Našemu prckovi nic není, je zcela zdravý, ale otáčet na břicho se začal až v cca 8 měsících, sedět v roce, lézt v cca 14 měsících. Zítra mu je rok a půl a obchází nábytek.
Vidělo ho několik fyzio a neroložka a všichni jsou těžce v klidu, že mám zdravého kluka, jen si dává na čas. A mě to nevadí, stačí se jen nesrovnávat s ostatními a držet babičky s chodítky co nejdále 🙂

ondruchovat
autor
11. bře 2020

@lennus ano ano , už sem to poresila. Chodíme na plavání a plus na cvičení teď budeme

miba10
11. bře 2020

@ondruchovat tak to slyším poprvé. 😳Jak říkám ani jeden prcek mi v tehle době nelezl. Malá začala až s prvními krůčky. Malej taky neleze, ale sedí a snaží se stavět.... Prostě nemám tabulkové děti 😁

zuzita15
11. bře 2020

@miba10 tak ono neni az tak dulezite, kdy zacne lezt, ale ze vubec zacne lezt... a plazeni k nicemu neni, neposiluje to svaly, nic, takze plazit se fakt nemusi (ale muze)

koalka11
11. bře 2020

Malá se plazila od 8 měsíců, na čtyři se dostala až v 11 měsících a teď v roce začala lézt. Zkoušeli jsme všechno možný jako např. overball, aby prelejzala přes nohy, pres balíky plen, pořídili jsme koberec, hračka pod bodycko a ja nevim co ještě. Zároveň chodíme na neurologii a na rehabilitaci. No a stejně se na ty 4 dostala az v těch 11 měsících, nemyslím si, ze bych ji k tomu nejak tim vsim dopomohla, proste to udelala az v momentě, kdy na to byla opravdu připravena. Teď jenom leze a kleci a fyzio i neurolog jsou stale v klidu.

miba10
11. bře 2020

@zuzita15 jo to dává smysl. Jen si říkám, že nemusí lézt zrovna třeba v 10 měsících, ale treda na roce